esmaspäev, 11. aprill 2016

Ent valikuVÕIMALUS on vist üle kõige

Polegi ammu ühtegi "mulle meeldivad"-posti teinud.
Kuna mul on nüüd väga piiratud nii meeldivate kui ebameeldivate asjade hulk, võiks ju. Šnitsel nuudlitega jms. (Mitte et mulle meeldiks šnitsel või nuudlid, eks ole, tsitaadiväärtus ainult.)

* Kohv. Emake maa, esimesena tuleb pähe ikka see, mis iga päev kasutuses ja nautimisel on! Kusjuures musta kohvi ma ei taha, valgendiga ikka, aga see valgendatud variant on nii hea. Kui ma söön maitsega jäätist, on kohvimaitseline üks mu eelistusi. Mulle meeldib tiramisu, sest seal on see varjund. Kohv kõrvale muudab hõrkudeks mitmed muidu "mingi magus asi"-magustoidud, ei muuda halvemaks ühtegi soolast toitu, koorega kohvist ma võin umbes elada ja alles õhtul tuleb meelde, et eih, midagi võiks siiski süüa ka ju!

* Roosa ja roheline on tore värvikombinatsioon ikka veel. Aga pruun türkiissinisega samavõrd. Need värvid nagu käivad kokku. Kui ma kunagi peaks seinu värvima, on need kaks kombot esikohal. Võin ruumi ka tumebeežiks värvida, see oleks lihtsalt pruuni heledam, koorega segatud variant, aga türkiis PEAB lisandiks saama!
Põhimõtteliselt meeldivad mulle üldse värvid, muidugi. Valged seinad ja hallikasbeežid diivanid on mulle "MIKS sedasi ruumi raisata, kui võiks hoopis midagi lahedat teha?!" Väike must kleit on "Nojah, aga kas see poleks rohelise või sinisena lahedam?" Pulmades pruudi valge paneb mõtte keerlema suunas "See peaks ju rõõmus sündmus olema?!"
Kusjuures kõige veidram on seejuures, et mulle rõivaste juures kipuvad sobima sellised värvitoonid, mis muidu väga "meh" on. Kahvaturoosa. Hõbehall (ikka sinna helehele-poole). Külmbeež. Pffff.

* Üksinda kodus olemine. Kõik on tuttav, ettearvatav, miski ootamatu ei sekku, teen täpselt, mis ise tahan, täpselt selles tempos, mis tahan - taevalik!

* Higilõhn. Enam ei diskrimineeri, et meeste oma peab olema - ei, naiste oma on sama hea, isegi mu enda higi on tore. Kuigi ma kasutan nädalaks lõhnavabaks tegevat deod, on selle mõju otsalõppemist tähistav lõhn nii hea, et täiesti tobe on trenni teha ja naeratada. Aga no ma siiski hoian mingisugust tsiviliseeritust, kasutan peale pesemist jälle ja sinna see rõõm läheb.
Tegelikult ma arvan, et lõhna nauditavus tulebki sellest, et harva saab. Aga tont teab - kui mul oleks kõrval keegi, kes pidevalt nii lõhnaks, võibolla polekski vastik? Lihtsalt peab olema puhas värske higi. Ligi nädalane pesematus ei lõhna enam üldse hästi.

* Oma juttude üle lugemine.
Kuule, ma kirjutan ikka pagana hästi omaenda eelistusi arvestades! Ükspäev lugesin "Joosta oma varju eest" üle, krdi hea oli. Ainult seda "Pikkade varjude" teksti on raske taasvaadata, viimistlematus torkab valusalt silma.
Aga nüüd mul on jälle lihtne end toimetada, sest oma tekste üle lugeda on mõnus.

* Need lahedad ootamatused! Enamasti, eks ole, mulle ootamatused ei meeldi: nad on enamasti kas ebameeldivad juba algolemuselt (no et toolil tuleb jalg ära) või siis ebameeldivad seetõttu, et nad on ootamatud (näiteks tuleb keegi ootamatult külla), aga see hetk, kus tekib "wtf, kui lahe!" on täiega tore.
Uskumatus, et midagi nii lahedat üldse sai mu ellu tulla. Oo. Oo.

* Sukkpüksid. Ma sukki praegu nii väga ei hinda, liiga palju jama ja veel selline pooltalvine aeg, aga ilusad naturaalse materjali lisandiga sukkpüksid on täiesti lemmikud. Muster - ilus. Sukaefekt - ilus. Värviline - ilus. Mustad või ihuvärvilised ühte värvi ja mustrita on vähe igavad, ent kuna mul selliseid ongi 0 paari, meeldib mulle kõik sukkpüksikotis elav ja mu arvukad kinnised pakid samuti.

