teisipäev, 29. märts 2016

Edevuse katk vol VI

Tegelikult on siuke leebe, soe (ja väsinud!) olla. Miski ei kripelda, ei aja postitust kirjutama, päike paistab ja sellisele kevadele olen lausa valmis andestama, et ta kevad on. Hoian akna lahti, sealt ei voola sisse mingit võigast külma ning kavatsen minna jooksma, kui päike veel paistab, sest (igal tegevusel võiks olla ikka mitu kasutegurit!) D-vitamiini kogumine füüsilise liikumise ajal on ju tore.

Olgu, tegelikult läksin siis magama (ei, see on HEA asi, et ma nüüd väsimusega ka magada saan!) ja jooksma hoopis siis, kui väljas ei olnud veel pime, aga päikest samuti enam mitte, selline vaikne kevadõhtuhämarus.
Mu ees läks teelt üle must kass, paremalt vasakule.
Jooksin kohe rõõmuga edasi, sest ebausud on absursed, aga siiski kuidagi teada, ning teha asju nende kiuste natuke tore.

Leevikese "väikeste veidruste" sekka kuulub ka räme ebausklikkus. Miks, oo miks ma sellest läbi vaatasin?!

Kui mees on kena, ma ikka olen võimeline talle väga palju andeks andma, ilma et ta teakski, et tegelen andestamise ning asjast läbi ja üle vaatamisega.
Oh-jah. Väline kenadus. Täiega loeb mulle,

Võibolla ma ositi seepärast usungi, et ilu on võti, ilusad inimesed kuidagi tähelepanuväärsed ja püüan end ka võimalikult ilusana hoida? Noh, et kui mina suudan välisele ilule lehed ja lilled ise külge mõelda, suudavad teised mulle ka?
Oot, ja kuna ma olen lehti ja lilli nagunii täis, tulvil, need ajavad igalt poolt end välja, siis ... siis tegelikult on ilu nende varjamine, et kui neid ei nähta, olen ma keskmisele maitsele ikkagi söödav?
Võibolla.

Kui aus olla, olen selle ühele fotograafile isegi sõnadesse pannud. Et väliselt olen üsna tavaline ja üsna ilus, imelik eeskätt seestpoolt, kas ta vahest püüaks selle osa ka pildile panna? Ta oli suht vaimustuses, vaatame, mis välja tuleb.
Sest noh - mul on natuke enam raha kui enne? On, muuhulgas ka seepärast, et pean ülal ainult ühte last ju.
Ma arvan, et rahaga pole midagi mõistlikumat teha, kui anda toredatele inimestele? Täiesti nii.
Ja teha endast pilte, enne kui nägu ja keha täiega ära lõtvuvad ealiste muutuste tõttu veel jõuab? Jõuab.

Teda ma toetan hea meelega samuti. Kui mõni pilt hea tuleb, panen siia ka koos lingiga, kellest praegu jutt. Kui ei tule - noh, elu ongi keeruline, kogu aeg ei saa ka hästi minna.
(Tegelt ma arvan, et tuleb. Tema on hea oma kunstis, mina olen ilus ja üldse läheb mul viimasel ajal nii hästi, et kuigi tagasilöögid peaks nagu tulema, ma ei näe väga, kust.)

Mul on Tütarlaps, kes on hea kõiges, mille ette võtab. Minu sotsiaalne kohmakus on tal ka puudu, tõesti ongi hea kõiges - ning ometi on mul ekstra kohake hinges selle üle rõõmus, et ta nii ilus on. MisMÕTTES, lilli ja lehti on tal kõikjal ja jääb ülegi, muusika, näitekunst, visuaalne kunst, matemaatiline mõtlemine, kehaline andekus, lugemine, kirjutamine - ta on hea KÕIGES.
Aga ei, ikka on mul ta ilu üle hea meel.
Seal on midagi, millest ma veel aru ei saa.
Mis värk selle välise kenadusega on.

