reede, 28. oktoober 2016

Milleks?

No vahepeal kirjutan siis millestki muust.
Mitte et see "pereliikme psühhopaatsete kalduvuste, minu sealt tulnud teadmise, et ma polegi midagi väärt, ja siis seda seisukohta toitvate muude suhete sõlmimise, kus mind ei kiideta"-teema poleks asi, mida veel kaua omaks võtan ja seedin.
Teatud mõttes vägevam raputus kui Rong - Rong oli meeleheide äärmuskontsentratsioonis, aga nüüd on mõistmine. "Izzzzzzzzzzzzzzzzand, kuidas ma seda varem ei näinud! See seletab NII PALJU!"

Aga no selle kohta pole midagi muud öelda kui "võtan omaks, jätkuvalt".

Ma käisin ükspäev ühe kirjastajaga väljas. Tema rääkis mulle pikalt, kuidas raamat võib ju hea olla, aga autor peaks ikka sellele ka mõtlema, kuidas seda müüa, eriti kui tal pole tuntud nime. Kuidas üks raamat näiteks läks avaldamisele, sest autor kirjutas ka pika kaaskirja, kuidas Eestis tuleb just üks teleseriaal ekraanile samal teemal ja kuidas ta sotsiaalmeedias plaanib raamatut reklaamida ning erinevatesse ajakirjanduskanalitesse artikleid pakkuda jne.
Tol hetkel mul polnud midagi öelda, jõin oma lattet ja naeratasin, sest jee ma mingi kiirreageerija olen. Aga hiljem tuli meelde ühe graafilisest disainerist sõbra "ah, ma lähen sealt töölt ära!" mõte, mille omakorda tõi kaasa see, et tollest firmast kavatsetakse eemaldada projektijuhid ning kogu klientidega suhtlemine jääks ka disainerite hooleks.
"Milleks mulle see firma, kui ma kõike ise pean tegema nagunii?! Uusi kliente tooma, vanadega nägu näo vastu arutama - samahästi võiks ju juba iseseisvalt töötada!"

Samamoodi ma mõtlen praegu ka kirjastamisest. Milleks mulle kirjastus, kui nagunii peaksin ise müümise ja levitamisega tegelema?! Mida nad pakuvad, mida ma ise ei teeks? Toimetamist ja kujundamist? Hei, mul on tuttavaid toimetajaid ning disainereid, saaks vast sõbrahinnagagi. Trükkimist? No trükikojaga asjade ajamine ei ole küll see kari, mille taha mu raamat jääks, kui asja ette võtaksin.
Pfff.
Nagu - miks üldse?!

No ma veel vaatan - vbla mõni kirjastus ikka tahab mu romaani ka ILMA, et müümise ja levitamise juures töö ise ära teeksin. Aga no kui ei - mingu ka põrgu, siis teen üldse omal käel.
Aega on nagunii selle kiire asjaga =) Raamat ei lähe halvaks.

Tahaks veel kellelegi halvasti öelda, sest aastate ja aastate jooksul kogunenud viha, millele ma ei arvanud endal õigust olema, pulbitseb sees (muuhulgas saan alles nüüd päriselt aru, et Rongimees lihtsalt ongi äärmulikult enesekeskne ja seepärast ta ei saanud üldse minu eest hoolitseda - see ei tulnud talle lihtsalt pähe). Aga noh - ega minevikku ei muuda nii ehk nii. Téhtud lollused on tehtud.
Mis ma ikka. Elan edaspidi teisiti.

Oh, mošeevastaste kohta saab halvasti öelda rahulikult =)
Te olete lollakad!

2 kommentaari:

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.