laupäev, 23. juuli 2016

Kõik on lihtne, kui ära taandada

Oi, tere!

Selline rõõm teid näha kell kaks öösel, mil loobusin voodis lebamast ja numbreid lugemast.

Tänu sellele, et numbrite (tegelikult arvude) lugemine õigetpidi ja tagurpidi (tuhandest allapoole) on mul selline ebakindel magajäämisrituaal - ses mõttes, et kui ma jään ilma, ei hakka seda tegema, nii igav ja fantaasiavaene ju! - olen rohkem aega kulutanud ka numbrite individuaalsuse peale mõtlemisele.
Mul on igale numbrile mingi baasisiksus vaimus külge riputatud.
1 on ebakindlastsoost, iseseisev, endaküllane, sitt meeskonnatöös, külmavärviline.
2 võib ka olla nii emane kui isane, palju koostoimivam, lahke, talle alati sobib vähemalt üks valikutest. Toetav. Võib olla nii külma- kui soojavärviline, aga pigem sooja.
3 on kindlasti meessoost, nii tõsine, et natuke mossis, võtab ka iseend väga tõsiselt.
4 võib olla nii mees-kui naissoost, sõbralik, humooriline, ladna sell, kellele on kõik hea, kõik sobib, alati võtab positiivse välja kõigest. Soojavärviline.
5 on meessoost, terav, konkreetne, aga üllatavalt paindlik, kui hakata variante pakkuma.
6 on naissoost, ilus, enesekindel, sobib kõige ning kõigiga, sest kaunistab kõike. Natuke uhke, aga keegi ei pane talle seda pahaks.
7 on naissoost, kiitsakas, teadmisi tuubil täis, eneseküllane, natuke nina-püsti.
8 on IKKA naissoost, hästi helde, lahke, emalik, kõigile sooja kohta pakkuv, alati olemas. Kindasti soojavärviline.
9 on meessoost, kaalutlev, rahulik, mõistlik. Isegi tark, ütleksin.
0 võib olla nii emane kui isane, Hästi rahulik, võrreldes 9-ga veel kaks sammu edasi, kindel ja enesekindel, eneses täiuslik, ent sobib ka kõigi teistega, ta on kohe NII täiuslik.

Ja siis on kõik arvud. Nende numbrite kombinatsioonid. Et asja veel keerulisemaks ajada, ka erinevate arvude korrutised, ruudud (kuupe ma pole arvestanud, ent kui igav hakkab, siis astmetega saab lõputult mängida), erinevate numbrite kordumised arvus, sümmeetria või selle puudumine - ja see kõik mõjutab arvu isiksust.
Ma ei tee üldse nalja, kui ütlen, et kuni 10 000 on minu jaoks igal arvul eraldi isiksus ja edasi pole lihtsalt seepärast, et nende arvudega ma nii väga ei tegele.
Tegelikult on neil ka, ma lihtsalt ei süüvi.

Võibolla natuke seepärast tundub mulle hästi vaene mõte neljast isiksuse põhitüübist. Ainult täitsa loll saab niimoodi inimesi määratleda. Veidi parem on see tähekombinatsioonide värk - aga no ikkagi, võimalusi kombineerimiseks on ju numbritega palju rohkem, ja jagatised, jagatised on tähekombinatsioonides täiesti puudu!!!
Mis mõttes on inimesed kellegi meelest lihtsamad kui numbrid?!
(Jaa, ma tean. See on lihtsalt juhus, et meil on just need numbrid, kümnendsüsteem jne - aga samas arvud jäävad ju samaks?! Mitte et mulle meeldiks teooriaski oma maailma nullidest ja ühtedest ehitada =P)

Mul on ikka selle rotaviiruse mõjul raske. Oksendamise ja sittumise rõõmud said esimese ööga mööda, aga olen selline hästi õrn, hästi tuikuv, pidevväsinud, miski peale koduaia mustsõstarde ja vaarikate (no mõni neid siiski on) õieti ei maitse või maitseb hästi piiratud koguses ja ajal - tegin maisimanna putru, sest oli isu. Tõstsin ettenägelikult väga väikese portsu - oo, hea! Tõstsin teise veel, sama väikese - oo, ikka veel hea! Kraapisin poti puhtaks (sest ega ma eriti palju valmistanudki, natuke oma seisundit hinnates) - ja kolmas lusikatäis hakkas niimoodi vastu, et pea öögatasin.

Ütleme, nüüd juba suudaksin, aga kui ma veel 24 tunni eest elanud endale mõtlen ja sellele elule imiku või väikelapse juurde liidan, ega midagi innustavat ei paista küll - aga samas ma siiski SAAN tasapisi tugevamaks ning ega ma siis kohe sünnita ju ka.
Pole võimalike isadegagi veel rääkinud, sest loomulikult on mul mõned kriteeriumid enda puhul, mille tahan enne täis saada.

Vaata, koos sellega, et hülgasin normaalsuse-otsimise ja enda erinevatesse lihtsatesse rollidesse sobitamise püüu, tuli ka arusaam, et armusuhted lihtsalt pole mu forte. Mitte et ma pole piisavalt seda ja seda, olen liiga seda ja seda, et head armusuhet omada, peaks ikka kohanduma - vaid ma olen mina. Armusuhteks ei sobi? Nojah, elan siis ilma.
Kõik, kogu koogelmoogel.
See ei tähenda, et ma emana vilets oleksin =) Isegi koos rongiga: mul on lahedamad lapsed kui ma ühtegi nendevanust tunnen - ja ma tunnen krdi lahedaid veel!

Lõppu paneks "Ameerika jumalate" sarja treileri sest sest sest - nii KURADI hea ja ainult poole tunni eest nägin esimest korda ja NII KURADI HEA!
Aga paraku see veel juutuubis ei ela. 



P.S See on mu tuhandes postitus. Palju õnne mulle!

2 kommentaari:

  1. ... ja kohe hakkas mängima https://www.youtube.com/watch?v=-nB5VxPOoio :D

    VastaKustuta
  2. Ma tean seda lugu juba Rentsi juurest =) Hea lugu.
    Mitte et ma neid ühest rääkivaid häid lugusid veelgi ei teaks. Aga ülejäänud numbritest miskipärast mitte =/

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.