neljapäev, 29. juuni 2017

Kõike saab osta?!

Oh, pärast kunstliku viljastamise idee omaksvõtmist (s.t. muidugi oli see ka enne mul mõttes, aga stiiilis "see on nii jube kallis, kui TÕESTI teisiti ei saa ...") on maailm palju valgem ja helgem ning mina täis indu lasta päevadel kuluda, näha tulevikku.
See painas mind kohutavalt - et tahan midagi (kedagi), aga no ei saa ise eriti selle heaks midagi ära teha. Või õigemini saanuks, aga mõtegi oli ääretult vastik - no see mehe äralohistamine ja tema abiga salaja lapse tegemine, "oh, ära kondoomi kasuta, ma olen sellele allergiline ja pärast mu viimast kontrolli pole seksinud kellegagi ja ma usaldan sind" (kusjuures on täiesti reaalne risk korjata nii endale kui halval juhul ka lapsele HIV, palju õnne). IU!!!!

Aga äkitselt on kõik lihtne. Sest no - raha? See on ainult raha. Kui mul on valida, kas saada midagi (kedagi) väga väga tahetut või hoida kokku raha, see ei ole isegi valik.
Korraga on oma tita käeulatuses ja maailm nii kullane ja hell, et ...! No mis siis, et magada ei saa. (Iga päev läheb uni varem ära - olen juba 4.11-ni välja jõudnud, kusjuures ei lähe ära seepärast, et unine pole, vaid on vaja pissile minna, aga pärast uuesti ei jää.) No mis siis, et ilmad külmad, kuigi peaaegu juuli! Mis siis, et seinavärvimisplaaniga millimeetritki edasi pole nihkunud! Mis siis, et üks põhjusi, miks ma magada ei saa, on valu jalgades, kuitahes palju ma valuvaigistavat masinat ka kasutaks (aga ilma oleks kolm korda hullem)!
Nii tühised asjad!
Täielik vaimustus.

See muudab mu ka avalamaks päris meestelt küsima - enne mul oli ikka väga tõrge nende isaste ees, kes ülisuperoivalised polnud, aga nüüd, kui varuplaan olemas, on kõik lihtne. Kui mees tundub mulle parem kui anonüümne spermadoonor oleks, küsin. Kui halvem, ei küsi.
Mõõdupuu olemas, kõik klaar.
Ma ei ole isegi "miks ma seda varem ei uurinud?!"-pahane enda peale. Lihtsalt nii tore, et enne oma 38 sünnipäeva juba asjad üle vaatasin! Aitäh, x!

Mida kõike ei saa rahaga osta! Isegi oma kõhtu beebi ostmisel on riiklikult enam-vähem paika pandud hind!

Ei, ma teadsin juba ammmmu (noh, nt 27 aastat), et best things in life are free on täielik jama, aga ikkagi ei tulnud selle peale, et tita saab endasse ka ju osta!
Korraga koomiline ja nii jube, et sõnu pole. Kuidas rahal ongi maailmas nii palju võimu, kui oma kõige õudsemates kujutlustes kujutlenud olen. Päriselt ONGI nii. See pole küüniline sünge vaatenurk, vaid reaalselt, kui sul on raha
võid osta mida (keda) iganes.



Jah, olgu, detailselt KÕIKE ja just sellisena, kui täpselt määrad, ei saa. Aga ikka VÄGA palju.
Peaaegu nagu vägivald - teate küll: kui vägivald ei lahenda su probleeme, on järelikult vägivalda lihtsalt liiga vähe.
Ma ei ole end küüniliseks pidanud, ent kui reaalsus sedasi õlale koputab ja saabub arusaamine, KUI süütu ja heauskne olen, on enda pärast täiega naljakas. Aga teate: ma ei arva, et ostetud laps oleks kuidagi kehvem kui lihtsalt tehtu. Absoluutselt ei arva.
Pigem on ta isegi parem: sedasi on selge, et tahetigi just LAST, mitte seksi ja "juhtus".

=P

7 kommentaari:

  1. Kunstliku viljastamise ja embrüokaitse seaduses on kirjas, et kunstlik viljastamine on lubatud meditsiinilisel näidustusel. Ma olen ise selle pärast arvanud, et ilma meditsiinilise probleemiga last niiviisi ei saa. Aga võib-olla eksin? Loodan, et eksin. Igaks juhuks uuri.

    VastaKustuta
  2. Uurin. Oli vähemalt ühel lehel ka kirjas, et "...ja üksikutele naistele, kes soovivad last saada".

    VastaKustuta
  3. Näe, siin: http://www.novavita.ee/doonorrakkude-kasutamine/spermadoonorid/

    Ja seaduses on kirjas: (2) Vallalise naise kunstlik viljastamine toimub käesoleva seaduse §-des 21 ja 22 ettenähtud tingimustel.

    21 ja 22: Vallalise naise kunstlik viljastamine temaga abielus mitteoleva konkreetse mehe seemnerakkudega on lubatud mehe kirjalikul nõusolekul vastavalt käesoleva seaduse §-le 17.
    (2) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 ettenähtud kunstliku viljastamise tulemusena sündinud laps loetakse põlvnevaks mehest, kes oli andnud nõusoleku naise kunstlikuks viljastamiseks. Naise ja mehe nõusolek kunstlikuks viljastamiseks loetakse lapse isa ja ema ühiseks avalduseks vastavalt perekonnaseaduse §-le 41.
    (3) Naise kunstlikul viljastamise korral selle mehe seemnerakkudega, kes ei olnud andnud nõusolekut kunstlikuks viljastamiseks või kes oli tunnistanud oma nõusoleku kehtetuks, lahendatakse lapse põlvnemise küsimus vastavalt perekonnaseaduse §-le 41 ning § 43 lõigetele 1 ja 3.
    § 22. Vallalise naise kunstlik viljastamine doonori seemnerakkudega
    (1) Vallalisel naisel on õigus kunstlikuks viljastamiseks doonori seemnerakkudega.

    VastaKustuta
  4. Ja siis veel see: https://www.viljakus.ee/single-post/2017/04/25/Viljatusravi-teistes-riikides

    VastaKustuta
  5. Vaatasin seaduse seletuskirja ka üle, see kinnitab sinu järeldust. Äkki see "lubatud meditsiinilistel näidustusel" tähendab siis, et naise tervis peab lubama rasedust kanda. Väga põnev igatahes, hoian pöialt!

    VastaKustuta
  6. Ma olen hea vanem =) Minu lapsel on oluliselt parem kui mõnel teisel, sest noh - inimesed pole ühesugused ja sellist vaimustust kui mina eriti paljud tittede ja suurte laste suhtes ei tunne. Ja no ega ma vahepealses vanuses lastele siis ka keskmisest kehvem vanem pole =P

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.