laupäev, 3. mai 2014

Nagu seks

Istun teetassi ja läpakaga voodis ning mõtlen, mida teha oma vaba päevaga.



See tundub nagu seks.
Nii
kuradi
hea.

Võin lõunaund magada ja kooki küpsetada ja päikese käes jalutada ja jooksmas käia. Võin kassi sügada seni, kuni meil mõlemal kõrini saab, võin võtta tolmu ja ämblikuvõrke ülemistelt riiulistelt (aitäh meenutamast, sõber!), võin lapsega jõe äärde naati korjama minna. Võin lõunasöögiks värskeltvahustatud koogelmoogelit süüa ning radiaatoritelt puhta kuiva pesu ära korjata ning värskeltpestu asemele laotada.
Võin isegi ilukirjandust kirjutada, sest palgatöö sai tähtajaks valmis ja kursusetööga pole nüüd natukene aega jälle kiiret.

Ma ei saa seda nimelt nagunii tähtajaks valmis, aga juhendaja pakkus välja kõvasti normaalsema teema, millel saan viimaks kirjutada seda, mida ma algselt tahtsingi.
Mitte mingit... jama.
Sest ütleme otse välja: see, mida ma seni produtseerisin, oli jama.
Töö ei olnud loogiline, sest struktuur ei olnud loogiline, sest need kuradi (vabandust) nõustavad õppejõud mõtlesid eiteamillest, kui mul projekti esialgse struktuuri ja teema ümber teha lasid. Nende eesmärk ei olnud ilmselt aidata mul normaalset tööd kirjutada, vaid mind veenda, et ma olen loll ja ei tea midagi.
Millele järgnes tore eluperiood, mille jooksul ma tundsingi end lollina, kes ei tea mitte midagi.

Aga nüüd, viimaks, kui mu juhendaja andis mulle nõu esialgne idee tagasi võtta, saan ikkagi kirjutama hakata sellest, millest ma kirjutada tahtsin.
Mis siis, et hilinen.
Mis siis, et kõik tuleb ümber teha.
Vähemalt saan ma jälle aru, millest kirjutan. Ja miks. Milline kergendus!
Kes oleks arvanud, et vajadus kõik otsast peale ümber teha mind nii rõõmsaks muudab?!

Ah, ja inimesed. Nemad ka. On nii ilusad ja head. Üks käis ja kinkis mulle kõvaketta koos paigaldusega. Üks teine viib mind iga päev tööle autoga.
Poegõnned. Hellus. Vaimustus.
Soojus.

***

Tõsi, võib-olla on kogu see eelnev rahulolupuhang seotud sellega, et...
Oh, saate ju isegi aru, ikka sellega, et...


Armunud on väga tore olla.
Õnnelikult armunud olla on veel eriti hea.

Aga olla õnnelikult armunud säärasesse, kes ei ole mitte ainult parim, mis hetkel poes olemas oli, vaid just see, kelle sa valiksid ka siis, kui saaksid vabalt valida ükskõik kelle vahel?
Saate aru, kuidas see on?

Et kui tuleks mitte lihtsalt mõni Jonny Depp 20 aastat nooremana, aga päris ehtne Jack Sparrow tollest esimesest piraadifilmist, kui Jack Sparrow veel üleni lahe oli, astuks paadisillale, haaraks mu tormakasse liibuvasse sülelusse, ütleks, et austab, hindab ja tahab mind, mingem seigelgem üheskoos maailma meredel - ma kehitaksin õlgu ja tõdeksin, et tema ning tema ettepanek lihtsalt pole nii ahvatlevad kui see teine mees ja mu oma elu.

Või kui tuleks Deemon, selline nagu Vrubel maalis, oleks täpselt selline, nagu ma 20 aastat ette kujutanud olen, silmad igatsust ja ihalust täis, pihus kõik maailma võimalused - ma annaks talle põsemusi, võib-olla embusegi, aga peale tassi tee joomist saadaksin ta õlalepatsutusega oma rada.
Sest too teine mees on see, keda ma tahan, ja mida võiks üks Deemon mulle paremat pakkuda?


Et kuidas see on?
See on fantastiline.

Ja sellest tulenevalt tundub peaaegu kõik praegu nagu seks.

Nii
kuradi
hea.

8 kommentaari:

  1. See ON fantastiline :) Ja tead, kui äge see on, kui oled sellise inimesega veel abielus ka - ma aeg-ajalt nagu ärkan ja imestan jälle, et oot, kuidas nii, ta ongi siin ja mina teda ja tema mind ja ... /koogelmoogelit, meie keeli kokimokit pole enam mitu aastat teinud, peaks vist, sellist näpuotsatäie kakaoga helepruuniks tehtut/

    VastaKustuta
  2. Selline ilus kommentaar.
    Siia võiks teisedki jätta omaenda armuohkeid, ma rõõmustaks koos teiega!

    VastaKustuta
  3. Oh mis nüüd meie. Loe Printsessi blogi või miskitki.

    VastaKustuta
  4. Aitäh, Kaur, aga ma üldse ei hirmunud ega midagi =) Sest üldiselt ma usun imelist asja nimega "praegu".
    See, mis saab järgmisel teisipäeval (või kunagi edaspidi), saab järgmisel teisipäeval (või kunagi edaspidi).
    Praegu on hea.
    Praegu on tähtis =)

    VastaKustuta
  5. Mm.. mis? Mis teisipäev? Ma ei saa aru, millele sa vastad.

    Aga mul on hea meel, kui sul on hea meel, ja küllap teised lugejad ka rõõmustavad. Jagatud õnn on mitmekordne õnn! Aitäh!

    VastaKustuta
  6. Printsessil on suht sitasti praegu nimelt. Ma sinu soovitusel käisin lugemas.

    VastaKustuta
  7. Ei, printsessil on täiesti täiesti tavaliselt. Aga sa vist arvasid, et ma vihjan suhete ajutisusele vms - ei miskit taolist, palun vabandust kui miskit sellist välja sai lugeda, ma tõin ta lihtsalt näiteks kui oma emotsioone eriti pikalt ja kohusetruult ja analüütiliselt kirja paneva tütarlapse. Nümfografomaan, kui lubate. (Ja ma ei mõtle siin midagi halba.)

    VastaKustuta
  8. =)
    Oma soolisi emotsioone kirja paneva tütarlapse nt?
    Niisama emotsioone panevad siin paljud kirja.

    Tegelt mul üks sõber hiljaaegu ütles, et elus pakuvad talle pinget phmt kaks asja: millegi uue õppimine ja nende... sooliste suhete teema.

    Ja ma ise märkan erinevate tuttavate pealt jälle ja jälle, et kuitahes analüütilised, ratsionaalsed, intelligentsed ja isegi küünilised inimesed ka oleks, sooteema peal kaob võime astuda samm tagasi ja vaadata kõrvalt, ikka vähemalt osaliselt ära.
    Ikka minnakse lolliks küsimuse üle "mida ta minust nüüd mõtleb, kui mind niimoodi vaatamast tabas?" ja õhevile ja sabinasse ja ahastusse ja ekstaasi ja...

    Nii et see on hea teema, millel end kahe lausega avada. Millised laused iseloomustaksid sinu suhteid ihalust tekitava sooga täna?

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.