kolmapäev, 1. juuli 2020

Kõik on hea

Isver, kui väsinud ma olen
Aga kõik saab korda.
Mulle pakuti linna poolt teist korterit, kus on ka kaks tuba, köögis, mida on 8 ruutmeetrit, pole üldse midagi - nagu põrandat ja kraanikaussi ka mitte, pliidist rääkimata - aga kui te lubate, siis ma kulutaksin te korterisissemakseraha suures osas selle peale, et teha endale Keila linna antud üüripinnal kena elamine.
Kui ma nüüd saan mitu (üle kahe) kommentaari, et parem mitte, ma tegelikult oman ka varuvariante, aga see tundub hea koht, kuhu raha panna siiski.
Sest põhiosas on korter hea asukoha peal, keskküttega ja tänapäevaste akendega ja no - sinnna saab koeraga ka kolida. Ning linn pakub tähtajatut üürilepingut ja pole ette näha, et nad sattuvad nii hirmsasse finantshätta, et üritavad seda maha müüa.
See naine, kellega jõe ääres kohtusin, tundub tohutult abivalmis. Ta vaatab, kas saab mu poja suvel veel tööle ja üldiselt on mul tunne, et TÕESTI jagab matsu. Keila linn on teda (puudega lapse ema) tööle võttes midagi väga õigesti teinud. Huvitav, kas saab kuskile kirjutada, et ta on nii tore?
Nagu TÕESTI hoolib.

Ehk siis: kõik saab korda.

Lisaks sain kirja Vikerkaarest, et nad avaldaksid heal meelel mu Südameloo, kas ma homseks-ülehomseks jõuaksin läbitoimetamise üle vaadata?
Mis on täiesti ootamatu. Ma kunagi enne koroonat saatsin neile, ent kuna tagasiside puudus, lülitasin ajus välja lootuse, et see võiks kunagi tulla.
Ja nüüd äkki, nii järsku!
Ei, mulle sobib. Mulle meeldib ikka ajuti midagi avaldada, muidu ei usu ise ka, et kirjanik olen.

Kuigi inimesed tunnevad ära, wtf. 

Käisin täna ka koeraga ujumas. Välja loodusesse, ja kuna on suvi, siis vette samuti. Sest kui ka muljeid ja infot on liiga palju ja midagi teha ei taha, miski ei maitse, miski ei huvita, on tagasi tulles ALATI parem. Mingi selline koht puhkab, mida ma teisiti puhata ei oska.
Kummel lõhnas, kui Totoro selles tuustis ja osa ära murdis, hiljem lõhnasid kibuvitsad ning no nii suvi! NII SUVI!

Inimesed vaatavad Totsikut hellalt, kui ta minuga koos ujub. Tahavad rääkida ("Kas koer ära ei väsi?" "Ta nii kenasti ujub, hoiab silma perenaisel peal, jah?")
Kuskil nädala eest ujusime taas Keila jões väikese jalakäijate silla suunas ja seal peal pildistati. Piltidele püüti väike lokkispäine tüdruk, kolmekümne ümber mees ja naine nii kenasti riides nagu suvepulmapaar. Mitte karjuv valge pitsivaht, aga pahkluudeni kreemijas siidkleit mõnede tikanditega ja hele triibuline ülikond, naisel lilled ka juustes. Ning väike blond karvane koer.
Ujusin oma koeraga silla poole ja nägin, kuidas Totoro elevile läheb.
"Kuule võõras kutsu, kohe tuleb minu kutsu välja," ütlesin sõbralikult.
"Mis ta siis teeb, kui välja tuleb?" tahtis kreemikas kleidis naine teada.
"Eriti ei midagi, tahab mängida. Aga ta teeb teid märjaks!"
Selle pika jutu jooksul oli Totoro kaldale ujunud ja roninud kaldast üles väikese koera ja naise-mehe juurde, ning RAPUTAS. Vesi läks paarikesest mööda, aga napilt, ja nad mõlemad hakkasid naerma.
Mina ujusin tagasi ja kui Totoro märkas (olin umbes kaks tõmmet teinud), et ma lahkun, kostis vingatus ja ta sööstis kähku mulle järgi ja mööda.
Sest me ujume nii, et tema ees. Mulle ei meeldi küüniselised käpad, mis vehivad mu taga ja vahel pihta lähevad, kui koer kiiremini ujub kui mina.
Ta ujub kogu aeg kiiremini. Nii ta saabki vahepeal kaldale sumada, seal pool minutit puhata ja jälle minu juurde tagasi ujuda..

