pühapäev, 23. september 2018

Aga vähemalt on mul Totoro!

Ma olen faking kümme päeva haige old ja kõik on nõme.
KÕIK.

Näiteks on mul hetkel hingepiin, et olgu, osadele inimesetele ei meeldi minu kirjutatud tegelased (mitte et ma aru saaksin, kuidas see võimalik on - et meeldivad nt mu kõrvaltegelased ja süžee, aga olulised tegelased jätavad ükskõikseks või on nad otse ebameeldivad - mis te tahate öelda, et teile ei meeldi minu moodi mõtlevad tegelased vää???), aga neile ei meeldi ka mulle väga meeldinud tegelased teiste kirjutatud lugudes.
Ma ei saa lihtsalt aru, kuidas see võimalik on.
Et kui ma inimest ei mõista, ok, ta tõesti võib mulle mitte meeldida (eriti kui mu mittemõistmine on teemal "kas ta on päriselt nii loll, ta päriselt ei taipa neid ilmselgeid asju??? Ei saa olla!"), aga need teiste lugude peategelased on hästi välja kirjutatud, hästi loogilised, nende mõistmine ongi loo sisu - ja siis "ei meeldi"?
Kuidas see VÕIMALIK on?
Mismoodi mõtlevad need inimesed, kellele sellised tegelased ei meeldi?
ARGH!!!

Siis (uus teema on) mul välgatas, miks ma tahan, et mind vajataks, mitte et tahetaks.
Sest ma ei usu, et keegi võiks püsivalt tahta minu seltsi ja mõttekaaslust.
Mõneks ajaks, jah. Aga kui nad on minult kõik kätte saanud, mõtlemisviisis ära kasutanud minult saadud täiendused, lähevad nad edasi ja jätavad minu "ah? Mida? Oota ..." maha, sest seal, kus mina otsin inimlikku seotust, võrgustikku, ja vastastikkust hingeabi jamades, teised mu kujutluses otsivad vast kedagi, kes koos nendega filme vaataks ja sööks sama maitsega juustu, kui neile meeldib. Ja kuna mina ei kipu eriti filme vaatama ja väga meeldib mulle ainult sini-valgehallitusjuustude maitse (kõik muu on "see on kombes, aga hullu isu ei ole"), ma ei ole see mugav kaaslane. Ma ei ole lihtne, ma ei ole mugav, ma ei ole see, kes täidaks diivaniruumi ära ja ei häiriks.
Ma olen midagi muud. Ja ma häirin, perioodiliselt ja järjekindlalt.
Ja kuna sellist mind, kel on ebamugavad okkad ka küljes kogu aeg, mu ettekujutuses nagunii keegi ei taha, siis tahan olla vajatud.
Et mulle vähemalt mingid inimesed alles jääksid.

Totoro sõi augu mu poja lemmikaluspükstesse.
Tegelt ta närib hästi vähe asju ära. Nii vähe, et me ei vaevu midagi väga ta eest ära panema, aint põrandale ei tohi jätta, seal olevat ta peab omaks. (Ei, sussid lihtsalt jalast ööseks ära lükata EI TOIMI, nad tuleb aknalauale tõsta! Ja telefoni ei lae enam krdi põrandal asuvast pikendusjuhtmest, tuleb üles, aknalaua kõrval asuvasse pistikusse panna!)
Ja siis ta salalikult kord nädalas ikkagi võtab midagi voodi pealt või toolilt või väikeselt ümmarguselt laualt ja millegipärast on need alati kas mu poja lemmikalukad või minu lemmikrinnahoidja või Poeglapse kirjanduse vihik.
"Koer sõi mu kodutöö ära" - tegelt seal ei olnud kodust tööd, aga vihikust läks suur tükk.
Kooli sööklatalongid päriselt arvesse ei lähe, sest need olidki voodi alla pudenenud.

Varsti tuleb mu pojal sünnipäev.
Oksendaksin vastikusest kuskile, aga kuigi kõhus keerab, päris nii kõvasti siiski mitte.
Kuna mul ei olnud kunagi raha, tegin kõik ise ja mu idee oli "teen ise - ja saan oma lastele parema sünnipäeva tehtud, kui vanem, kes selle eest 10 korda rohkem maksab!"
Kus ma nendega käinud olen ... uisutamas ja kelgutamas, loomaaias, vabaõhumuuseumis, korra kutsusin kodaniku koju boffermõõkade tegemist õpetama ja lastega pärast larpama, veekeskuses, matkamas ja piknikul ... millest neil on tõesti soojad mälestused, aga mul on absoluutne täielik õudusjälestus oma laste sünnipäevade osas.
Ma võtsin vastutuse selle eest, et kõik oleks õnnelikud, kandsin selle ära - aga tulemus oli, et jälestan nüüd isegi mõtet mõne oma lapse sünnipäevast. Ainus tõsine põhjus mitte saada uut last on "tal tuleb ka sünnipäev ju!"
Aga noh, sünnipäev kord aastas - kannatan ära. Laps on seda väärt.

Mitte et ma kunstliku viljastamisega kuskile läheks hetkel - mul sai raha otsa. Elik "mitte praegu, vbla saab ikka mehega"
Ma ühe mehega korra suudlesin vahepeal.
Sa KURAT.
Mul on siiamaani tegemata postitus Lelo kohta (lühikokkuvõte: mõjutab küll, aga orgasmi ikkagi netu), aga see suudlemine õpetas mulle, et kehad on ka seksi juures ikka olulised. Ainult mõttega tegutsedes ei tule ÜLDSE sellist tulemust.
Põlesin kaks päeva takkajärgi, sest ta lihtsalt TUNDUS nii hea.
Aga noh ... möödas, möödas, onjo.

