neljapäev, 13. august 2020

Ja vihma sajab ja toas on soe ja kuiv ...

Kuulan Deep Purpel'it (seda lugu, mida kõik teavad) ja üritan saada aru ja otsa kätte möödunud päevast, mis kirjandina lõppeks "päeva lõppedes olime kõik väsinud, aga õnnelikud", ainult mul on selle õnnelikkuseosaga natu raske.
Õnnetu ka ei ole.
Lihtsalt väsinud.
Hakkan arvama, et toasein, pool teisest ja tükike kolmandast saabki värvitud. Ja seejärel vist võiks natuke koristada - tegelikult käib mulle päris pinda, kui mustad on põrandad ja aknad.
Kujutasin varem ette, et see uues korteris koristamine on ebainimlik pingutus, aga kuna tasakesi olen vannitoas seinaplaate ja kraanikaussi pesnud ja see polnud üldise remonditegevuse sees ÜLDSE pingutav, vbla saan siiski tehtud rutem kui nädalaga.

Olen nii väsinud (ja kõht läks ka tühjaks), et ärkasin kell 6 hommikul. Tund aega vedelesin veel voodis. Nii mõnus oli. Üritasin magama jääda, aga ikka ei jäänud.
Kui mu poeg (ööselülevalolija) tuli oma toast ja nähes, et ma olen ärkvel, küsis, kas kohvi saaks? ja asus mulle ümber jutustama X sarja esimest episoodi, mida ta just vaadanud oli, alistusin oludele ja tõusin üles.
Tegin kohvi JA kooki - pole ammu kooki teinud, nii et neljapäeva hommikul kell pool kaheksa tundus täpselt õige ajana. Poeg oli küll virsikud ära söönud, aga kuna ta alati kaebab puuviljade või marjade üle koogis (ükskõik, mis koogis), tegin lihtsalt ilma nendeta.
Kuna see konkreetne küpsetis retsepti järgi koosneb nagunii peamiselt kohupiimast, kõlbab küll.

Oot, tegelt RETSPTI järgi on seal küll kolmandik hapukoort ka, aga ... nojah, retsept on siin. Ma lihtsalt varieerin kõike, sest kõike saab asendada. Et see pole siis enam sama kook, näiteks maasikakook lakkab olemast maasikakook, kui seal pole ühtegi maasikat?
Aga ma ei teegi retseptide järgi süüa. Retseptid on idee saamiseks =)
+ mitte kordagi pole mul õnnestunud selle retsepti idee järgi tehtavat kooki 200-kraadises ahjus üle 40 minuti küpsetada. Enamasti läheb pool tundi ja natuke peale. Ma ei tea, mis ahi Mingil Mangol on.
Mingi ... jahe ahi ilmselt =)

Muide, vahepeal teeb kass naljakat häält. Midagi köhimise ja kräunumise vahepealset. Ma ei osanud seda kirjeldada, kuni poeg täna hommikul (mida, meil oli mitmeid jututeemasid!) mainis Palpatine'i. Siis tuli ette! Vot mis häält Korpus teeb! Palpatine, kui ta näiteks raevukalt võitleb või rahulolevalt ohkab, teeb samasugust!

Olgu, ma lähen krundin veel veidi seina - täna saab see tehtud, siis saab lõpuks, peale jube kaua võtnud ettevalmistusperioodi, roheliseks värvima asuda! Tuleb küll uude korterisse saamiseks 5 minutit märjas õues kõndida, aga noh - seal uues kodus on jälle kuiv ja koer tuleks ju nagunii õue viia varsti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.