teisipäev, 11. oktoober 2011

Füüsis juhib, tahe hoiab tublit teist kohta*

Phmt on selgeks saanud (taaskord), et keha ikka ignoreerida ei anna. Talle tuleb teha järeleandmisi, väikesi kingitusi, puhkepäevi, anda korralikku und ja muidu ka poputada või juhtub nii nagu pühapäeval, kui ma füüsilise ning vaimse nõrkuse tulemusena kasutasin kogemata ära umbes 110% oma sotsiaalsest krediidist teatud inimeste juures (e. natuke rohkem, kui oli üldse oligi teist).
Mis toob siiamaani kaasa teatud piinlikkustunnet.

Aga püüan lähtuda motost "edaspidi lihtsalt käitu vähem nõmedalt" ja mitte põdeda.

Muidu on - kuidas ma ütlengi?
Üks lähedane sugulane märkis pärast seda, kui jõudsin oma ülesannete ja tegemiste ja huvide loetlemisega umbes 40% kanti: "Aga sulle sobibki see, kui tegemist on nii palju, et pole aega peadki pöörata. Palju parem kui selline rahulik ja tüüne olemine."
Ja tal on õigus. Mis siis, et näost kergelt hall, vähemalt olen õnnelik, eks ole.

V.a. et on asju, mille tegemise ümber on vaja tühja aega. Mida ei saa teha sutsakana pärast kooli ja enne küllaminekut.
Nt, maeitea, mingite sisukate võrgupäevikupostide tekitamine.
Mul ei ole mahti mõelda. Pean kogu aeg rabelema.

* Tubli osasatavas käändes tõesti kirjutataksegi nii :D

15 kommentaari:

  1. Ära tirise :)

    Su sotsiaalsel krediidil ei ole häda midagi, sest seda, et Sa oled lihtsalt väga algaja joodik, ei maksa ülemäära häbeneda (see oli nüüd see eesti tüüpi kompliment). Kõnealustel inimestel oli võimalus päikeselaigus peesitada ja üle hulga aja selles "vanade heade" seltskonnas mõnusalt juttu ajada, lapsed ajasid taga õhupalle ja vahtisid niisama ringi. Ja pärast seda saime pool päeva vaadata, kuidas sa mureliku näoga vankreid vead. Mida enamat võiks pühapäevast tahta? ;)
    Igatahes oli see mõte niivõrd suurepärase ilmaga pühapäeval loomaaias olla ja seda veel niivõrd suurepärase seltskonnaga küll üks ütlemata inspireeritud ja hea mõte ja kõigil, julgen oletada, oli sellest hea meel.

    VastaKustuta
  2. ma jälle arvan, et "tublit" on keeleajalooliselt vältimatu ja saja aasta pärast üldiseks muutunud: kaua inimesed ikka kolme ilma tunnuseta käändevormi välja kannatavad. Pealegi, kunagi olid tunnused ju olemas, nii et seda -t-d seal ei pea pidama häälikuseaduste nurjatuks rikkumiseks (mida ta muidugi on), vaid põliste tunnuseliste käänamistraditsioonide juurde naasmiseks (mida ta samuti on). Kui häälikuseadustele voli kätte anda, pole meil varsti enam ühtegi käänet.

    VastaKustuta
  3. Ma ei saa aru, millest te räägite. "Tubli" käändub nagu "ratsu" ja osastava lõpus on sel alati t olnud. Õppige ükskord ometi keeleallikaid kasutama: http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=tubli&F=M

    VastaKustuta
  4. Tänud anonüümsele, ma lihtsalt ei viitsinud kommenteerides allikaid kasutada, sest arvasin, et seda on juba tehtud. Aga jään ikka oma sõnade juurde, et küll nendesse paradigmadesse, kus praegu esimesel kolmel käändel tunnuseid ei ole, need kunagi siginevad. "Marit" ja "Jürit" on suht levinud juba praegu.

    VastaKustuta
  5. On vist väga tore põhikooli tasemel emakeele oskamise eest saada tiitel Nii Tark? Või on see isegi natuke kurb...?

    VastaKustuta
  6. Esimene oli iroonia. Teine mõttetu lahmimine. Kumbki pole eriti hea, või kuidas?

    VastaKustuta
  7. Huvitav, mina küll esimeses "sa oled nii targas" irooniat ei näinud. Sellepärast ei näe ma ka põhjust sellele agressiivselt reageerida.

    VastaKustuta
  8. Just.
    Ma nagu alguses siiralt rõõmustasin, et tuleb keegi ja jagab tõest infot mulle, mina olen targem, saan teistele ka öelda...


    Tänan ülevoolavalt.

    A siis see keegi tuli tagasi ja hakkas urisema ja kurjustama ja vihjama, et ma olen vaimust vaene, et ise ei teadnud, põhikooli asi ju....
    Kusjuures mina, ikka positiivsel lainel olles, vastasin jätkuvalt rõõmsalt ja sõbralikult, naks irooniliselt vast (seks ajaks tõesti), aga jätkuvalt heal ning helgel meelel.

    Aga no ei saa, on ikka vaja tulla, kurta, lõriseda ja ajada asi ebameeldivaks.

    nagu.... mida see annab, arumaisaa!

    Kas ma oleksin pidanud kohe hakkama endale tuhka pähe raputama, kuidas olen loll, olen loll, pekske mind, piitsutage kõvemini...

    Siis oleks hästi reageeritud olnud v?
    Rõõmustamine info ja selle jagaja üle on halb, nalja tegemine on ka halb... Pfff.

    VastaKustuta
  9. Lihtsalt tänusõnast oleks piisanud, miks peab mulle kohe silte otsaette kleepima (nii tark, nii loll)? Küll ma ise tean, kui tark või loll, õel või lahke ma olen. Minu iseloomustamine ei ole sinu asi.

    VastaKustuta
  10. Viimatine anonüümne, kas sa reageerid komplimentidele alati nii? et öeldakse "sa näed täna hea välja" ja sa vastad, et "küll ma ise tean, kui hea ma välja näen, pole vaja mulle silte otsaette kleepida"?

    VastaKustuta
  11. Kompliment ilu ja kompliment tarkuse kohta on täiesti erinevad asjad, ei ole vaja demagoogitseda ja kohatuid võrdlusi tuua.

    VastaKustuta
  12. mu arust demagoogitsed ainult sina =)

    aga see selleks, pole minu asi oma lugejaid ümber kasvatada.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.