Oluline on see, mis on praegu. Ja praegu ma ei suudle jälle.
Mul on halb olla. Nõme tõbi!

10 kommentaari:

  1. mingid nõmedad tõved on jah praegu.

    leludest vs kehadest - ma kahtlustan, et vbla pole isegi nii tähtis keha ise, kui selle võlu, et teine inimene ei ole minu peas välja mõeldud marionett. tema liigutusi ei saa ette ennustada. mis tähendab ühest küljest, et teise inimesega saadud mõnud on vähem kindlalt garanteeritud - aga teisest küljest, kui ta neid pakub, siis palju jalustrabavamad.

    VastaKustuta
  2. aga need, kellele hästi läbikirjutatud tegelane ei meeldi - äkki nad võtavad tegelasi nagu päriselu inimesi, mitte selles võtmes, et "oh, nii hästi läbi kirjutatud, nii suurepärase seesmise loogikaga". sest päriselus suudan ma küll ette kujutada, et ma taban kellegi motiivid, toimimisloogika jne ära - aga ikkagi ei kannata teda silmaotsaski. sest neis motiivides ja toimeloogikas endiski võib midagi eemaletõukavat olla, mis siis, et järjepidavad jne.

    ma olen isegi ise mõne sellise ilge tegelase kirjutanud ja kirjutades mõtlen ainult sellele, et tema enda seest vaadates paistaks kõik loogiline. päriselus parema meelega ei kohtaks.

    no ja kõik inimesed ei kirjuta, isegi mitte sahtlisse. nad ei vaata selle pilguga, et hästi kirjutatud, vaid selle pilguga, et võeh, sellisega ei tahaks suhelda.

    VastaKustuta
  3. üks tegelastüüp, kes mulle nt tegelasena meeldib, aga päriselus arvatavasti hoiaks eemale, on nt Snape'i moodi tegelane. Kes on väga kaasaelatav, kui ma temast loen, sest siis ma samastan end temaga. Aga kui ma kujutan ette, kuidas sellise inimesega päriselt oleks suhelda, siis vihastaks ma tema peale ilmselt esimese veerand tunniga ja lööks ukse tagantkätt kinni. sest mina ei ole tema raskes minevikus ja hingepiinades süüdi, aga ta on tegelane, kes valaks need tõenäoliselt minu peale mingil ümbertnurga moel välja.

    VastaKustuta
  4. a) ma arvan, seal on ikka VÄGA suur vahe, kas on teine inimene, kes mulle meedlib ka, või lihtsalt teine inimene

    b) vat mul ei ole seda, et mõistan, aga ei meeldi.
    Kui ma juba mõistan, mulle meeldib, isegi kui kokku puutuda ei tahaks, sest ta on ühtlasi ohtlik. Aga kui ma ei mõista muud kui "ta on nii nõme selle koha pealt, sest eks tal endal on seal mingid valusad kohad" või "ta SIIRALT arvab, et ma olen halb inimene ja üritab mind ka nii arvama panna" ehk ei mõista tegelt põhialuseid, vaid ainult pisiasju, SIIS saab inimene mulle mitte meeldida.
    Ja siis on tegelased, kes on vastikuks kirjutatud, motivaatoritega, mis on ilged - neid ma lihtsalt ei usu =P

    Ma kardan, et südamepõhjas usun ma täiega, et kõik inimesed ONGI ilusad ja head.
    Lihtsalt uskumatult lollid samuti =)

    VastaKustuta
  5. ( ... ja seal on mul tõrge, et ma ei suuda mõista inimesi, kes ise lihtsaid asju ei mõista, loogiliselt ei mõtle ja samas end jube pädevaks peavad teistele nõu andma. ELik ma ei suuda mõista, kuidas sellised inimesed üldse võimalikud on ja õudus ja häda.)

    VastaKustuta
  6. Ooo, Snape =)
    Aga kui ma teaksin tema lugu, ma annaks talle palju andeks. Kui enam ei annaks (ka paljul on piirid siiski), teavitaksin sellest teda rahulikult seletades, mis valesti on ja miks ma temaga sellises võtmes enam ei suhtle, kui ta sedasi käitub, mitte ta peale vihastades =)

    VastaKustuta
  7. no ma usun, et paljud kasutavad "meeldib Xiga suhelda" ja "X meeldib" samas tähenduses.

    VastaKustuta
  8. See on küll väga uudne mõte.
    Ilma irooniata.
    Et kui mingi tegelane raamatust lugedes ei meeldi, tähendab see "ma ei tahaks päriselus temaga suhelda"???

    VastaKustuta
  9. kas nüüd kõigil, aga jah, ma pean seda üheks võimalikuks seletuseks.

    VastaKustuta
  10. ja siis on veel üks arusaadavate tegelaste peale närvimineku variant - nii raamatutes kui päriselus - kui vaatleja tunneb tegelases ära liiga palju ennast, aga iseendale sellist käitumist ei andestaks.

    see keiss, kus endale seatud liiga rasked standardid teevad kurjaks ka teiste suhtes.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.