tag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post4971739495728706849..comments2024-03-26T22:58:37.189+02:00Comments on Maha äng!: Nõmedased asjad + veel mõtlemisestväga väga nainehttp://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-39438248618013470322020-10-10T18:14:51.696+03:002020-10-10T18:14:51.696+03:00Teatava üllatusega selgub, et meil on ka üks ühine...Teatava üllatusega selgub, et meil on ka üks ühine joon - mulle ka must lagrits ei maitse. Isegi rohkem: muidu pole ma toidu suhtes valiv aga see on üks asi, mille puhul tõsiselt kaaluks näljasurma kui miskit muud süüa pole :P TThttps://www.blogger.com/profile/15850032722512210616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-1486041978772375312020-10-10T05:12:20.673+03:002020-10-10T05:12:20.673+03:00Maapähklivõi hea.
Teisi pole söönud, aga hummuse p...Maapähklivõi hea.<br />Teisi pole söönud, aga hummuse puhul ma lugesin kirjeldust-koostist ja mõtsin, et ilmselt see ei maitse mulle.väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-47935176025689732972020-10-09T23:12:28.953+03:002020-10-09T23:12:28.953+03:00siis on asi vist konsistentsis... Et samad ained t...siis on asi vist konsistentsis... Et samad ained tajutavate pisitervikutena on etemad kui jahvatatult.<br /><br />Kas maapähklivõi ja tahini tunduvad neile, kellele halvaa ei meeldi, samuti ebameeldivad?<br />või hummus?notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-70261238463544515702020-10-09T23:01:18.671+03:002020-10-09T23:01:18.671+03:00S.t. suhkrusiirupiga ...
aga pähklid + lusikatäis ...S.t. suhkrusiirupiga ...<br />aga pähklid + lusikatäis mett ahjus-maiust olen ise ka endale teinud, kui tervislik üritasin olla ja ainult tervislikke asju süüa.<br />(see oli ammu. Tartus veel.) väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-32202755157294540922020-10-09T22:55:49.258+03:002020-10-09T22:55:49.258+03:00Kozinak maitseb mulle hea.
Purustatud seemned tund...Kozinak maitseb mulle hea.<br />Purustatud seemned tunduvad isegi teoorias kohe pahad =) väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-55649777477890635762020-10-09T22:32:49.229+03:002020-10-09T22:32:49.229+03:00mul oli kunagi mustsõstardega sama lugu - alates s...mul oli kunagi mustsõstardega sama lugu - alates sellest, kui ma pärast nendega maitsestatud viina maitsmist oksendasin (kusjuures kogus oli tõesti tühine ja ilmselt jäin ma lihtsalt haigeks ja mustsõstraviina degustatsiooni eelnemine oli kokkusattumus), aga see läks üle, kui ma mitu aastat hiljem ettevaatlikult jälle sõstart maitsesin ja avastasin, et iga kord ma ei oksendagi nende peale.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-58384106101631828082020-10-09T22:30:48.476+03:002020-10-09T22:30:48.476+03:00vbla on halvaa maitse siis "purustatud seemne...vbla on halvaa maitse siis "purustatud seemned + suhkrusiirup".<br /><br />Mis jätab õhku küsimuse, kas sama asi, aga purustamata seemnetega annab samuti sama maitse - nt kozinakid.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-66789600010331742542020-10-09T22:20:08.342+03:002020-10-09T22:20:08.342+03:00Mul on sama seis kookusehelvestega.
