Pole ammu teinud, nii et jälle üks vahepeal omandatud kokandus- ja kodumajandussoovitustega post.
Sellised asjad, mida "kõik teavad ju", aga mina pidin katse-eksituse meetodil õppima.
Ehk on kellelegi abiks.
* Kui sul ei ole köögikombaini, ent on vaja hakitud pähkleid või purustatud küpsiseid.
Sul kindlasti on mõni üksik sokk, pesumasina maagiline sokisöömine on ometi universaalne, eks? Või on paariline katki läinud piisavalt põhjalikult, et see ära visata. Igatahes võta see puhas üksik sokk, pane pähklid või küpsised sinna sisse ja tambi pudrunuiaga.
Olemas.
Miinus - šokolaadi nii eriti ei purusta. Vbla saaks enne jäässe pannes? Aga ilma plögastub kergesti ja see plöga haakub soki külge.
Kilekotti kipuvad aga alati augud tulema.
* Kui retseptis on öeldud, et toit hästi kiire ja lihtne, phmt võid ka juba kohal külalistele teha, ent samas sisaldab see komponendina riivitud sidrunikoort, unusta kergus ja kiirus kohe ära. Ma ei tea, kes riivib neile retseptiautoritele sidrunilt koore, aga ise tehes on see riivimine vaevaline ja aeganõudev töö.
* Koore riivimiseks passivat peenikest riivi puhastada on kergeim vana hambaharjaga.
Jaa-jaa, kui pole köögikombaini, võib täitsa olla, et pole ka nõudepesumasinat.
* Lase alati enne toidu sissepanemist ahi kuumaks. On toite, mida ahjukuumusega kohtumise täpne hetk ja temperatuur ei huvita, aga palju vähem kui neid, mis (pool)külma ahju pannes endamisi pobisevad: "No ei! Minuga nii ei käituta!" ja vähemalt poolest saati hukka lähevad.
* (Sea?)liha tasub ka enne ahjupanemist vähemalt pool tundi toatemperatuuril hoida. Katsetamiste tulemus ütleb, et nii tuleb märgatavalt pehmem.
* Te oskate apelsine valida? Mina oskan igiammusest ajast saati, ent igaks juhuks mainin ära: valige oma suuruse kohta rasked viljad. Raskus tähendab, et apelsin on mahla täis.
* Nõudepesuharjal - sellel varrega - on täitsa otstarve olemas. Igasugu potipõhjad ja ahjupannid saab sellega oluliselt kiiremini ja mugavamalt puhtaks kui ainult švammiga hõõrudes. Kuigi panni küürides kipub musta vett igale poole pritsima.
* Hea toit, mida ma üldse ei näe massiliselt söödavat.
Mina õppisin selle KEAlt.
Segad pakki kodujuustu paar-kolm-neli-viis (olenevalt karbi ja küünte suurusest) küünt hakitud küüslauku ja veidi soola. Soovi korral ka pisut hapukoort.
Nämm.
Kes soovib, sööb leivaga. Mina söön niisama.
* Presskannuga saab jumala hea kohvi, kui
a) kann on uus
või
b) pressi filter kuidagi X meetodil ära puhastada
Imelik väsinud maitse tuleb sellest, et filtri külge jääb pisikesi osakesi kõigist möödunud 900 või 1400 kasutuskorrast ja kuum vesi leotab need sinu/minu igapäevase kohvi sisse.
Mul on kodus spetstabletid nüüd selleks puhastamiseks, aga kann on veel nii uus, et pole proovinud.
* Põrandapesuks on pesupesugeeliga vesi tõhusam kui paljas vesi, nõudepesugeeliga vesi tõhusam kui pesupesugeeliga vesi ja kempsupuhastusgeeliga vesi veel parem.
On ka spetsiaalne põrandapesugeel? Pole proovinud, ei kommenteeri.
Aga ma olin köögiPVC-d valides veits rumal ja võtsin üpris heleda. Endal veel koer. Nii heledaks kui kapi all, seal kus käiakse, ei lähe, aga ikka palju heledamaks õnnestub pesta, kui enne leotada ka.
* Igasugused mittemaitsevad pehmed kommid-šokolaadid saab küpsetada lisanditena küpsistesse ja nad on ootamatult head seal.
Olgu, ilmselt vahel ei ole.
Kuid minul pole juhtunud.
* Koriander ja paprika on hea lihtne ja maitsev kombo hakklihale. Ma enamasti kasutan midagi veel (vürtsköömen, ingver või hoopis tüümian), aga see on mugav kindla-peale-minek.
* Vanilje ehk vanill - jaa. Aga MITTE KUNAGI vanilliin.
Päriselt, ilma on toit oluliselt parem kui vanilliiniga.
Ma ei tea, miks see üldse välja mõeldi kunagi.