kolmapäev, 14. september 2016

Vaimne valu väsitab

Olgu, vot see on teema. Nagu oo. Päriselt. Nii juhtuski!

Nimelt avastasin katse-eksituse teel, kui kohutavalt kurnav on kurbus. Tausta lahti rääkima ei hakka, aga laupäeval oli üllatavalt ok, pühapäeval oli veel peaaegu kombes, esmaspäeval oli rõve ning teisipäeva pealt sain aru, et see on otseselt füüsiliselt kurnav.
Täna on pehmem, aga järelmõjud mõjuvad.
Eilne koos tänasega oli igatahes väga veenev.

Sest mul ei ole ju normaalse inimese väsimus, mis on lihtsalt tunne. Mul on konkreetsed füüsilised nähud. Pea käib ringi, ei näe, peab ühe silmaga või lõug rinnal vaatama, et üldse aru saaks, ja kui väga väsinud olen, ei saa enam magada ka.
See kõik oli - lihtsalt sellest, et olin kurb. Lisaks olen kahe päevaga rämedalt alla võtnud (nagu "kõval pinnal istumisega peab ettevaatlik olema, sabakont on väljas ja teeb haiget" ja "krt, panin suurema kaelaauguga pluusi selga ja tõmbasin alla nii, et üks rind ronis kaelusest välja") sest no nii üldse pole isu. Täna sain isegi taas aru, mida tähendab "ma ei jaksa midagi peale magamise teha" elik esimesed kasulikud liigutused päevas tegin kuskil viie paiku, enne tahtsin ainult tududa.
Väga veenev.
Sest mul üldiselt üldse pole seda. Mul tasa-tasakesi tuleb lusikaid juurde ning nende kulutamine lõpuni ära on normaalsus. Ja siis korraga ei olnud neid pooltki nii palju, kui eelnevate kuudega sisseharjunult päevas. Lihtsalt ei olnud, ei jaksanud midagi teha, ja see, kuidas täna olen juba kaks lõunaund maganud, on edasiminek, sest vähemalt saan magada.
Jai.

No enam ei ole isegi kurb, sain pai, aga järelmõjud.
Väsinud. Väsinud. Väsinud.

Aga see esimene kasulik asi täna oli, et jooksin (ringiga, sest kui juba jooksuriietes välja minna, on 500 meetrit üks ots kuidagi vähe) postkontorisse ja sain sealt kätte paki, kus selgus olema üks mu tellitud kleit.
Kleit nagu oli ja nagu ei olnud ka. Nagu kõik, mida tahtsin, aga pagan - tellisingi sellise väikese kaelusega asja v? Oma tavalise v-kaeluse, lihtsalt avara dekoltee, kõrge rullkrae või lahtijäetavate nööpide võimaluse asemel?
Vist jah - aga aga aga MIKS?!
Läksin lehele vaatama, mis mu seda tellima meelitas.


Aaaaa! Et pikk kee moodi asi kaelas muudab kohe ahvatlevaks! 
Mul eriti selliseid ehteid pole, sest ma olen rohkem lühikeste kettide, käevõrude ja kõrvarõngaste masti naine, aga üks kingitus, mida seni olin korra kandnud, siiski leidus.
Jaa.
Kohe teine asi.
Vbla peaks selliseid veelgi hankima! Veel õigema kujuga, sest see polnud päriselt nii kolnurkset üldmuljet andev, kui võiks!

Kurat, see kurvastegev asi - noh, sai leevenduse peale ja ongi leebem. Ja üldse pole uus teema ju tegelt. Aga siiski lõikab vahel täiesti ootamatult justkui lahkuminekuvalu. Väh.

Ent - mul on teine kasulik asi ka täna tehtud ning paistab, et jõuan veelgi. Vbla saan kõik 5 asja ära tehtud ja normaalseks tagasi! Nii tore!

4 kommentaari:

  1. jah, ise ka täheldasin imestusega sama nähtust.

    VastaKustuta
  2. Rämedalt väsitab. Niimoodi, et motivatsioon midagigi teha, langeb nulli lähedale. Paradoksaalsel kombel on minu kõrvalnäht sitt uni. Oled kurb ja väsinud, aga korralikult välja puhata ka ei saa.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.