A no neid as...Mul on sama seis kookusehelvestega. <br /><br />A no neid asju, mida me ei söö, on meil kindlasti kõigil. Pekk kipub sihuke olema, eelmainitud maks ja muud siseorganid, silmud, lagrits, jne. Valmistoitudest mul näiteks orsotto. Ilmselt ka need kruubid, millest teda tehakse :)Kaurhttps://www.blogger.com/profile/12804631573255124249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-35280347095215057382020-10-09T22:17:32.356+03:002020-10-09T22:17:32.356+03:00Jätan küsimuse meelde ja kui juhus annab, siis võr...Jätan küsimuse meelde ja kui juhus annab, siis võrdlen :)<br />Aga pigem jah. Kaurhttps://www.blogger.com/profile/12804631573255124249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-51466449267066243722020-10-09T19:59:00.892+03:002020-10-09T19:59:00.892+03:00Mulle suht meeldib, ainult kui on (sulatatud kujul...Mulle suht meeldib, ainult kui on (sulatatud kujul) valge shokolaad kohupiimaga segatud või selle laastud kohupiima peal, ma ei söö. <br />Sest ma olen KAKS korda selle peale oksendanud ja keha õppis selgeks, et mürk.<br />Kuigi ma siiamaani ei tea tegelt, MIKS ma oksendasin. Keha arust oli igatahes tegu kohupiim+valge shokolaad komboga. väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-5984832946761547112020-10-09T19:33:08.943+03:002020-10-09T19:33:08.943+03:00Hakkasin mõtlema, kas mul mõni söögiasi samasugust...Hakkasin mõtlema, kas mul mõni söögiasi samasugust ebameeldivust äratab ja peamiselt vist valge šokolaad. Ja seda pannakse õudselt palju mingite täiesti heade tortide peale. Teevad hea juustutordi ja siis puistavad valge šokolaadi laastudega igast küljest üle ja mina pean heitlema, kas süüa taldrik ilusti tühjaks (sest ihnsus tuleb peale, kaloreid ei saa raisku lasta!) või nokkida need laastud küljest ära.<br /><br />Kui keegi valgešokolaadisööja on kaasas, sis on lihtsam, siis söödan talle sisse.<br /><br />Tglt tõukavad üldse külma koogi peal olevad šokolaadilaastud mind eemale, aga valge kohe eriti, kohe mõtlen, et lihtsalt margariinilaaste ei tahtnud panna või.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-9936445649173623722020-10-09T19:29:00.372+03:002020-10-09T19:29:00.372+03:00jah, sefiir käib kuuma siirupiga ja edasi küpsetam...jah, sefiir käib kuuma siirupiga ja edasi küpsetamist ei vaja ta üldse, vahel lastakse ilu pärast, nt kui ta on korvikese täidiseks, leeklambiga harjad karamelliseks.<br /><br />Niisama küpsetamata munavalgevahtu ilmselt ametlikult ei saakski müüa, salmonellaoht.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-15206612435686947302020-10-09T19:23:54.182+03:002020-10-09T19:23:54.182+03:00Krt, ja mina mõtlesin, et sefiir on phmt nagu häst...Krt, ja mina mõtlesin, et sefiir on phmt nagu hästi kõvasti vahustatud suhkruga munavalge.<br />Nojah ... ei, tegelt ma olen vahel mõne toidu tegemise käigus ka suhkruga munavalgevahtu teinud ja kuigi see on ebameeldiv, pole päris sefiiri vastikust /mida pole ka kehva beseerulli --- noh, munavalgeosal/, aga ma mõtlesin, et see on tööstusliku sefiirivalmistamise teene, et asi ebameeldivast päris vastikuks muutub.<br />Aga et tegelt tehakse seda täiesti teiste meetoditega, on mulle üllatuseks. Nojah, kuna mulle sefiir ei maitse, ma pole iial uurinud, kuidas seda teha saaks =P <br />väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-16555058156081351332020-10-09T19:12:49.873+03:002020-10-09T19:12:49.873+03:00(olen ise haruharva leidnud sellist beseerulli, mi...(olen ise haruharva leidnud sellist beseerulli, mida täidis ei oleks läbi leotanud, Müüriääre vihje panen sestap kohe kõrva taha. Pavlovat on ses mõttes vähem riskantne osta.)notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-69809802596443296552020-10-09T19:11:10.230+03:002020-10-09T19:11:10.230+03:00aa, siis pmst ikkagi besee (st suhkruga tehtud, mi...aa, siis pmst ikkagi besee (st suhkruga tehtud, mitte seda ei "küpseta" tuline siirup), aga sinu liiga vedelaks jäetud + täidis leotab veel omakorda läbi.<br /><br />Vbla oleneb tulemus täidisest ka - tundub usutav, et kui besee vastu puutub rohkem täidise rasvane komponent (vahukoor nt), siis liguneb vähem läbi kui siis, kui maasikad-vaarikad talle otse vastu lähevad.<br /><br />ja sellest ka muidugi, kui kaua on see rull pidanud täidisega seisma ja kas karbi sees või lahtiselt.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-31343980453903889672020-10-09T17:59:59.005+03:002020-10-09T17:59:59.005+03:00Maita, mis see on, mis mulle ei sobi.