Ega, mulle endale meeldivad ju ka ilusad mehed! Mitte need, kes hästi räägivad (naised armastavad kõrvadega, mehed silmadega? Olen ilmselt mees selle teooria järgi), palju teenivad, võimu omavad. Tõtt öelda mulle võivad mehed meeldida sellest hoolimata, et neil on võimu, aga see nõuab natuke ülevaatamist ja automaatsest reaktsioonist - väkk! - edasi mõtlemist teemal "inimene on inimene, äkki ta on tegelt tore!"
Aga väline kenadus on teema. Võimu omaja puhul täiega see, millele keskenduda ja inimlikkust näha näiteks. (Lisaks sellele, et kui keegi, suvalisest soost, kohtleb mind eriliselt, on see meeletu turn-on, ta muutub mu jaoks kohe ise eriliseks, sest nägi midagi eredat minus!)
Kenad meeldivad mulle ikka ja jälle, ikka ja jälle, see on pluss nii meeste kui naiste puhul ning selgelt mingi mu loomalik osa märkab seda ning see meeldib talle väga.
Aga miks?
Kunagi võibolla taipan.

18 kommentaari:

  1. Jah VVN sa oled ilus ja suitsetad teed sporti, kui oksad laiali ajad, siis lähevad kõik P-sse. Raha tuleb ikka ära anda sul seda ju lademes. Vaata, et sa poseerimisega ennast päris ära ei västa. Kevad ongi jooksuaeg. Ilus aeg :)

    VastaKustuta
  2. kas see Leevike, kellest siin juttu, on seesama, mis mõne aasta taguste postituste leevike?

    sattusin segadusse, sest toonastest postitustest arvasin, et leevikesega on juba see faas "mida ma temas küll nägin" juba siis, mitme aasta taguses ajas ära olnud. variandid: ma sain kas valesti aru ja leevike on üldnimetus teatud tüüpi meeste kohta; või ma sain teistpidi valesti aru ja seda faasi siis ikka päris ära ei olnud.

    närune uudishimu. ma sobiks kirjutama klatšiartikleid nagu mingis va Kroonikas, v.a see, et kui ma kellegi juba oma kirjutise peategelaseks valiks, siis elaks ma talle hirmsasti kaasa ja suund oleks pigem arusaamisele kui paljastamisele (kuigi - on seal praktikas suurt vahet?). hmm, kui ma nüüd veel enam mõtlen, siis see on žanr on vist pigem Saladuste kui Kroonika pärusmaa.

    VastaKustuta
  3. Nots ma pole küll õige inimene, aga leevikene kui 1 ebausklik objekt ainsuses viitab ühele. Muidu oleks leevikesed. Mind huvitab miks need ilusad vvn-st nagu huvitatud pole olnud. Kõik on tablettide ja raha süü olnud.

    VastaKustuta
  4. Jep, sama leevike kui mõne aasta eest.
    Ma ei tahtnud temaga toona asju ajada enam, aga seda, et oot, ta on ikka inimeste (sealhulgas näiteks ta ise) teemal konkreetselt rumal, avastasin alles peale Rongi.

    VastaKustuta
  5. Mul oli ka selle koha peal kakskordalugemine ja segadus. Sest isegi enne igasuguseid jalamurde ja asju... Pmst, ma olin omas peas aru saanud, et kunagi enne viimatist oli keegi, kellele sa nii viitasid. Samal ajal, see võis kokku langeda selle ajaga, kui ta Eestist ära minemas/just läinud oli, aga igastahes mingi kurbtus enne kurbtusi on meeles.

    VastaKustuta
  6. Räägi minuga privaatselt, Tho, sest ma ei saa sest jutust midagi aru.

    VastaKustuta
  7. a kas leevike ja rongimees on eri inimesed või üks ja sama?
    (ragistan ajusid)
    Mulle tundub, et ka Tho segadus on samas asjas.

    VastaKustuta
  8. erinevad =) Aaaaaa, et SEE võib segadust põhjustada! Kammaaan, ma oli leevikesega ju paar päris kaua, ligi aasta. Ma ju kirjutasin sellest üsna avameelselt!
    Rongimehega - ei olnud. Kuu aega venitas välja selle pealt, et ta Eestis ei olnud.

    VastaKustuta
  9. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  10. Notsu hypotees õige. Minu segasuse põhjustas see, et kui ei saa järge peetud, kes võis kes olla, muutuvad kõik nimi-sõnad tähendusetuteks. Vastus ka käes.

