esmaspäev, 25. mai 2009

Tibin olla on kevadet rinna sees kanda ja kevade kohinat kuulda

1. Kas ma muutun aasta-aastalt kogu aeg ilusamaks, targemaks ja loomingulisemaks või on tegu enesekriitika taandarenguga?

2. Minu luuletused ilmuvad varsti raamatupoodi. Nende osas on mu enesekriitika tagajalgadele tõsumas ja üldiselt olen ma hirmul.
Tõsi, tõenäoliselt on hirm asjatu juba kasvõi ainult seepärast, et tänapäeval nagunii keegi luuletusi eriti ei loe ja tänu tumenile on raamat vähemalt hästi ILUS.

3. Kuulsin kunagi ühe tookord väga lähedase tuttava suust arvamust, et päris elus rollimängu tehes saad sa kas keskenduda vormile (et kõik oleks efektne ja tõepärane ja vajadusel ka ilus) või sisule (põnevus, loogilisus, intriigide kandvus jms) . Ja ainus võimalus mitte kõigil rinnetel ebaõnnestuda on valida enda jaoks tähtsaim, keskenduda sellele ja allutada teised mänguaspektid oma põhieesmärgi omale.
Ma ei olnud juba tookord nõus, aga mida enam ma järele mõtlen, seda enam tundub mulle, et tegu on väga lolli mõtteavaldusega.
Kui mitte võtta eesmärgiks, et meil oleks kõik kõige parem ja teeks sellise mängu, kus ise tahaks mängida, miks pagan ma peaks üldse seda tegema siis?!
Ei, meil peab kõik olema kõige parem.
Vot.

4. Ma pole isegi enam pahane noorte nägusate meeste peale, kes lubavad, aga ei registreeru. (Paar tükki on registreerunud ka, muidugi, mis muudab mu leebemaks)

5. Kirjutatud ja kirjutatavad ja kirjutamata rollid kipuvad juba hammaste all koos kapsa ja porgandiga krõmpsuma. Ja ma näen Beleriandist õudusunenägusid.

6. Lisaks Püha Balleriandi organiseerimisele pean ma veel kolima ka juunikuus. Ma tean, mis kooli tütarlaps uues kohas läheb - ja see teeb mu rõõmsaks. Ma pean kuskilt uude koju klaveri hankima - ja see teeb mu kaunis kohkunuks.
/ebamusikaalne ja kardab sihukesi asju nagu klaverid.

7. Üks kaardiladumine tuli välja. Naljaka küsimusega ja täiesti lambist.
See teeb mu ka rõõmsaks.
=)

8. Jooksus. Kas ma juba mainisin, et see teeb mind rõõmsaks? Ja kuidas õhtuti väljas lõhnab? Nii et lähed välja täiesti harilikus meeleolus - ja poole suusaraja peal, pärast neljandat kunstmäge, on tunne, et kui poleks parasjagu näost õhetav ja higine, võiks jalgratta ja koeraga vastu tuleva blondi hilisteismelise suunas tulistada välja mitte ainult naeratuse ning tänu bernhardiini istuma käsutamise eest vaid ka õhusuudluse. Toomingad on julmad, aga seal on veel 100 muud asja, mis kõik joobnustavaid aroome levitavad.
Esimest korda saan aru, et parfüümidel on ka mingi muu mõte kui loomulikke hormoone peita. Sest see kevadine õitelõhn mõjub sama meeldivalt ning intensiivselt nagu sobiva geenipagasiga, noore ning nägusa isase inimese lõhn.

9. Teemasse ka: jah, vahel on mõned inimesed uskumatult lollid. See ei ole veel põhjus kõiki inimesi maha kanda või nende lollust isiklikult võtta.
Eks nemad ka - elavad nii hästi kui oskavad. Kui nad paremini ei oska, on ikkagi nemad need, kes kõige enam kannatavad. Sina ja mina võime lihtsalt minema jalutada ja teiste, meeldivamate inimestega suhelda.
Nemad, vaesed hinged, on enda küljes kinni ja iseennast muuta on väga aeglane ja vaevarikas ettevõtmine. Palju raskem kui minema kõndida ja mitte välja teha.
Kuigi teatud määral on enda muutmine siiski täiesti võimalik.
/Julgustab kõiki, kes tunnevad, et maailm on vastik, seda ette võtma. Sest üldjuhul ei ole vastik mitte maailm vaid see, mida sina maailmast mõtled. Võib vaadata valu ja võib vaadata ilu ning mõlemad on vaataja silmade sehen sügaval.

3 kommentaari:

  1. .. või vaadata valu ja näha ilu.

    Tervitades kevadet,

    Sinu uus truu lugeja. Noor, isane, lõhnav. :P (Aga ei registreeru. Samas ei luba ka.)

    VastaKustuta
  2. Vau! (see käis raamatu kohta)
    Kust leidma hakkab, kas "parimatest raamatupoodidest";)
    Ja kuhu kolid? Olen, näed, ajast maas...

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.