kolmapäev, 10. juuni 2009

retseptivaba

Hea küll, mina peaks andma isikliku kogemuse läbi tõestust saanud retsepte ängivastaseks võitluseks ja teie peaks neid oma äranägemise järgi kas kasutama või mitte kasutama.
Aga kui oled vihane, lihtsalt vihane, silmini tige, adrenaliini ja noradrenaliini (ja jumalad teavad veel mida) täis ja hirmsasti tahaks kellelegi haiget teha või tüli kiskuda lihtsalt riiu enda pärast, sest tööd kuhjuvad, aidatakse liiga vähe, muidu ka elu ja värk veeretavad takistusi igal sammul ja - lihtsalt oled nii VIHANE, et asu ei ole - mida siis teha?
Ma ei tea.
Andke teie mulle retsepte!

Ma läheks muidu kinno, aga mu depresiivsel väikelinnal ei ole kinu pakkuda. Loeks raamatut, aga raamatu lõpp oli täna ise üks asju, mis mu nii vihaseks ajas (ma ei vihastanud mitte raamatu vaid ühe tegelase peale, jubedalt vihastasin kohe), nii et see vast pole ka hea variant. Ma püüdsin kasulikku tööd teha e. rolle kirjutada. Kirjutasin ühe kibestunud lõigu ja siis vahtisin seda, silmad punnis peas, ja mõtlesin, kui ebaõiglane on, et mina üksi, ja miks keegi ei aita ja miks kogu aeg mina ja põrgusse.
Ma tegin süüa ja närisin end raevukalt resultaadist läbi, end raasugi paremini tundmata.
Suisa värisen sula tigedusest.

Nii et - mida siis teha? Ainus lahendus, mis mulle pähe tuleb, on jooksma minna. Aga selleks ma pean veel paar tundi ootama, kuni söögitegemisresultaat kõhus natuke seedinum on.
Need, kes on mind ainult leebe ja õnnelikuna näinud, ei usukski, et need kenad kulmud nii tihedalt kortsu võivad kiskuda.

Ma teadsin ette, et see aeg tuleb, ja püüdsin end ette ka soomustada selle vastu, et muidu kõige toredamad inimesed paistavad vastikute nuhtlustena, kes ei tee, ei ole, ei hinda, ütlevad valesid asju jne. Püüdsin endale sisendada, et tuleb end vaos hoida ja tülliminekust on kõige vähem kasu.
Aga ikkagi.

Nii vihane.

Mida siis teha? Mida teie teete?

3 kommentaari:

  1. Mul kipub sellist sihitut viha tulema ka aeg ajalt. Kahtlustan et tihti on sellisest jõuetusest. Tahaks midagi teha, aga ei viitsi-väsinud-mis teen ei tule välja.

    Abi on leitud väikesest (lõuna-) uinakust.

    VastaKustuta
  2. Kas küsimus oli mõeldud kõigile lugejatele?



    Pinge välja:

    Sport, füüsiline aktiivsus, täiega. Kui ei ole võimalik ülekeha füüsiline aktiivsus, siis võib ka olla abi mis iganes osa-keha kavast (nt käed või jalad).

    Lihtsalt jalutama, tavaline jooksurada läbi kõndida. Tempo vastavalt, kuidas enesetunne lubab.

    Aktiivsem või agressiivsem lemmikmuusika pähe ja toas tantsima / rokkima / laulma / kaasaelama.

    Poksikott, padi, voodi saab väsimiseni seeria hoope. Soovitavalt nii, et ennast ei vigasta. Ükskõik, kas käega või teise padjaga, taignarulliga või süüaluse raamatuga.

    Sõber telefoni otsa, ja sorri, ma olen endast väljas, ja järgnev detailne selgitus. Aitäh, et ära kuulasid, huh parem hakkas. :*


    Või/ja rahu sisse:

    Väga hästi töötava lõbusa/rõõmsa lemmikmuusika või -filmi või -raamatu puhul: lihtsalt nautimine, tuleb muie, tuleb itsitus, laheneb kulmukortsupilvisus.

    Meditatsioon, kõige toimuva väljasaatmine, mittemillelegi keskendumine jne. Aga see eeldab eelnevat harjutamist ja tugevat keskendumisvõimet. (Ei viitsi praktiseerida).

    VastaKustuta
  3. Poksikotti taon. Hiljemalt 15 mintsa pärast on jälle hea ja tasakaalukas olla.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.