▼
reede, 30. aprill 2010
Volbri tähistamine täieliku nohiku moel
Tegin neid ameerikamaa asjandusi.
Mida ma pruunikesteks ei tahaks nagu nimetada, sest see kõlab - kakaliselt.
Jube head asjad on.
Naeruväärselt lihtsad teha - ja nii head!
200 g piimashokolaadi (muidugi nõudis retsept tumedat, aga minu meelest ei ole tume shokolaad üldse eriti söögiasi, nii et sai võetud piimane versioon)
2 dl jahu
2 dl suhkrut
2 muna
150 g pähkleid (mina kasutasin metsa omi)
120g soolaga võid
1 tl küpsetuspulbrit
Sulatad 100 g shokolaadi vesivannis. Kui kõik on sulanud, paned juurde 100g võid. Kuni või shokolaadi sees sulab, peksad munad ja suhkru vahtu. Siis valad samal ajal segades või-shokolaadi segu munavahu sisse. Segad veel.
Ahi 200 kraadi peale sooja.
Paned seejärel pähklid mingisse puhtasse riidest kotti ja taod nad seal pudrunuiaga puruks. Väga lõbus tegevus, muuseas.
Segad enamiku pähkleid segusse. Umbes kolmandik jäta alles.
Siis segad jahu sisse küpsetuspulbri ja seejärel jahu-küpsetuspulbri segu ülejäänud möginasse.
Voilà, tainas valmis.
Paned küpsetupaberi suurde pirukavormi, valad taigna peale, lükkad asja ahju keskmisele siinile, las küpseb 25 minutit.
15 min võid raamatut lugeda, seejärel sulatad veevannis ülejäänud shokolaadi (mida võib muidugi ka rohkem olla kui 100g), segad sinna natuke võid (vaata, et sa ei paneks võid sisse enne, kui shokolaad päris sulanud on, muidu läheb klompi!) ja kui siis veel 10 minuti järel kook küps on, tõmbad ta ahjust välja. Valad shokolaadi koogile peale ja ajad lusikaga laiali, valad pähklipuru omakorda selle peale ja litsud pudi lusikaga enam-vähem ühtlase kihina juba kuivama asunud shokolaadi sisse - noh, ja ongi valmis.
Väga söödav. Ülemääragi minu magusalembeste maitsepungade jaoks, kui aus olla.
Nüüd kõht valutab suht.
Pilt on netist. Aga väga sarnane.
siin postituses oli liiga vähe sõna "maitsenäsa".
VastaKustutasee on nii hea kook.
VastaKustutanii. hea. kook.
kolmas kord juba teen, seekord mandlitega.
nämmanämmanämma.
:)
aitäh!