neljapäev, 1. august 2019

Aruanne

Ma lähen esmaspäeval tööle.
Olgu, see on Töötukassa vahendatud vabatahtlik töö ja raha saan täpselt nii palju, et sõidukulud kaetud, aga ma lähen Hipodroomile ja seal on obused! OBUSED!!! NII NUNNU! Jah, ilmselt on neil mind vaja peamiselt sõnniku viskamiseks, aga vahet pole.
OBUSED!!!!

Ja sõnnikut ma ei karda.
Ega füüsilist tööd, kuni see täpsusenõuet ei sisalda.

Täna hommikul hämmastas mingi hobuse- ja autodeinimene mind fb-s lausa sõbrakutsega. Et kokkulepe sõlmitud, sõbruneme! vist.
No ma vaatan, kas ma üldse kohtun temaga oma hipodroomivabatahtlikkuse jooksul - kui ei, pole nagu teemat oma seinale tema juttu tahta. See koosneb nagunii peamiselt hobuse-, treeningradade- ja autopiltidest. 

Jah, muidugi on see saabuv tegevus raske - eriti alguses. Uued asjad, uued inimesed, uued kohad (mitmuses!). Obused on mulle ka ju uued olevused ideeliseltki, minu senised kogemused on 3 ratsutamistundi ja siis tallides käimisel nägemised, autistlikke lapsi julgestades kõrval kulgemised ja juhuslikud patsud + mõned mu enda või mu laste avaliku jaanipäeva taolistel üritustel hobuse seljas viibimised.
Sealt edasi on ainult eemalt nägemised ning loetud raamatud.
Aga mul ei ole kahtlust, et nad mulle meeldivad. Isegi kui ma ükspäev lähen tallist koju, kolm ärahammustatud sõrme vööl rippumas.
Mulle meeldivad kõik loomad, kes on loomad (putukad on isejutt) ja hobused apsaluuutselt on.

Olen peamiselt elevil, kuigi osake minust mõtleb, mis krdi jalanõud panna. Peaksid olema mugavad, aga mitte uhiuued puhtusest säravad tossud - kuid Totoro on mu vanade tossude varu oluliselt kahandanud, kui veel laps oli. Võiksin panna korvpallitossud (ostsin pojale varuks, kui ta veel korvpallur oli, aga talle need ei meeldinud, korvpall sai ka hobina lõpetatud ja siis kandsin oma jooksuringidel ise, need on hetkel kõige trööbatumad), aga nendega on PALAV ju.
Jap. "Mis ma selga panen" täiesti mittetibin-võtmes. Ehk: ma TÕESTI ei tea. Sealtpoolt öeldi lihtsalt, et mugavad riided.
Dohh, ma ei kannagi ebamugavaid riideid! Ent no saan aru, et pikk lehviv kleit pole teema. On tegevusi, mille juures see ei ole mugav, nt jääb jala alla kogu aeg.

Koeraga jalutamisel on küll see hea kleit. Mingil hetkel, kui olime juba tagasiteel, leidis Totoro maast kondi ja heitis pikali seda närima. Seisin päikese käes, imesin valgussoojust endasse, sest peale jões ujumist, õhukese lehviva pahkluudeni kleidi väel ja maheda tuule käes polnud üldse palav ega halb. Üldse polnud tunnet, et kule, koer, läheme edasi, maiviitsi seista! Isegi seda ei pannud tükk aega tähele, et sealsamas kasvas kirsipuu ja mina staažika kirsivargana võiksin ju sealt süüa. Seisin lihtsalt päikese käes ja NII HEA.
Lõpuks panin tähele, et kirsid, ja siis sõin. Kirssidega on see hea asi, et kui nad puu otsas juba rosinaks kuivasid, on selge, et nad ei ole omanikule korjamiseks piisavalt ahvatlevad, ent mulle maitsevad need kuivanud marjad isegi rohkem kui suured ja mahlast punnis. Ja nii saan ma kirsivargana süümepiinadeta järjest kogemusterikkamaks, tean kõigi teeäärsete puude kohta, milliste kirsid on magusad ja milliste (kaks puud) igavesti ja muutumatult hapud isegi rosinaastmes.
Vaarikad pole ülevalmides enam üldse kuigi head, aga kirsid küll.

Muidu on mul muudsorti eraelu ka, ent olen diskreetne.
Jap, isegi mina suudan seda vahel!