* Värviline puuvillane uus aluspesu. (Mis, püksikutest räägime siin! Rinnahoidja on ka aluspesu v?)

* Valikuvõimalus. Tahan-ei taha. Lähen-ei lähe. Teen-ei tee. Söön-ei söö. Ei ole sundseisu, üks meetod on hea, teised halvad, ainult üks tee ees käidav. Ise valin, mis hetkel meeldib.
Näiteks pühkisin praegu pool esikut üle. Rohkem ei tahtnud. Vähem ka ei tahtnud. Täpselt nii palju tegin, kui tunnet oli. Nii hea!

* Tited.
Ei, ma saan aru, sellest olen maailmapalju juba kõnelenud-kirjutanud, aga nad on nii armsad ju! Nii - aaaaaah!

* Kookos.
Peaaegu nagu kohv, kuigi siiski mitte. Ütleme, kui võtaks mu elust ära kohvi, oleks "misMÕTTES?!" ja kui võtaks ära kookose, oleks "nojah siis, tuleb teisi häid asju süüa". Aga seda, et mulle meeldib üks asi nii soolaste kui magusate toitude sees ning kui on valida, võtan alati selle lisandiga, teiste söögivärkide juures pole.

* Päikesetõusud ja -loojangud. Värviline taevas üle kõikvõimaliku sinise, musta ja halli! Triip tumekollast hallikaslilla pilve all või roosa-oranži-lilla-kahvatusinise-helerohelise möll, ikka on lahe, ikka on "oh!"

* Kallistamine. Ja paid. Ja musid. No mis mõttes on meie ühiskonnas inimesi, kellele ei meeldi füüsiline lähedus?! Mul on just vastupidi, inimesed katsuvad üksteist minu maailmas liiga vähe ja rohkem on uhkem!

* Avalus. Ma ei saa ja ei saa ja ei saa sest varjamisest aru. Sa ei taha, et teised su halbadest mõtetest nende kohta teaks? Aga ... kui sa hoolid nende haigetsaamisest nii palju, et mitte tahta neid teadvat, äkki lihtsalt mõtlekski neist hästi siis, tähtsad nagu nad sulle on? Ja kui halvad mõtted tulevad vastupandamatult pähe, on ju kama, et need mõeldavad haiget saavad võibolla?
Ma pooldan hella ausust: sa ei pea kõike väljendama jõhkraimal moel, mis võimalik - aga olulised on nii hellus kui ausus ju! Valetamine ja mitteütlemine on lihtsalt nõmedad su enda suhtes ka!

* Õhtu lõpp-öö. Kella 4 ajal on mu meelest juba hommik, aga see kellaajaliselt 10.31 - 03.23, ahhhhh!
(Tegelt ma panin kellaajad umbes, aga neid oli tore mitte nulli või viiega lõpetada.)

Rohkem ei tule praegu midagi pähe. Mähh.
No ma loodan, et ei tule pähe on võtme-lauseosa ja tegelikult on meeldivat veel. Lihtsalt ei tule pähe!

See lugu meeldib mulle ka, aga ilmselt läheb vaimustus üle. Muusika algab kuskil 20 sekundi peal muidu =)



9 kommentaari:

  1. Meil teatavasti on töötajate palvel ja survel tehtud võimalus tööjuures ennast pesta. Noh et kui oled kaugelt ja kiiresti jalgrattaga/rulluiskudega/joostes.. tööle jõudnud, siis kaasinimeste ja firma maine hoidmiseks käid pesust läbi ja ei lehka higi järgi. Pesulas oli kapid aga nendega oli igavene jama - kappe vähe, inimesi palju noh jah ja siis nahhaalsemad jätsid võtmed enda tasku ja ülejäänud - ma ei tea kuidas nemad hakkama said. 8 plekist kappi oli naiste poolel, ilmselgelt liiga vähe. Räägitakse, et meeste poolel oli kappe veelgi vähem ja pesuruumi kasutajaid rohkem.

    Igatahes kõik lagunes seal ja tehti remont. Kõik, kõik on uus: seinad, dusikabiinid, paigutus ja ka koht kus riideid hoida. Plekist lukustatavate kappide asemel on nüüd mööbliplaadist ilma usteta kapi moodi ... asjad. Ilma usteta kapid, külgseintel nagid, üleval mütsiriiul, ees jalatsiriiul. Need on suuremad kui vanad plekk-kapid ja neid mahub endise 8 asemel nüüd seitse ritta. Rääkisime eile pesuruumis toimetanud puhastusteenuse prouaga, et miks selline imelik lahendus ja on see siis nüüd hästi. Tema arvas, et põhjus, miks just sellised tehti, on see, et varasemalt ei olnud võimalik meeste riietusruumi siseneda ja küllap majandusmehed loodavad, et kui uksi pole, ventileerib paremini. Kusjuures ma tean mis ta räägib, 1 riietustruum oli meil kunagi ühine ja tõesti võttis kirbe higihais silmad märjaks. Ma ei usu, et ilma usteta nende juures paremini lehkama hakkab.

