neljapäev, 14. aprill 2016

Erinevat sorti

Keskmise idee on mulle jätkuvalt individuaalsuse kõrval teisejärguline, tüpiseerimine enamasti kunstlik ja lahterdamine lahterdaja eralõbu.
Aga tasapisi ise normaalsemaks läinud, saan siiski aru, et mingi alus sel laadideks jagamisel on, mõned omadused on kuidagi gruppidele üle kantavad ning kuigi gruppide äärmused on peaaegu alati üksteisest kaugemal (kui grupp pole just väga väike) kui grupi keskmine ülejäänud elanikkonna keskmisest, mingi idee sel on.

Elik tervitused Kaurile.

Hakkas pihta sellest, et ma ikka ja ikka ja ikka olin Rongimehega seoses segaduses. Sest ta ei ole ju halb ega loll inimene, kuidas ta siis nii mööda vaatas, nii selgeid asju ei näinud, nii veidraid otsuseid tegi ja pärast mulle ainult suud oskas vastuseks maigutada, kui küsisin, miks?!
Vahepeal mõtlesin, et misasja, kas tema ongi siis ainuke Paha, keda ma üldse elus kohanud olen?! Kõik ülejaanud on ise rõvedalt haiget saanud ja sellest pikapeale ära moondunud, sest keegi ei armastanud ega lohutanud neid, aga ma ei saanud Rongimehele seda ka pimesi juurde arvestada, sest mina ju armastasin teda nii kaua nii hästi!

Rolli/inimese teooria aitas mind natuke edasi. Et kui täita kogu aeg ise rolle ja panna teistele ka rollid peale, ongi võimatu näha kõiki ühtlasi rolliväliste inimestena. Ja kui sa paned inimesele peale rolli, mis talle tegelt üldse ei klapi, tekibki täiesti veider olukord, kus inimene käitub ühtviisi, ent kuna sa tõlgendad seda läbi rolli, mis talle määranud oled, tõlgendad täiesti mööda.

Oi, ma tean seda viimasel ajal nii hästi =) Mulle ikka üritatakse peale panna rolle, mis nii üldse ei haagi - ja midagi muud kui "arvake mida tahate!" või "a minge persse!" vastu öelda ega mõelda polegi.

Nojah. Aga ma kuidagi ikkagi ei suutnud mõista, kuidas saab olla pime neis suhetes, mida sa oma määratud rollidele ette ei näe, kuidas on võimalik mitte mitte vaadata, vaid mitte näha.
Ja siis korraga saabus arusaam!
Ma olen alati mängides lawful tegelast arvestanud mõttes, mis on seaduslik, mis mitte, mida ta teeks, mida ei teeks. Aga päriselus, kui sa niimoodi iga liigutuse üle mõtled, on jube keeruline elada ning sedasi on ka veider valida tegelikult. Mitte "mis on õige, mis on vale", vaid "mis on seaduslik, mis mitte". Väga veider.
Ning siis tuligi arusaam. Et lawful-inimesed mitte ei mõtle, et see on seadusega lubatud ja reeglite järgi, see mitte, vaid nad ei näegi neid mittereeglipäraseid asju üldse! Et miski võib olla ka mitte-reeglipärane, inimesed elavad rollidest väljaspool, on midagi sellist, mida nad lihtsalt ei näe, see ei mahu neile pähe!

Oo, kui palju selgemaks muutus kõik korraga!

Noh, ja kui ma juba nii kaugele olin mõelnud, mõtlesin muidugi ka edasi. Selgelt mu alignment on chaotic good, praegu täiesti rõõmuga ja vabalt rakendatav - aga varem ma püüdsin olla true neutral. Et no mõtlesin kõige üle ja leidsin mõistuslikult parima tee - aga kui ära see mu kurnas, kui kogu aeg oli ees see üks, parim tee, ning hetketahtmistele polnud üldse kohta, näen alles nüüd, kui lasen endal vabalt chaotic olla.

Aga muidugi ma ei saa sellisena aru saada lawful-mõtteviisist, chaotic või neutral, ükspuha!

23 kommentaari:

  1. Kas seda varianti lihtsalt ei ole, et kui sina võid olla torm, et kust tuul, sealt meel, võib seda ka iga teine inimene? Ja tema tuul lihtsalt puhus ta kuskile mujale ja kuna tema on iseenda torm, siis ta kehitas õlgu ja mõtles, et no ei ole tuju tagasi liikuda, see tornaado läheb nüüd teises suunas.

    VastaKustuta
  2. Nii võiks olla, aga ei ole.
    Ta on väga lawful, üldse mitte suvalise suunamuutja tüüpi.

    VastaKustuta
  3. Ehk teisiti öeldes: "läheb nagu läheb" oleks mulle üleni arusaadav suhtumine. Seda ma mõistaks ja poleks hädas, et misasja, kuidas nüüd seda tõlgendada, mis värk on?! Aga mida ma ei mõistnud, oli just see, et "jaa, ma sain aru küll, et sul väga halb oli, aga ei osanud midagi teha ja siis ei teinudki" ja oma armuasjade pidev jagamine ja "ma hoolisin sust väga" ja misMÕTTES need said korraga eksisteerida üldse?!

    VastaKustuta
  4. a miks lawfulness seda kõike nüüd seletab? kas sellepärast, et tema keeles tähendas "hoolisin väga" midagi hoopis muud kui sinu keeles, sest sinukeelsed tähendused jäid väljapoole lawfulnessi piire ja neid polnud justkui olemaski?

    VastaKustuta
  5. st tema hoolimine käis nii, nagu see peakski käima sellises suhtes, nagu oleks selliste rollide vahel, mida te tema arust üksteise jaoks täitsite?

