neljapäev, 3. juuli 2014

Kuidas isegi palka saavatel inimestel raha ei jätku ja miks

Kui sa oled juba jõudnud ära harjuda sellega, et kogu aeg on raha ja kui kõht jääb kodust tulles tühjaks, võib lihtsalt osta turult lõunaks pool kilo maasikaid bussi kaasa,  on avastus, et pärast õppelaenu tagasimakset neli päeva ei olegi üldse raha, väga kasulik "Maa kutsub!" meeldetuletus.

Tundus ju, et igasuguseid varusid on kodus kõriauguni, aga kui mitte ehitada pähe kokkuhoidlikku menüüd "sel päeval need ja need kuivained + lihaline ja porgandid, sel need kuivained pluss pool pakki võid pluss juustuline, redis ja sibul, ja tol päeval need kuivained ja munad", võibki selguda, et kahe päevaga saavad aedvili, munad ja lihaline täiesti otsa ning edaspidi on võtta ainult kuivaineid, kuivatatud ploomide pakk ja üks peaaegu sama ära kuivanud juustukonts.
Ja rahaliselt võimalik osta pakk piima ja pakk pärmi lisaks.
Mille kõige peal mina ja lapsed elame küll homseni ära, aga kass, kes sai hommikusöögina kätte viimase konservipõhja, mitte nii hirmus hästi.

Niisiis refreshin närviliselt pangalehte, sest juunikuus tuli palk juba teisel kuupäeval, miks ta siis ei võiks juulis vähemalt kolmandal tulla?! Kass väga ootab!

Ühtlasi tuleb tõdeda, et teatavate varude olemasolu korral on kümne euroga nädalas küll võimalik üsna ok-lt ära elada - aga seda ainult siis, kui sa tead, mida mõistlikku sellega täpselt teha, mitte ei osta lõunaks turult karpi maasikaid või õhtusöögiks linnapoest natukest praetud maksa, sest kõht on liiga tühi, et söömisega kojujõudmiseni oodata.

Idioot. No tõesti!

5 kommentaari:

  1. Ahhaa!

    Aga!

    Vahel ikka on kasu ka sellest omaduste komplektist, mis minu isikus kokku on saanud!
    Nimelt: mul on üsna hea mälu, ma loen kohalikku lehte, kuna see tuleb mulle postkasti ilma rahata, ja ma käin jooksmas.

    Lähen mina niisiis jooksma ja näen enda ees suurt loomaarsti silti kiisu ja kutsu piltidega. Ja kuna minu jalad mind sellele sildile järjest lähemale viivad, meenub mulle korraga, et lugesin viimasest kohalikust lehest loomaarsti reklaami ja seal oli selline loosung: "Tule küsi tasuta loomatoidu proovipakki!"
    Küsida ikka võib, mõtsin niisiis, kui saaks kassi täna ära söödetud, siis homme on ju ametlik plagapäev ja siis raha ikka tulema peaks.
    Jooksin loomaarsti uksest sisse. Küsisin tasuta kassitoidu proovipakki ja sain tervelt KAHEKSA pakikest kallist kvaliteetset kuivtoitu.
    Ok, juurde tuli ka loeng kassi steriliseerimise kasulikkusest, aga ma usun, et nii mina kui kass oleme toidu eest nii tänulikud, et loeng välja kannatada oli tühiasi.

    VastaKustuta
  2. Kassi tänulikkust silmas pidades on see kõik seda väärt!
    PS pole kunagi kommenteerinud, aga kuna olen kolme(KOLME!!!) kassi omanik, siis tean seda tunnet kui kodus kaasitoitu pole,aga kass kelle juures elad(:D) sulle etteheitvalt otsa vaatab!
    PS2 Minu lemmikblogi. Mari

    VastaKustuta
  3. Kahju, et sa nii kaugel elad, tuleks ja tooks sulle arbuusi ning kanarisotot.

    VastaKustuta
  4. Palk jõudis kohale.
    Nälg taandus =)

    VastaKustuta
  5. Aga aitäh loomulikult ikka idee eest!

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.