esmaspäev, 8. veebruar 2010

Vigin, aga elurõõmus

Tähendab.
Kas ma olen mingi puudega vää?

Loen mina võrgupäevikuid, läbi neti igast tibiajakirjade artikleid jms, ja tüüpiline algaja treenimahakkaja-kaalukaotaja kuskil-kolme-nädala-edulugu räägib sellest, kuidas

* Kerge trimm on juba tekkinud
* Kaalu ka natuke kaob
* KODANIKUL ON NÜÜD PALJU ROHKEM ENERGIAT.

Kodanikul on nüüd palju rohkem energiat.
Mis värk?
Nad enamasti alustavad üsna karmide trennimahtudega inimeste kohta, kes seni vahel harva bussipeatuse jagu jala kõndisid, ning muudavad mastaapsel määral oma menüüd.
Ja neil on palju rohkem energiat.

Miks siis mina, kes ma ikkagi olen nagunii mingi siuke madalkeskmine tervisesportlane ju, suht rooman ringi oma nädalas 3 lihastreeningu ja 2 kardiotreeningu all?
Kogu aeg on mingi lihas valus, saab triitseps ja ülaselg korda, kolib lihasevalu alaselga ja reitesse, saavad need korda, hakkavad valutama käsivarre kakspealihased, ülemine kõhulihas ja tagumik, ja siis mingid järgmised.
Kõndides ma tunnen, et mu jalgadel on raskus. Iga samm on selle raskuse teadlik tõstmine. Mitte ületamatu takistus, aga ma tunnen käies, et mul on vaja jalgu maast kõrgemale kergitada! See ei ole minu arusaam sellest et on palju rohkem energiat.
Kui on vaja laps kaenlas rongile joosta, on tema raskus nagu pool maakera.
Kui on vaja kuskile minna, siis erinevalt tavaolukorrast ma peatun bussipeatuses ja uurin, et ehk ikka ei ole liiga külm buss ära oodata (tavaliselt on, sest bussigraafik on nagu ta on, aga normaalses seisus ma isegi ei viitsiks kontrollida. Tore ju, kui saab kõndida!)
Magama ma kukun nagu nuinarkoosi saanu.
Üles ei jaksa üldse tõusta. (Tütarlaps magas läinud nädalal 2x esimese tunni sisse, sest ma kuulsin kella, avasin silmad, sulgesin kella ja omast arust hetkeks panin veel silma kinni.)

Mis krdi palju rohkem energiat????

Ma kahtlustan, et nad valetavad.

5 kommentaari:

  1. Ei valeta. Ma kuulun ka palju-rohkem-energiat kluppi. Nõu ei oska kahjuks anda.

    VastaKustuta
  2. No aga... sina oled ju ka suur spordiguru, kelle arusaam kergest sörgist on kuskil 15 km kanti?

    Minu meelest sa juba... tegutsed teistes sfäärides või midagi.

    VastaKustuta
  3. Aga milleks üldse teha tervisesporti, kui see enesetunnet halvendab ning düskomforti tekitab.

    VastaKustuta
  4. noh...
    a) Ma tunnen end paremini pärast aktiivse trenniperioodi lõppu. Ütleme, pärast kahepäevast puhkust nt. SIIS on mul küll rohkem energiat kui enne, jaksab rohkem, viitsib rohkem.
    b) Harrastan sellist meelelahutust nagu larp. Eriti välimängudel on väga abiks võime jalad kõhu alt välja võtta ja joosta, ilma et see tekitaks sisikonnas tunde, nagu lastaks seda välja.
    c) Ilu nõuab ohvreid.

    VastaKustuta
  5. Tegelt tekitab spordikoormus v2simust ka, aga "nii palju rohkem energiat on!" t2hendab minu puhul tavaliselt eelk6ige seda, et ei ole pidevalt vastupandamatu uni kallal. Ja lihaste v2sindolek on v2ike mure, millele ma lihtsalt t2helepanu ei p88ra enne kui kriitiline piir just k2es pole.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.