reede, 4. august 2017

Kulge, see ujukaasi ei ole ikka paremaks läinud!

See oli aastal 2009.
Vahepeal tegutses Eestis Marks&Spencer, siis oli parem, aga nüüd ...

Väikesaarel käies kaotasin sinna oma bikiinid.
Mitte et neid isegi selga oleksin pannud. Ilmselt tõmbasin koos teiste riietega kampsunit otsides välja, sinna põrandale nad kukkusid ning jäidki.
Need olid head bikiinid, ilusad ja mõnusad - aga samas mingi 5 aastat vanad, pole nagu hullu avastada, et nojah, tuleb uued hankida siis.
Pealegi on aeg, mil kõigil ujumisriietel soodukad.

Nii et avasin lootusrikkalt aliexpressi ja asusin valima.
Pool tundi hiljem loobusin. Kuidas saama nii, et hiinlased, kes valmistavad absoluutselt kõike, teevad nii palju nõmedaid bikiine? Kas on peaaegu ainult nöörid püksteks või on ülemine ots traaditatud, jaburad värvid ja mustrid (no me teame ju, mis toonid näitavad nahka päevitumana - vot, kõike muud oli, aga just neid minimaalselt), veidrad rüüžid. Vaatan lehekülje lehekülje järel läbi ning pole isegi huvi ühtegi pilti lahti teha ning asju lähemalt uurida.

Olgu, ilmselt on vaja rannariideid siiski pärispoest ja kabiinis proovides osta.

Nii et ükspäev, kui mul nagunii arvutijuhet vaja oli, suundusin kaubanduskeskusse paljude poodidega ning proovisin selga.
Esiteks olid värvid veel nõmedamad kui aliexpressis. Aga võtsin kõik vähegi kõlbulikud ning passitasin, proovisin, vaatasin end peeglist ja nutt ning hala.
Leidsin isegi ühed püksid, mis mulle meeldisid ja sobisid. Heegeldatud rannariided on minu teema - pole küll kunagi ühtegi paari omanud, aga alati innukalt vahtinud ja teadnud, et jaa! Tahan! Kunagi.
Aga nende pükste juurde oli valida null parajat rinnahoidjat - mulle oli M suurus selgelt väike.
Nagu. M-suurus. Rinnahoidja. Väike.
Kui ma poleks eluaeg teadnud, et olen see suht väikeste rindadega naine, poleks ilmselt imelik, aga OLEN ju! L-suurust aga neid rinnahoidjad üldse polnud.
Proovisin siis ühtesid teisi, värvi poolest sobivaid.
Suurus 40 pigistas ja jäi napiks. Rinnahoidjal! Ma kannan enamasti 38 särke-pluuse, on ka mõned 36 suurusega.
Käisin veel poes, teises ja kolmandas ja mis mõttes ainult koledad bikiinid teema on?!

Ei, ikka süüvin parem aliexpressi. Jaa, hiinlased teevad nähtavasti kohutavalt palju koledaid rannariideid, aga nad teevad rannariideid PALJU ja mõned ilusad peidavad end samuti ju kuskil?!
Emake maa küll!
Olin seekord teadlikult visa, ei lasknud end peletada kirjadest "sexy bandage" ja "brazilian", mis ilutsesid ka vähegi kõlbulikumana paistvate piltide juures, ja kuigi mul ikka vajusid silmad järjest suuremaks ja suuremaks, nähes, kui palju koledaid ujukaid müüakse, leidsin 45 minutiga kahed üsna kõlbulikud.
Mitte rabavalt ilusad, vaid sellised normaalsed "siuksi ma võiks kanda küll, kui nad parajad sattuvad olema".

Nagu.
Nagu.

Ei, ära tellinud veel pole, sest lõpuks on mul olemas täiesti korralik trikoo (kui Eestis veel tegutses Marks&Spencer, said sealt nii kahes osas ujumiskostüüm kui trikoo koju toodud), kuna mul on värske tätokas, ei tohi päikest võtta ja mul ei ole tegelikult bikiine hirmsasti VAJA - aga lihtsalt.
Need võiks ju järgmiseks aastaks varuks olla. Ilma päevitusriieteta on vähe puudulik.
Ent kuidas saab nii raske olla ujukaid osta?!?!
Naisi, kes bikiine tahavad suviti, on ju päris mitu, neil võiks midagi valida ka olla?!
Nutt. Hala. Häda. Jne.

