neljapäev, 12. mai 2011

Jankuke

Poeglaps (viieteistkümnendat korda 10 minuti jooksul): No mida ma teen?
Mina (ütleb, olles eelnevalt pakkunud 5 erinevat võimalust, mis kõik vinguval hääletoonil tagasi lükati, välja esimese pähetuleva asja): Abiellu!
Poeglaps: No kellega..?
Mina (ringi vaadates ja nähes hiigelsuurt roosat kaisujänest voodil vedelemas): No... näiteks selle jänesega.
Poeglaps: Iigaav...
Mina: Njaa. Võib-olla ma tõesti, tülpinud nagu ma olen, pakkusin sulle tegevuseks pigem midagi sellist, mida ma ise tahaksin...
Tütarlaps (kõrvalt): Abielluda jänesega?!?!?!

P.S. Üldiselt ma püüan olla mõistev ja leebe kogu inimkonna suhtes, aga vahel tekivad küsimused.
Näiteks et kas isikud, kes südamerahuga teatavad, et naine ei suuda ju oma mehest lugu pidada, kui too teenib vähem või on üldse kodune, mõõdavad kõiki inimesi nende teenistuse järgi? Ja kas see tähendab, et mehed - kes peavad teenima rohkem - on juba eelduse järgi lugupidamist enam väärivad kui naised?

4 kommentaari:

  1. Elust enesest:
    paar. koos. heas ja halvas.
    Naine ajal kui mees teenis rohkem: mis sest, et meil raha vähe on, tuleme ju omadega välja.

    Ajad muutusid, mees kaotas töö, võttis esimese madalapalgalise vakantse koha kuniks leiab erialase töö.(Leidis nelja kuu pärast)

    Naine: mina teenin rohkem kui sina, sina ei tule ütlema, mida me ostame!

    VastaKustuta
  2. http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=12459:pealelend-triinu-meres-&catid=7:kirjandus&Itemid=9&issue=3345

    Paberlehes on ka väga ilus pilt!

    Jänesega abiellumisest ei ole seal sõnagi!?

    VastaKustuta
  3. Aga Randjärvest jäi yks vaba Jänes kyll yle. Uurid äkki seda võimalust?

    VastaKustuta
  4. ei, ma kujutan küll ette, et nood, kes seda mehest lugueipidamist nii väidavad, eeldavad hoopis, et mees ei suuda ju oma naisest lugu pidada, kui naine ilus ei ole/kokkamist ei jumalda/mehest TARGEM??? on...

    ehk et küsimus on neil soolise erinevuse välistes atribuutides ja nende pärustamiskatsetes. Naine on pigem vähem lugupidamist vääriv (selles ringkonnas, kes ei suuda majanduslikult väheosavast mehest lugu pidada) hoopis siis, kui ta väga ebanaiselikult majanduspädev on, või vähemalt kui ta samal ajal naiselik olemisega põrub. Et siis ilus ei ole või midagi sinna poole. Mitte vähem lugupidamistvääriv üleüldse, kuna pole mees.

    Aga on ka see teine maailm, kus valitseb just sinu välja toodud suhtumine, ja see on traditsiooniline ja ammu ära pärustatud. Ainult et selle esindajad ei küsiks naiselt ÜLDSE, kas too suudab mehest lugu pidada.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.