11 kommentaari:

  1. Väljas on 15 kraadi, mis need korvpallitossud on seest jääkarukarvaga v?

    VastaKustuta
  2. Naaah, sa üldse ei mõista, kuivõrd ma palavust ei armasta =P

    VastaKustuta
  3. Mnjah, ma üritan siin napilt 20-kraadises toas istuvat tööd teha, seljas on suvehõlst, selle peal pikk seelik, kõige selle peal sametist hommikumantel ja kõige selle otsas A. talvejope - siis ei jää käed nii kangeks, et trükkida ei saaks.

    Välja arvatud kuumahoo ajal, mil see kõik tuleb paari sekundiga seljast kiskuda, et läbi ei vettiks.

    Liikudes oleks küll iseasi, õues liikudes tuleks võib-olla isegi pluusi pealt jakk ära võtta.

    Huvitav, kui palju on siin mängus ekso-, meso- ja endotermse keha- või ainevahetustüübiga inimeste erinevus?

    Ma ise olen vist meso, sest nagu öeldud, oleneb palju sellest, kas ma istun või liigun.

    Kui ma küsisin A. käest, kumb on hullem, kuum või külm ilm, siis ta vastas sama loogikaga: "kui külm, siis oleneb, kas ma pean paigal olema. Kui kuum, siis oleneb, kas ma pean liikuma."

    VastaKustuta
  4. aga tema käiks vist küll iga ilmaga villaste sokkidega, ainult et iga jalanõu sisse ei mahu või ei sobi.

    sinu jalakuumenemise kohta ütleks ta kadedalt "nojah, mõnel on nähtavasti vereringe."

    VastaKustuta
  5. kui mul talvel jääks sõrmed klahvide toksimise jaoks liiga kangeks, siis paneks ma ilma sõrmedeta kindad kätte. Aga praegu on kesksuvi ja ma natuke aega veel jonnin, sest mis mõttes ma pean kesksuvel kandma villaseid sokke JA kindaid.

    VastaKustuta
  6. Ma tunnen, et oman unikaalset kvalifikatsiooni, et just selles teemas nõu anda.
    1. Riided: mugavad jah, aga nad esiteks veidi määrduvad ja teiseks kui sa tallitööd teed, siis hakkavad veidi ka haisema. Mitte nagu lehmalaudas või, issand hoidku, sigalas käimise riided, aga siiski. Kui nüüd keegi ütleb, et aga hobused õilsad puhtad loomad ja mulle meeldibki jne jne, siis ee... ei. Talliriided on talliriided ja sa tahad suht kiiresti nad sinna talli jätta ka.Vanad teksad sitaks mugavad või dressid vms.
    Ja kama, kui külm ilm on: sitta visates hakkab kähku palav. Kihid!

    2. Jalanõudega mitu varianti: pmt käi, millega tahad, paljud hobuseinimesed käivad suvel plähvidega, bokse viskavad kinniste jalanõudega siiski, saepuru jms läheb sisse. Ohutuse mõttes ma soovitaks turvaninasid, aga ise ka aastaid ilma hakkama saadud ja no need on kallid. Sa käid neis palju, nii et mugavad. Nad määrduvad, nii et sellised, millest kahju pole. Vett võiks pidada. Kummikud ka ok, aga tüütu ringi kooserdada nendega ehk kogu päeva ja umbsed ka veidi. Mingid sihksed poolkummikud, tekstiilist või nahast ülaosaga parimad, aga suva tossud käivad ka. Nagu ma ütlesin, paljud hobuseinimesed käivad palavaga plähvidega :D

    Credentials: ma olen üksjagu palju tallimehena töötanud.

    VastaKustuta
  7. P.S Rents, wtf, ma olen ka külmakartlik, aga isegi mina käin 15 kraadi juures veel tennistega.

    VastaKustuta
  8. ma arvan, et Rents imestas selle üle, et tossudega on 15 kraadi juures PALAV, mitte selle üle, et nendega käiakse.

    VastaKustuta
  9. No korvpallitossud on phmt nagu sügissaapad, eks ole. S.t. kõrged ja paksud, ma ei tea, kas eesmärk on, et kaitseks jalga ja pahkluud või mis.
    Täh. AbFab!

    VastaKustuta
  10. Mis mõttes unkown??? See olen ju mina ise, lihtsalt võõrast arvutist, logisin goooglega sisse ja puha!!!

    VastaKustuta
  11. Mul pole küll AbFabiga võrdseid soovituskirju ette näidata (pole hobuse-inimene), aga kui sul on sihukesed asjad nagu „koerariided“ ja „koerajalanõud“, siis need töötavat üldjuhul hästi ka tallis - nii vähemalt väidavad mu hobuse-inimestest koeratuttavad.
    Ning kihid, kihid, justnimelt.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.