laupäev, 1. detsember 2018

A tegelt on päris soerõõmus jälle, mind tunnistati ikkagi "piisavalt heaks"

Mõnes mõttes on ikka päris kurb, et ma võin olla kohutavalt väsinud, aga kui juba üles aetakse (6.23 koeraga õue, onjo, kalli, kalli, musi, musi, KALLI, lähme, onjo?), ei jää enam uuesti magama.
Kell 8.07 loobusin üritustest ja tõusin uuesti.
Tegin toidu soojaks, varsti teen teed ja kohvi ka.
Valuvaigistav masin peal (vahel ma mõtlen, kumbapidi sellistel valuga mittemagamajäämistel põhjuslikkus käib - kas ma ei jää magama, sest valus on, või segab mind valu eriliselt, sest voodis ärkvel lebades ei keskendu väga mujale kui oma kehale?)
No mõnes mõttes on kurb. Peamiselt selles mõttes, et ma kipun üsna tuntavalt katkisem olema kui väsinud, aga välja ka ei puhka, sest ... sest magada ei saa.

***

Hiljem

Asja hea külg: ma ikka meeldin endale välimuselt rohkem, kui vähem kaalun. Ja no see on kindel värk, et kui ma palju ei söö, on mu uni nõrgem ja läheb kergemini minema, tagasi tulemata. On külm, magada ei saa - aga ilus olla.
Elik unepuudus ja sire kehakuju on ühe mündi kaks külge minu puhul.
(Mingi legend on, et täis kõhuga ei tohi magama minna, siis magad paremini. Võin ainult öelda, et väga korduvalt proovitud ja mul on vastupidi: kui tühja kõhuga magama lähen, olen hiljemalt kuue tunni pärast ärkvel, sest Organism ei suuda toidupuudust taluda, röökimata "EIDEKE! Otsiks nüüd süüa, mitte ei põõnaks siin suvalt!")

Muidu on päris hea - mind ikka ei lükatud nii absoluutselt tagasi, kui arvasin, ja isane, kes nagu lükkas, on minu sõpruse nimel ikkagi valmis minuga ka magama. Suudlesin eile tema õlga korduvalt, hingasin teda sisse ja nautisin end tohutult. Vaatab, kuidas selle seksiga läheb. Aga seni on hea.
Eks see natuke vägistamise moodi ideeliselt, aga noh - vaatame, vaatame, mis saab.
Ma päris ilma temapoolse huvita vist ikka ära ei tee, ei suuda. Aga talle on mõte lapsest kah meelitav - vähemalt veidi.

Emotsionaalne pinge ka väsitab. Nii et selle võrra olen veel väsinum.

Kogu aeg on külm - ka kaalukaotuse tulem.
Miks see allavõtt mingi HEA asjana küll ühiskonna (ja ikkagi ka minu) teadvuses püsib - et nii tore on, kui magada ei saa ja pidevalt külmetad?
Oh, ja veel unustamatu "palju rohkem energiat!"
Kuulge, ma ei saa magada, olen kogu aeg väsinud, kust, kurat, see energia tulema peaks?!
Elik kui sa võtaks alla mingi 100 kilo pealt, vbla. Aga mul läheb 77 pealt (mis tegelt pole ka ju maru vähe) ja no täiega kehvem on olla. Oleks isu, sööksin rohkem, aga ilmselt läks hormonaalsete muutustega näljatundlikkus jälle alla.

Päris õhtul

Järjekordne sotsiaalne sündmus üle elatud.
Jaamarestoranis Elsa saab hästi süüa. Osad inimesed on toredad. Osad rumalad. Aga noh - mu lapsed kandsid suhtluskoorma suht rõõmsalt ära, K. kannatas pea sama edukalt ära kõik need võõrad inimesed ja minult vargsi küsijad "kas see on sinu abikaasa?", ja minul ei valuta pea.

Greit saksess.

Ainult tasakesi libisen jälle tagasi sinna vakku, et ma elan elu üle. Mitte ei naudi seda, vaid "kannatan ära".
Ma arvan, aeg pidurit tõmmata ja targemasse vakku end nihutada. Pole vaja "välja kannatada", "jee, pea ei hakanudki valutama" jms - elan, nii et endal hea on!
Just.

5 kommentaari:

  1. See tühja kõhuga uinumise legend ei tohiks küll paika pidada. Kui kasvõi loomi vaadata ja nemad on ju nö loomulikud oma käitumises - kass tuuseldab nii kaua ringi, nurrub ja kisab, kuni süüa antakse, peale seda räntsatab kohe magama ja lülitab ennast välja. Võib-olla on selle legendiga küll mõeldud suuremat sorti ülesöömist, kui kõht on hullult punnis ja valutab, siis ilmselt ei ole eriti mõnus magama jääda, aga samamoodi mõjub ju nälg ka, et lihtsalt on füüsiliselt nii ebamugav, et und ei saa.

    VastaKustuta
  2. on mingi aju jupp, mis on söögijärgselt aktiivne ja hoiab magama minemast, väidab üks mu bioloogiaharidusega kolleeg. pakun, et seal on miski ajaline aken, kus veri seedimisega tegeleb, kus magama saab jääda. pärast seda tekib energia ja ühtlasi toosama ajutegevus lööb unevõimaluse minema.

    VastaKustuta
  3. Mina saan kohe. Hambapesu on automaatsus nüüd, aga kui ma laps olin, võisin ka komm põses uinuda, kui ema hambaid puhastama ei saatnud. Või nt munavõiga leib jääb pooleli, sest jube uni tükib peale ja kohe on tuttu vaja minna.

    VastaKustuta
  4. Aaa, ma nüüd sain aru üldse =) Et AKEN.
    Ma ei tea, mu keha vist ei ole seda bioloogiateooriat kuulnud. Tema võib magada millal tahes, aint näljasena mitte.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.