Kui aus olla, ma olen vaimselt nii väsinud, et ei jaksa veel päriselt kergendust tunda, et mul on elamiseks korter ka peale suve lõppu.
Aga et ma enam muret ei tunne kuklas tagumas, on ka hirmus tore!

14 kommentaari:

  1. kas sinna tohib Totorot võtta?

    Minu poolest kuluta kuidas tahad, ma lugesin kunagi, et vaesuslõksu (sh vaesusest tingitud otsustusväsimuse) vastu aitab kõige paremini just "no strings attatched" rahasüst. Teiste eest ei saa ma mudugi rääkida.

    VastaKustuta
  2. Jah, sinna tohib =)

    Eks neil esimese koha koerakeelu taga ongi "aga me nii ilusti remontisime selle ära ja nüüd koer teeb oma koeraasju, kraabib või midagi, mis mõttes".
    Aga ses korteris pole korralikku remonti tehtud ammu (kuigi tagumises toas on tapeet väga ilusti vahetatud ja päris ilus tapeet on ka), enne elas seal noor paar, kelle alkoholilembus kasvas ka selle korteri pidadamiseks liiga suureks, ja veel enne seda vanainimene, kes suri pärijateta ja korter jäi niisiis linnale.

    VastaKustuta
  3. Lugesin posti üle ja tõepoolest pole kusagil öeldud, et sinna võib loomi viia =D
    Ilmselt liiga suur liiga tähtis asi, et mul väsinud peast isegi meelde oleks tulnud, et võibolla te ei teagi seda, võiks nagu mainida =P

    VastaKustuta
  4. Naljatilgad, sina ise ja Notsu =) Mis mõttes pole öeldud, et sinna võib loomi viia? "Sest põhiosas on korter hea asukoha peal, keskküttega ja tänapäevaste akendega ja no - sinna saab koeraga ka kolida."
    Aga korteri-uudis on nii tore. NII tore!

    VastaKustuta
  5. Mul on sinu üle väga hea meel. Keila on vahva linna ja mul on hea meel, et nad leidsid sulle koha. Köögi remontimine on ju väga vajalik ja usun, et keegi ei pane pahaks, et sa selle raha sinna kulutad. Pakkumine on väga hea. Kaks tuba ja köök on lausa väga hea.

    VastaKustuta
  6. Mul on väga hea meel :)
    Usun ka, et keegi ei pane pahaks raha kulutamist köögi remondile, see on ju ka täiega sihtotstarbeline.

    VastaKustuta
  7. Mina leian, et ma olen oma pisku sulle kodu jaoks andnud ja "kodu" on üsna lai mõiste - nii et vali ise, kas ostad linikuid, teed remonti või ostad kuuri, kus sees elada. Okei, kui sa ostaksid kogu raha eest linikuid, siis ma mõistaksin su sisimas hukka, aga luban, et ütlema ei tule.

    VastaKustuta
  8. Mul on nii hea meel su üle.

    VastaKustuta
  9. Mul ka nii hea meel sinu ja Totoro pärast! :) Ja absoluutselt, et kuluta köögiremondile jm vajalikule!

    VastaKustuta
  10. See veevärgi püstak ikka on, kuhu kraanikaussi ühendada?

    VastaKustuta
  11. See on =) Ja vannitoas on lausa voolav vesi, normaalne kemps ja isegi dushsh töötab enam-vähem.
    Tõsiselt halb on ainult köök, muu on juba nüüd elatav =).

    VastaKustuta
  12. siis on isegi sissekolitav (ütlen ma inimesena, kes on terve ühe väikese festivali nõusid dušiga pesnud, sest festivalihoones ei olnud kööki).

    VastaKustuta
  13. Kas sind sealt aasta pärast välja visata ei saa? No et putitad ja siis aidaa?


    VastaKustuta
  14. neil ei kipu olema vaja seda teha
    Ja ma saan mingi osa aega tasuta elada (mitte palju, novembrini, aga asi seegi) kordategemise eest.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.