teisipäev, 7. jaanuar 2020

Lühhike juupeltus

Ossa.
Ma vaatasin URRAMist Mudlumi "Poola poiste" leidumust ja "Kallist Mikaeli" (mis on mu poja järgmine kohustusliku kirjanduse raamat) ja nähes, kuidas "Poola poisid" on igalt poolt väljas, aga Saue Linnaraamatukogus on "Kallis Mikael" olemas, tuli mulle pähe vaadata, kuidas on "kuigi sa proovid olla hea"'ga.
Et no KEEGI KUSAGIL vast ikka laenutab?
Ja wtf.
Minu raamatu kohta oli real "tunnustus"

KULKA kirjanduse sihtkapitali soovitusi 2019

Olgugi, et ma pole selliste soovituste olemasolustki kuulnud, rääkimata sellest, et oma loomingu kohta käivaks arvata, olen naeruväärselt õnnelik.
Keegi kuskil struktuurides on lugenud ja arvanud, et hea on! JAI!!!
Paarist mittetallinna raamatukogust oli teda ikka võetud ka, nii et ma niigi ei oleks kurtnud, aga kulka soovitus? Nagu mida?! Kas see tuleb automaatselt kaasa, kui raamat toetust on saanud või mis?! Aga miks siis 2019?
Toetuse andmine otsustati ju juba 2018 viimases voorus positiivselt.
Olen jahmunud ja väga rahul.

Tegelt olen ka jahmunud ja väga rahul, et eelmises postituses olnud jutu all on isegi KOMMENTAARE.
Ma mõtsin, et vähe pikemat ilukirjanduslikku teksti keegi netist lugeda ei viitsi, ammugi siis kommenteerida. Ja veel hästi ka öelda ...
Rabav.

Ja täiesti ootamatult on mu korterikorjandus viinud tulemi juba üle 2000 raha. Nagu.
Vau.
Nagu.
Jee.
Nagu.
Issaristike, jälle hakkab mus reaalne lootus pead tõstma, et ehk õnnestubki!

Mul on kaks ja pool pudelit mineraalvett, pott tom kha suppi, pojale spagetid keevad, koerale maks küpseb (jah, ta toorest maksa ei söö, igatahes mitte enne, kui rõvedad verised kamakad on köögipõrandale laiali laotatud ja seal x aja seisnud - ma ei tea, kui kaua, sest ma korjasin kokku ja viskasin ahju.  Ning ma nunnutan jaburalt, sest samas osta seamaksa 1.48 kilo või osta seasabu (mis oleks nagu head kondikad) 2.48 ei ole mõtlemiskoht üldse. Poodi, kust searaguud saab, maiviitsinud jällegi minna), Varrak kinkis mulle jõuludeks Ursula Le Guini viimatise väljaande neilt ehk hetkel loen "Tehanut" veel (mida olen ennegi lugenud ja hea on), ent edasi tuleb "Teine tuul", mida eesti keeles varem polnudki.

Ja kõik on hea.
Sest mu sees on hea.
Ei põe =)

4 kommentaari:

  1. Nuh, Jüri raamatukogus oli näiteks nii, et jäin raamatu tagastamisega nädalakese hiljaks ja sain korralikult pahandada, et sellele raamatule on ju järjekord, oleksite ikka võinud tagastuskasti poetada :)

    Ja, laenutasin kolleegile Lihtsad valikud - tagastati eile sõnadega, et lugema hakates ootused puudusid, aga lõpptulemusena väga meeldis :)

    VastaKustuta
  2. Nii tore =)
    Et "Lagunemist" osteti esimesel aastal pärast tema ilmumist nt 32 (võis ka 33 olla) tükki KUIGI ta sai luulekogu kohta väga kõvasti ajakirjanduses kiita, Sirp ja Ekspress ja Päevaleht ja vist Sirbis isegi mitu korda, mingites aastaülevaadetes, on jätnud minusse sügava veendumuse, et keegi ei loe mind IIAL, ükskõik, mis juhtub.
    Mulle meeldib küll kolleegide kiitus väga, aga et loetaks, tundub NII TÄHTIS, sest see tõestab minu maailmas, et minu moodi mõtlevad inimesi on.

    VastaKustuta
  3. Ma laenutasin umbes nädal tagasi nii "Lagunemise" kui ka "kuigi sa proovid olla hea". Hoian veel käes, saab mõne aja pärast üle lugeda.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.