kolmapäev, 15. detsember 2021

Enda armastamine?

Arusaamatu hea taandumine muutus arusaadavaks.
Ma olen haige. Tüüpiline 37.1, natuke nohu, veidi kurk kibe, koroonatest negatiivne. 
Rõve nõrkus ja jõuetus ja maailmavihkamine. 

Tahaks kooki, aga
a) kooki ei ole
b) teha üldse ei taha
c) poodi ka ei taha minna
d) Poeglaps sõi ka ära kommid, mis talle väga ei maitsenud, aga mulle oleksid praegu kõlvanud, sest koogita kurvas elus oleks shokolaadi ja mündimaitselisse karamelli pakitud mandlid käranud küll

Muidugi ma läksin poodi ja ostsin keefirisisaldusega röstimissaia ja tegin selle abil endale röstsaia maapähklivõi ja vaarikamoosiga. 
Mis on põhimõtteliselt kook.
Ühe kohukese sõin ka.
Kõrvale jõin kohvi. 

Eelmise kohviga läks nii, et jõin ja väänasin nägu. Siis hädaldasin häälega: Kohv maitseb nagu põrandapesuvesi!
Poeglaps: Äkki sul ikka on koroona?
Mina: ...mitte et ma tegelt teaks, kuidas põrandapesuvesi maitseb ... (Jou, Katariina - aga no see oli nii just see õige kirjeldus! Miks halb kohv on nagu põrandapesuvesi - sest kuidas sa ikka nimetad sooja räpast vett?!)
Poeglaps (tuleb, võtab lonksu mu kohvist. Loksutab seda suus. Võtab teise): See on väga kehv kohv, nõus.

Järgmise, selle maapähklivõisaiade juurde läinu, tegin kõvasti kangema. Oligi parem, aga IKKA lahjavõitu.
Tundub, et olen oma vahepealsest aastatepikkusest kombest teha liiga kange kohv teise äärmusesse liikunud. 
Noh, järgmise teen siis veel kangema. 
Valmistasin. Jõin. Oo, nii hea! Kohv, mis on kohv ja mitte soe pruun vedelik.
Miks, miks ma tegin endale nii vahepeal?!?!

Inimene ikka ei ole enda parim sõber. Vähemalt minainimene mitte. 

7 kommentaari:

  1. Oo, maapähklivõi ja moos on absoluutselt nagu kook! Mul on tavaliselt röstsaiale šokolaadikreem ja banaaniviilud, see šokolaadikook ju pmst. 😁

    VastaKustuta
  2. Mu kiirkook on röstsaia peal kohupiim ja moos. Ja riisivahvlile maapähklivõi + mesi või moos. Kui tahan eksootilisemat kooki, siis kuumale saiaviilule (eriti hea, kui on röstsaiast vintskem sai, nt ciabatta) sorts oliiviõli ja paksult apelsinimarmelaadi.

    VastaKustuta
  3. okei, klge, see ei ole kook, aga kui me r22gime sellest, kuidas sysivesikuid yksteise otsa kuhjata, siis... makaronid nutellaga, anyone?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ms laps ja nooruke noor olin, olid suhkruga nuudlid küll teema. Aga Nutellast ei pea ma eriti lugu.
      Vahel hästi harva (paar korda kahe aasta tagant) on hea, aga see krdi purk on ju suurem, nii et enne Nutella otsalõppemist mul jõuab alati tülgastus peale tulla.
      JA mul on ometi laps abiks ärasöömisel!

      Kustuta
    2. Ungaris on üks täitsa meinstriim-magustoit nuudli-õunavorm, tuhksuhkrut pannakse peale. Ma isegi ei mäleta praegu, kas nuudlid pannakse toorelt õunaplaga vahele (nagu lasanjet tehes) või tuleb nad enne läbi keeta.

      Kustuta
  4. Röstsai kohupiimakreemiga pluss moosilaadset kraami on vägagi kook.

    VastaKustuta
  5. Näe, siin on minu kook, röstasi+maapählivõi+moos+vahukoore-mascarpone segu. https://www.facebook.com/photo/?fbid=6883967761617069&set=a.681863881827519
    Ma nüüd tegin kreemi ka jälle, et kook veel koogim oleks. Vahepeal sõin ilma, sest maijaksanud. Ja pealegi pold mul mascarponet.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.