teisipäev, 15. juuni 2021

Veel "ei midagi erilist"

Jalad valutavad.
Ja kurk valutab. 
Pidasin kaks päeva jõeskäimisel vahet, sest oli nii palju muid asju, mis vaja teha, ja keres samas väsimus, sest ilmselt üheksa kuud mitteujumist natuke mõjus ning lihased pole enam harjunud.
Täiesti ettearvamatult otsustas veetemperatuur selle ajaga kolm kraadi langeda, aga ega see mind ometi ujumas käimast peletanud. Ainult imestasin, et kuidagi nagu külm vesi on. 
Ja nüüd valutab kurk. 
Jalad valutavad niisama. Hea põhjuseta, ent neil polegi põhjust vaja.  Pealegi tegelikult leiaks põhjuse ka - ma eile kasutasin valuvaigistavat masinat vähem. Nii et noh. 
Valu ei last magada, kuigi ei ole vastik valu. Lihtsalt tugev. Kell seitse ärkvele, üles, särk selga, püksikud jalga ja jee. 

Kuna olen väsinud ja oeh ja on nii neetult vara, vaatan röövlitütar Ronja joonissarja. 
Üldiselt on see väga hea, väga raamatu järgi, just sobiva tempoga ja Loviis näeb väga hea välja. Iga kord rõõmustan, kui ta ekraanil paistab.
On kaks häirivat asja: kõik rõivad paistavad olevat määrdumiskindlad, kogu aeg samad ja miski ei saa kunagi märjaks ega mustaks. Ning et mõnel inimesel külm oleks? No vbla kui see lumega pesemise koht kätte tuleb. Aga seni kõnnib Ronja täpselt samades riietes kui suvel paljajalu läbi veest lirtsuva sambla, naerab, kuidas märgus varvaste vahelt kõrgemale tõuseb, viskab sealsamas põlvili ja liigub sedasi edasi, et rebasekoobast piiluda - ning tõuseb püsti ja jookseb edasi, riided täpselt sama kuivad ja puhtad kui varem.
Ja teiseks käib ta ujumas kleidiga. 
Mhmh, mõistan: väldime kõike natukenegi pedofiilidele huvi pakkuda võivat. Ainult et kas hullunud vältimise tulemus ei või olla, et mõni laps läheb ujuma "nagu Ronja" ja riidelasu veab ta põhja? Krt, kaaluge oma riske ja laske tüdrukul vähemalt lühikestes pükstes ujuda! Mitte krmuse KLEIDIS. (Mis multikas teda muidugi üldse ei sega, ujub nagu miška.)
A muidu on hea sari. Väga raamatu järgi, mis on minu jaoks tähtis. 

... mul on süda ka paha ... Ja täpselt nina otsa tuleb vist vistrik - näha ei ole, aga spetsiifiline valu. 
Mul ei ole Peale Rongi eriti vinne olnud, nii et see on peaaegu nagu Sündmus. 
Üldiselt, kusjuures, vähemalt minu kehas tunduvad seksiisu ja vinnid otseses seoses olevat. Pole üht, pole ka teist ja kui vahel mõni vinn tuleb, mul on unenäod ka seksi sisaldavad kohe. PMS-i ajal mõni üksik punn vahel ja oo, mm, tahaks ja näen unes. Ovulatsiooni ajal mõni üksik punn ja oo, mm, isegi kallistamine tundub mõnusam, isegi koera tahaks kauem sügada, sest ta on NII NUNNU, tahaks, TAHAKS kedagi, kes tundub mitte ainult nunnu, vaid ..!
Hetkel on küll ainult halb.
Haige olla on tüütu, kui mul nagunii enamik aega kehv olla on ja siis on VEEL KEHVEM. 

Aga mul on täielik õigus haige olla, eks? Tunda, et mu jäsemed kaaluvad sada kilo ja ma ei jaksa neid liigutada, on täitsa ok, kui samas mitte tunda, et pean ikka liigutama, pean-pean-pean-pean jne. 
Jep. 
Haigust saab täitsa nautida, kui lubada endal haige olla, mitte sundida end rabelema sellest hoolimata. 
Vaatab, kuidas see mul õnnestub. 

6 kommentaari:

  1. Selle riietega ujumisega seoses. Lisaks sellele, et meil siin on lasteaias “veega sõbraks saamise” ja koolis ujumistunnid, tehakse iga x klassi tagant uus “võtke issi-emme kõige suurem tsärk kaasa” vettelükamistund, et harjutada õnnetusteks.

    Mu pägalikul pole seda õppust veel olnud, aga ta siin ükspäev argumenteeris mulle samas stiilis seda, miks tal on vaja riietega meie täispuhutavasse veesilma hüpata. Tubli väitleja, mingu pealegi, mis mul sest. Vahvat lugu kaasmugavuspagulastega jagades selguski selle kommentaari esimeses pooles välja toodud õppuste olemasolu. Elad kuni õpid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja see samade riietega ja määrdumisega - su eeldua on, eks, et need riided multika osa algul on puhtad?

      Hoolimata sellest, et nad neid ei vaheta ja ringi seiklevad. Ma usun, et nad ise ka ei mäleta, miuksed need riided kunagi olid! Kuniks on terve ja painduma annab. Ja haisuga on nad ise vast harjunud ka. Metsaelu ikkagi

      Kustuta
    2. Väga puhtad ja kirkad värvid on. Kuidas saavad mittepuhtad riided püsida helekollased või roosad?

      Kustuta
    3. Nii palju siis minu teooriast :D siuke ma olengi, alati püüan mõelda, miks vale asi on õige, enne kui (heal juhul) lepin sellega, et on vale.
      Mh ka “ta käitub muga sitasti, tal on õigus, ma olen sitt, käitusin valesti, pole õige”, paremal juhul “tal oli paha päev, on halb olla, sai lapsena tutistada ja rihma”, aga eesmärk on ikka “suck it ma olen parim”, töö selle poole käib (ei edene hetkel, a käib)

      Kustuta
  2. Mul tuleb nagu meelde, nagu vist Notsu oleks midagi rääkinud Tom Sawyeri illustratsioonidest, kus paljasjalgsel Tomil olid väga hoolikalt puhtaks küüritud jalad, või õigemini, et paljastele jalgadele kohe nähtavasti ei jäänudki mustus külge, sihukesed imejalad olid. Aga mingi mõte on selle kohta, kuidas näiteks endalgi eriti riided mustaks ei saa - et noh, higiseks lähevad küll, aga ei midagi säärast, millega pesumasin hakkama ei saa. Ja siis ei tulegi nagu kuidagi pähe, et kui looduses riietega ringi aeleda, siis nad päriselt määrduvadki, sest ise oled sellest maailmast kuidagi kaugel. Tuleb meelde, et "Uhkusest ja eelarvamusest" olla näiteks täänpä versioon teenijate vaatepunktist ja kuidas nende jaoks see koht, kus Lizzie otsustab läbi muda naabermõisa jalutada, sest yolo, on üks suure häda allikas, sest kleit saab selle jalutuskäiguga ju mustaks ja teenijad peavad seda küürima ja kole raske on. Lizzie jaoks oli see lihtsalt selline 'ah tuli selline tuju', tema maailmas see, et riided määrduvad, pole eriti mainimisväärt. Ma nüüd mõtlen, kuivõrd on nendes illustraatorites või minus endas seda Elizabethi, et riiete määrdumine on mingi võõras maailm, mis ei ole eriti huvitav ja nii lähebki kergesti meelest.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.