    VastaKustuta
  2. Milline üllatus, inimesed on erinevad!
    Mulle on "võimlalõhn" küll tüütu, aga mitte vastik. Selline pigem ebameeldiv, värske õhk oleks tore, ent kindlasti mitte iiveldamaajav või muul moel eksistentsi otseselt häiriv. Ainult siis, kui kestab kaua (no näiteks üle poole tunni järjest) ja on samas nii tugev, et lõika või noaga, segab otseselt.

    VastaKustuta
  3. Ma oma eks-töökohas muudkui püüdsin rääkida, et tehke lukustatavate riidekappide asemel riiulid.
    Ei tehtud.
    A muidu oli seal pesemisega niigi nii hästi, et häbi rääkida.

    vvn, sebi end mingisse itifirmasse tööle, seal on higihaisuseid mehi alati saada.

    VastaKustuta
  4. Ma arvan, et vvn kirjutab lihtsalt puhta keha lõhnadest, mitte higi haisust mis on tingitud pesematusest, mustusest või seisma jäätud higistest ja võidund riietest. :)
    Deo ei lase nendel bakteritel tekkida mis haisevad ja matab nende haisu oma lõhnaga, sama hea on vee ja seebiga loputada.

    VVN need mida kirjutad on positiivsed emotsoonid mis tõstavad su tuju. Ma mõtlen sed kui nendele mõtled, siis on ju hea tunne. :)

    VastaKustuta
  5. higil ja higil on päris suur vahe jah. mitte ainult värskel ja seisnul, vaid minu märkamist mööda ka liikumis- ja stressihigil.

    a isegi kui on seisnud ja kolkunud, siis ei pane see ikkagi mul niiviisi silmi vett jooksma kui üleparfümeerimine (või noh... teoreetiliselt oleks see ehk isegi võimalik, aga praktikas eeldaks see sellist pesematust, et ilmselt oleks meie oludes tegemist kodanikuga, kelle higilõhna ei jääks muude kehavedelike aroomi tagant aimatagi mitte ja silmad võtaks veele puhtalt ammoniaak). mul on paar korda juhtunud, et ma võin kuskil toidupoes kerge vaevaga lõhnajälge ajada: ahaa, see parföngiga inimene käis siit riiulivahest läbi. siin piimaleti ees seisis ta nähtavasti pikemalt. jne. korra kahtlustasin isegi, et keegi on seal poes mingi lõhnaõlipudeli lihtsalt katki pillanud, aga see poleks seletanud lõhnajälge riiulivahedes, mis jäid kosmeetikaosakonnast kõige kaugemale. ja korra-paar olen ära näinud, et tõepoolest, see pilv käib konkreetse inimesega kaasas. pole põrmugi vähem silmipimestav kui ennast täis kusnud joodik bussi tagumisel istmel.

    kusjuures kõige vängemad pilved on olnud meesterahvastel. pudel Old Spice'i endale kaela kallanud või midagi,

    a mis meestehigisse puutub, siis mälumäng on keskkond, kus seda on sama lihtne leida kui IT-s. vahel on see isegi mu enda standardeid mõjutanud - nuusutan, kas selle särgiga kõlbab välja minna - ja siis tuleb meelde, et kamoon, neiu, sa lähed mälumängu, lõhnameelele oled sa seal enivei täiesti tabamatu.

    VastaKustuta
  6. (vabandavad rabistatud kirjavahemärkide pärast. magamatus.)

    VastaKustuta
  7. Naised lõhnavad ju ka, aga mitte higi järgi ja nad seda ise ei tunne. :)

    VastaKustuta
  8. Täna hommikul mu poeg kooli ei lähe ja ise tõusin üles ainult korraks, peavalu vastu tableti võtmiseks, ning kavatsesin kohe magama tagasi minna.
    Aga lugesin postituse algust ja kurat - ma teen hoopis kohvi =)

    VastaKustuta
  9. Mis sukkpükstesse puutub, siis meenub Mart Müürisepp sellest ümberkehastumise saatest.Ta ütles, et maailmas pole midagi jubedamat kui naturaalset värvi sukkpüksid naistel...

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.