Maapähklihal...Maita, mis see on, mis mulle ei sobi.<br />Maapähklihalvaa on ka minu arust kõige halvem, pistaatsiahalvaad pole saanud, aga ka teised on napilt ülalpool "hädaga sööb vanakurat ka kärbseid" taset.<br />Ma ei söö ka ave-halvaad, mis on totaalselt teistsugune.<br />Noh, meelsasti ei söö, kui on nälg jne, söön.väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-18847166520365326182020-10-09T17:57:29.729+03:002020-10-09T17:57:29.729+03:00Ma arvan, seda tehekse nagu beseed ikka - õrnalt k...Ma arvan, seda tehekse nagu beseed ikka - õrnalt küpsetatud ja siis rulli. Aga minu jaoks tuleb see natu LIIGA õrnalt. <br />Saab ka teistiti, nt Müüriääre besee-vahukoore-vaarikarulli ma suht jumaldan. Aga teistel oleneb juhusest - vahel on jumala hea. Vahel on "no ma söön ... vaarikas jne. Aga vähh, nii vale!" <br />väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-14106658605254303472020-10-09T16:39:46.208+03:002020-10-09T16:39:46.208+03:00nuputan, mida te mõtlete halvaa maitse all, mis on...nuputan, mida te mõtlete halvaa maitse all, mis on konsistentsist sõltumatu, ja nähtavasti ka koostisosadest - kas nt seesamihalvaa ja maapähklihalvaa maitsevad teie jaoks ühtmoodi?notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-35744524767621939872020-10-09T16:38:02.969+03:002020-10-09T16:38:02.969+03:00Mul näiteks oleneb, millest ta tehtud on. Seesamih...Mul näiteks oleneb, millest ta tehtud on. Seesamihalvaa on justkui täitsa teine asi kui maapähklihalvaa - mitte ainult maitse, isegi konsistents on teine - meie poodide tavalisel maapähkli- või päevalillehalvaal justkui kiuline, seesamihalvaal hoopis ühtlaselt pude.<br /><br />Rääkimata sellest, et maitse oleneb põhikoostisosast. Ma maapähklihalvaad väldin, päevalillehalvaa on ok, seesamihalvaad söön erilise maiusena, pistaatsiahalvaad pole veel maitsnud, aga küllap meeldib seegi, sest pistaatsia ise maitseb.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-64486778682522589692020-10-09T16:22:17.461+03:002020-10-09T16:22:17.461+03:00maksast: mu ema keeldub söömast mis tahes viisil v...maksast: mu ema keeldub söömast mis tahes viisil valmistatud maksa, kus see on nähtavate tükkidega, aga maksapasteeti sööb nagu miska.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-67075530008420401432020-10-09T16:21:00.193+03:002020-10-09T16:21:00.193+03:00ma ei arvanud, et ta on rullimiseks liiga kõva, na...ma ei arvanud, et ta on rullimiseks liiga kõva, nagu pärisbesee. Vastupidi, pean silmas, et kuidas ta rullimiseks piisavalt ühes tükis seisab ja täidisega segi ei lähe. Ma kujutan praegu siin tüüpilist tordisefiiri ette, mis on selline pehme ja kleepuv ja mida saab minu ettekujutuses rullida umbes sama palju nagu kohupiimakreemi või keedukreemi.<br /><br />Või oled sa kohanud sellist rulli, mis on tehtud nagu tükisefiirist (à la sefiir vahvlipurus), ainult et lapikust? see seisaks koos želatiiniga ja siis on jälle küsimus, kuidas ta pealt kõrvetamisel ära ei sula (a võib-olla sulab, aga mitte piisavalt, et laiali laguneda?) või kas talle siis kõrbenud kondiliimi maitset ei tule.<br /><br />jube huvitav, tahaks proovida, ei tea, kust saab.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-7433597349681335992020-10-09T14:44:37.849+03:002020-10-09T14:44:37.849+03:00Aaah, mida ma algses nimekirjas ei maininud, aga f...Aaah, mida ma algses nimekirjas ei maininud, aga fb tuletas jälle meelde: omaenda eripäraliste maitseeelistuste üldiseks arvamine ja nördimus-uskumatus, et on teisitiarvajaid.<br />Nt mitte-sibulasööjad, mitte-küülaugusööjad, mitte-maksasööjad, mitte-kalasööjad jne, kes läbi aastaKÜMNETE muudkui kuulutavad "see peab küll hirmus haigus olema, mis sibulat sööma paneb" ja "küüslauku lisatakse toidule, et roiskumise maitset peita" ja "no nälja-ajal süüakse igasugu rämpsu, kalu ja siseelundeid, aga pole mingit põhjust neid süüa, kui näljaaega parasjagu pole!"väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-59536933578202955622020-10-09T14:14:55.520+03:002020-10-09T14:14:55.520+03:00No jaa, seda ma suures plaanis ütlesingi, et on ma...No jaa, seda ma suures plaanis ütlesingi, et on maitseid, kus ei olene, kas on " hea" või " halb". Kus maitse on maitse on maitse. Halvaale lisaks niimoodi puusalt näiteks veel maks ja mesi. Ilmselt on neid veel soodoma<br />kertuhttps://www.blogger.com/profile/13909739737483390096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-81595818836650115792020-10-09T13:42:50.989+03:002020-10-09T13:42:50.989+03:00Tore teada =) Tore teada =) väga väga nainehttps://www.blogger.com/profile/13091250497403818537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8064438115777027902.post-60148402355582492502020-10-09T13:35:50.852+03:002020-10-09T13:35:50.852+03:00"sest kes teeb vahet nätskel-pehmel beseel ja..."sest kes teeb vahet nätskel-pehmel beseel ja sefiiril?" - eee. Kõik inimesed. Kõik inimesed teevad vahet :DAbsolutely Fabuloushttps://www.blogger.com/profile/01562094320026151258noreply@blogger.com