"Iu" ka.

9 kommentaari:

  1. Eriti müstilised on paksendatud korviosaga bikiinid. Need ei saa elusees ujudes mõnusad olla! Ilmselt on mingi hulk inimesi, kes käivad rannas lihtsalt ilus olemas. Ma ei suhestu nendega.

    VastaKustuta
  2. jumala eest, ma olen mitmeid nädalaid ringi vaadanud, et leida miskine komplekt, kus püksid ei koosneks kolmest nöörist ... täiesti lootusetu üritus.

    PS! eelmise posti asjus hoian ka pöidlaid ja varbaid ja elan kaasa :)

    VastaKustuta
  3. tähhh! (Ja teile ka, kes te seal all kommenteerisite, täiega hindan!)

    VastaKustuta
  4. Mina kandsin kunaga paksu korviga variante. Mitte push-up, aga lihtsalt, vormihoidvaid. Kunagi ei olnud kusagil saada mulle sobiva rinnaymbermõõdu ja korvi suhtega toodet ja sel puhul oli vormitud korv ning natuke suurem kehapael aktsepteeritav kompromiss. Moodustasin endale isegi yhe vähemmärgatava veest välja tulemise liigutuse, et see neetud poroloon veidi tyhjemaks pigistada. Õnneks on valik praeguseks siiski laienenud (mitte, et mu viimased bikiinid ei oleks nyydseks mis, neli aastat vanad...)

    VastaKustuta
  5. Mina ostsin viimati (sel suvel) endale tugevdatud korviga ujukad ja võin kogemuste põhjal kinnitada, et ujudes on üllatavalt mugavad, ei ürita ära vajuda ega end vett täis võtta ja rinnapartii püsib sees isegi konna ujudes. Kuivavad samas suht kaua. Minu oma on pärit Lindexist. Poodides valitseva nukra pildi põhjus võib muidugi olla ka see, et kõik mõistlikumad mudelid on lihtsalt juba ära ostetud.

    VastaKustuta
  6. Ma olen pikalt ajanud taga ühevärvilisi musti ilma sitside, satside, kroogete ja imelike kulinateta bikiine, mille alumine osa ei koosneks ainult nööridest ja ülemisse ei oleks topitud kolme elutoamööblikomplekti jaoks mõeldud pehmendust või oleks seda vatti vähemalt võimalik välja kaapida. Hakkas ka juba nutt peale tulema ning olin valmis endale suvel rannas kehakatteks vetikaid ümber mähkima, aga lõpuks Asosest sain ühe enam-vähem komplekti.

    VastaKustuta
  7. Näen, et kerge pole ka neil, kes musta armastavad.
    Paneb mõtlema, kas kellelgi on?!

    VastaKustuta
  8. Ise küsin, ise vastan - enam-vähem kerge on neil, kes mõõtudelt pisikesed ja kel samas on jumala kama, mis seljas ja kuidas see välja näeb.
    Aga isegi neil peab vähemalt NATUKE raha olema.

    VastaKustuta
  9. Ma ei tea, kas keegi veel loeb, aga need ujukad, mis aliexpressist kohale tulid, on esiteks mulle parajad (kuigi äratellinuna mõtlesin neli korda, et nagunii on liiga väikesed) ja teiseks ikka väga ilusad.
    Mu arvamus, et Hiinast saab aint odavat sitta, on nüüdseks muutunud "Hiinast toovad sissetoojad aint odavat sitta, otse tellides saab umbes 17 korda parema kvaliteediga asja, mis konkureerib vabalt Euroopas toodetuga, aga on kõvasti odavam".
    https://www.aliexpress.com/item/Aleumdr-Bikini-Set-LC410232/32813381749.html

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.