    VastaKustuta
  11. AAAaaa leevike tahtis mõistust ja rongimees(hea nimi) stabiilsust, kirge ei tahtnud kumbki. Kas need on need kaks asja mida sa ei anna? :)

    VastaKustuta
  12. vvn, blogijad hindavad süstemaatiliselt üle seda, kui kursis nende lugejad on (õigemini ei ole) nende eraelu ja ennekirjutatuga. MA JU KIRJUTASIN SELLEST AASTAL 2000.. muidugi teises blogis, varjunime alt ja vihjamisi... aga te kõik ju teate seda ikkagi? teate ju? noh? eks? mismõttes sina ei tea? kas keegi veel ei tea? kuidas ei tea? misasja te kommenteerite siin siis?

    moodne neti-suhtlus on efemeerne, kaob sama kiiresti kui tekib. et keegi peaks teadma, kes on saja aasta eest viidat leevike - või kuis ta suhtestub teiste saja aasta eest viidat, õigemini uduselt vihjat tegevustele - no andke olla. me ei tea, ma ei mäleta, meil pole isegi sellist harjumust, et netis loetut homme mäletama peaks.

    sinul on kirjaniku mälu, sa koostad oma elust teost ja hoiad seda oma peas. sest sa suudad. meie, tavalised, ei suuda.

    VastaKustuta
  13. Kammaaan, ma oli leevikesega ju paar päris kaua, ligi aasta. Ma ju kirjutasin sellest üsna avameelselt!
    Rongimehega - ei olnud


    just, mul oli nendest lugudest järelikult täitsa õige mulje jäänud. lihtsalt viimasel ajal on sõnadega "miks, oo miks? mida ma temas ometi nägin?" kogu aeg ja hästi mitu korda juttu olnud rongimehest (ja hästi natuke Poeglapse isast ka, aga see on ka loogiline, sest need kaks on siin romantilise meespeategelase rollis mõlemad õige jõuliselt esinenud). nii et kui samal teemal tuli üle tüki aja üles leevike, siis tekkis mul segadus: kas ma olen ennist kõigest valesti aru saanud? kas tema ongi "ei-tea-mida-ma-temas-nägin"-mees number kaks (kronoloogilises järjekorras)?

    tuli välja, et ei ole ennist valesti aru saanud, vähemalt mitte rongimehe ja leevikese erinevustest - vaid tuleb välja, et hoopis leevike suudab neid "mida ma temas nägin" tundeid produtseerida veel praegugi, kuigi tema teema ei ole ilmselt esiplaanil.

    ja pikaajalisi "ei-tea-mida-ma-temas-nägin"-tundeid tekitavaid mehi on järelikult olnud rohkem kui kaks.

    VastaKustuta
  14. segadust toitis ka see, et tagantjärele on siit selgunud (kui ma just valesti pole aru saanud), et rongimees oli aktuaalne juba vähemalt sama ammu, kui oli leevike. aga vanemates postitustes ei ole rongimehel veel püsivat koodnime, ja nimetute meestega on segane, kas neid on üks või mitu. mis tähendab, et lugeja (st mina) ei tea täpselt, millise nimetu mehega milline hilisem koodnimi tuleb kokku panna või kas üldse.

    nii et selline beetalugemine siitpoolt (või oli see nüüd testlugemine). mis ei pruugi küll sinu jaoks pettumus olla, sest ega su eesmärk ei olegi vist tingimata olnud lugejatele järjepideva pildi loomine.

    VastaKustuta
  15. =)
    See on paraku mu üldine armumine-lahtilaskmine mudel. Et ma alati mõtlen pärast, et MIKS. Miks, oo miks?!
    Ainus, kellega mul ikka veel enam-vähem klapib, on Tütarlapse isa, ja see ei olnud mingi teadlik valik, lihtsalt juhus.

    VastaKustuta
  16. Jaa, ja rongimees oli aktuaalne juba ammu, aga esines ebamäärasuse nime all, sest ma olin varem diskreetsaem ning pealegi polnud ju ka midagi konkreetset rääkida.

    Tegelikult ei ole ilmselt asi mitte niivõrd mu kirjanikumälus kui ajatajumatuses - viimased kaks aastat on raskestieristatavad mu mälus ja aeg enne seda ka selline ... vahel tuleb mõni asi jube eredalt ja vahel mõnda asja üldse ei mäletagi. Ja mingit loogikat ei ole, et 2004 juhtnut ma mäletaks halvemini kui 2013 juhtunut. Mõni asi on nii selge nagu äsjane, mõni meenub, kui hästi meenutada ja siis ma ei tea, kas kujutasin lihtsalt jooksvalt hästi ette või mäletangi - ja mõni asi ei tule üldse, tee või tina.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.