    VastaKustuta
  6. täpselt. Ma täitsin tema jaoks rolli, mis tema meelest nt seda, et teist inimest kaitsma peaks vahel, ei sisaldanud ja siis oligi "ei teadnud, mida teha, ei teinud midagi".

    VastaKustuta
  7. VVN äkki sa olid depressioonis ja nägid kõike valesti ja nüüd analüüsid seda valet asja.
    Depressioonis saad isegi sõnadest valesti aru.:)

    VVN kui pea sees on depressioon, siis on mitte paha olla ja kõik teised teevad mitte õigesti.

    VVN kõik põhjused on su enda peas seal on depressioon loogiline.:)

    VastaKustuta
  8. Et üritad rolli peale panna ja kõik sellega ära lahendada?
    Loe natuke netis depressiooni kohta - see ei muuda inimesi lollimaks, lihtsalt kaotab ära naudinguvõime.

    VastaKustuta
  9. Depressoonil on palju erinevaid varjante, lollimaks ta ei muuda, aga aju hakkab trikitama, valesti meeldejätma.

    VastaKustuta

  10. Skaibivestlustes pole mälul erilist rolli, kõik on kirjas ja üleloetav.

    VastaKustuta
  11. Seda küll, aga emotsoone ka pole :) sõnad

    VastaKustuta
  12. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  13. Aitäh tervituste eest!
    Aga mida ma tegin?
    Ütlesin, et ka päris inimesi võib GNE / LNC skaalale jagada?

    VastaKustuta
  14. VVN sa ju tegid seda sellepärast, et sõber Sinust ei hoolinud piisavalt või mis? Tagantjärgi võib ikka viisakas olla noh "ei teadnud" "hoolin" jne.,loomulik.
    Kas ikka pole tegu sõnade vales tõlgendamises mis annavad su rollidele tähenduse ?
    Peale Sinu elluärkamist ei olegi ju midagi öelda, sest hoolida ka ei saa, kuna Sina oled ise see kes tõlgendab sõnu, mõtteid, mõisteid omasoodu ja teab kuidas Sinule parem on ja nõuandeid sa ka sisse ei võta kuna need ei haaku Sinu maailmaga.
    Ja nii jääbki ainult viisakalt eemale hoida ja suud maigutada. Ja nüüd ongi kõik Sinu vastu pehmed ja lahked või hoiavad viisakalt distantsi, sest keegi ei taha, et see korduks.:)

    See on loomulik, et su Mina otsib põhjendust ja süüdlast väljaspoolt. Keegi peab ju süüdi jääma, aga keegi sind ei piinanud peale sinu iseenda, see ehk ongi see väg väga tahtmise tulem. Nii, et kõik mõtted, äng, valud,kannatused, armastus,piinad, jne. on enda peas ja su enda loomig.:)

    Peale rongi pole tähtsust mis ennerongi öeldi, sest selline tegu pole just sõbralik tegu ja muudab suhtumist nende sõprade vahel keda see otseselt puudutab.Nii et sõber ise taeb kui paju ta tahab Sulle sõber olla.:)

    VastaKustuta
  15. Aa, ja Kaur - no phmt ma teadsin enne ka, et VÕIB. Aga sellist reaalset tajumust, et oi, päriselt, klapibki! ei olnud ja nüüd see tuli =)
    Tervitused on sellega seoses, et whoa, keegi teine tegi ka enne juba nii ja ütles mulla ka.

    VastaKustuta
  16. Täitsa õige vastus sellest ma ju kirjutasingi :)

    VastaKustuta
  17. Siin on muidugi see ka, et kui keegi ka mõtleks, et "kuradi kahju, et sul korda ei läinud see enesetapukatse, oleks hetkel õhk puhtam," ei ütleks keegi seda välja. St sina oma praeguses seisus ehk kellelegi teisele ütleksid, aga mitte keegi teine mitte. Ka viisakad ja lawful mehed oskavad viisakusfraase kasutada ja piisavalt osavõtlikku ent samas hajameelset nägu teha.

    VastaKustuta
  18. Kuule, seda ma usun küll, et ta sai rõvedalt pihta selle katsega, ei oleks seda ette näinud kuidagi ning kuna ta on selline südametunnistusele-korjaja-tüüp, siis seda elu ta seal küll ei tahaks vedada.
    Et muidugi ta võib viisakamat ja osavõtlikumat nägu teha, kui seespool on, aga PIGEM usun seda, et ta lihtsalt ei näinud. Me ju tunneme üksteist kaua. Natuke ikka tean ka, kellega tegu on.

    VastaKustuta
  19. kas te muidu neid neti peal vedelevaid rolliteste ka olete teinud? ma viitsisin kaks esimest testi, mille guugel ette viskas, ära teha; kui mõlemad olid tulnud kindlalt neutral good, siis enam ei viitsinud, sest paistis, et üllatusi ei tule. a mis teil seal tulnud on (kui olete teinud)?

    VastaKustuta
  20. need ei ole nii päedevad kui mu sisetunne!
    Ei, tegelt ka. Ma sain varem pigem chaotic goodi, nüüd neutral goodi või true neutrali, aga nad lihtsalt ei oska mõõta, ma tean ise paremini =) See kõlab niiiiiiiiiiii meeletult tobedalt, et tean! Kõike! Haa! Aga:
    ma TEAN ise paremini =) Sest ma ei ole mingi keskmine, kelle mõõtmiseks testid on tehtud, ma olen mina.

    VastaKustuta
  21. nojah, ma ei tea selle liigituse loogikast nii palju, usun ṕimesi, mida need testid mu kohta ütlevad.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.