kolmapäev, 3. august 2011

Igapäevaseid triviaalsusi anna mulle ka tänapäev

Iga kord, kui ma toon õuest tuppa suure kausitäie värskelt kuivatatud pesu, on mul tunne, nagu oleksin Liis Tappo-Treial aastal 2005.
S.t. et siis ülimalt ontlik ja puhas ja usin koduperenaine.
Mitte et pesu pesemine (masin, onju) oleks teab mis ponnistus. Aga minu jaoks ei ole normaalne viia pesu välja kuivama. See nõuab erilist enese kokkuvõtmist ja pühendumist. See on iga kord Sündmus.
Eile ma pesin 4 masinatäit puhkusehooajaga kogunenud pesu ja viisin nad kõik järgemööda õue kuivama. Pärast korjasin kokku ka.

Nuusutasin ja silitasin ja imestasin... Tõesti kuivab sirgemalt ja ilusamini ja rutem ja... aga ma ikkagi ei vii pesu igal keskmisel juhul õue kuivama. Need neli masinatäit lihtsalt ei mahtunud tuppa ära, noh.
See, mis normaalse inimese jaoks on selge võit - pesu kuivab rutem, jääb sirgem, lõhnab paremini ja lisaks ei ripu kodus igal pool kapinuppude ja tooliseljatugede peal mingeid niiskeid nartse - minu jaoks tegelikult eriti ei loe. No las see särk olla siis natuke kapinupu-kortsus ja kuivada umbes 20 tundi! See-eest ma ei pea spetsiaalselt õue ja tagasi - ja siis veel korra õue ja tagasi minema!
Ukse avamine ja trepist alla minek on juba isegi suur tegemine mingi pesu jaoks, aga pärast tuleb see kõik, mis välja viidud sai, veel ka tagasi tuua!
Lisaks on risk, et tuleb vihma ja kuivamise asemel saab pesu hoopis märjemaks. Tekib ohutunne - ja selle ohtliku olukorra loomiseks olen ma ise veel spetsiaalselt pingutanud! No mida?!
Eh, pesu õues kuivatamine nõuab ikka kindlameelsust ja suurt tahet pesuga tegeleda!

Muidu ma muudkui kirjutan ja kirjutan ja kirjutan.
Issand, kuidas tahaks vahepeal inimestega rääkida jms elusat teha! Aga mul ei ole millestki kõnelda. V.a. see, kuidas ma muudkui kirjutan. Kõik teised mõtted on tõrjutud aju hetkel kasutustest väljas olevatesse piirkondadesse ja neile lubatakse ainult väga natuke ruumi, umbes parasjagu nii palju, et end vahepeal ümber pöörata.
Kirjutage ja joonistage teie mulle! Lohutage mind mu üksildases romaanipõrgus!

Pilt on nii mõttetu pilt kuivavast pesust (otsisin midagi Liis Tappoga, aga ei leidnud), et ma ei ütlegi, kustkohast selle laenasin. Mis seal vahet! See on mingi paganama kuivav pesu, lõpuks! Põhjani ebaoluline ollus.

14 kommentaari:

  1. Aga kuidas tundub mõte pesukuivatist? Igipõlise külmavarese ja triikimisvastasena on mulle äraütlemata sümpaatne, kui pesu pärast kuivatist võtmist on käe all niiniinii pehme ja soe. :-)

    VastaKustuta
  2. See kuram maksab raha.
    Ma olen rohkem siuke "3 piletit loomaaeda ja paar kingi" ostleja, kui mul on midagi söögist üle üldse kulutada.

    VastaKustuta
  3. Mul on pesu kuivama viimine üks väheseid töid, mis meeldib. Pesumasin müttab tükk aega ja sina sätid ainult nöörile, nagu oleks suure töö täitsa ise ära teinud...

    VastaKustuta
  4. Minu jaoks on ka pesu kuivama riputamine nauditav tegevus. Kas õues või toas. Aga ärakorjamine on äärmiselt ebameeldiv, sest mõni sokk kukub ikka maha ja igale ühele veel paarilise leidmine...õah.
    Kuivati häda on jälle see, et see kortsutab pesu, ja mittetriikijale on see igavene nuhtlus; niiskena kuivama riputades ripuvad riided sirgeks. Hoiad raha kokku ja triikima ei pea. Win-win.

    VastaKustuta
  5. Pole küll viisakas teise inimese blogis kolmandaga vaielda, aga kuivati ei kortsuta midagi, kui just seda liiga täis ei laadi. Vastupidi - see on minu jaoks veel üks kuivati pluss, et kui nt triiksärki ei suuda ma nööril kunagi "sirgeks kuivatada", siis kuivatist võttes saan selle riidepuule panna ja midagi lisaks pole vaja teha.

    Kinnitussõna läheb tervitusena Elole: elobu. :-)

    VastaKustuta
  6. kuivati häda on suht kõrge keskkonnavaenulikkus.

    VastaKustuta
  7. ühes eelmises kodus vantsisin ma isegi talvel pesuga välja,talvel olid spets kindad selleks ja ikkagi käpad valutasid. Praegu aga Mina Välja Ei Vii on mitmel põhjusel väga kategooriline. Ja minu naturaalne mure ongi see, et mis saab, kui ühe päeva jooksul on vaja kolm korda pesu pesta - kuhu ma PANEN?
    Kortsude pärast ma peaksin ehk rohkem pead vaevama. EI vaeva. Aegajalt vahitakse imelikult. Kardan, et kui kord lapsed selle vahtimise teema üles võtavad, pean hakkama triikima. Praegu on mul triikraud ainult rõivaste valmistamise aegseteks toiminguteks olemas.

    VastaKustuta
  8. Mis sa teinud oled, et ma su blogi normaalselt lugeda ei näe? Tekst ei paista lihtsalt taustalt välja, kui aktiivseks ei tee.

    VastaKustuta
  9. Enamuse oma elust olen kandnud triikimata riideid ja ei ole kunagi tähendanud, et keegi mind kuidagi (imelikult) vahiks.
    Vahtimine, kui see ongi, on ikka millestki muust tingitud - mitte triikraua kasutamisest...

    Mina vahin mõnikord küll kedagi, kellel tundub olevat värskelttriigitud T-särk selgas - inimesel pole miskit muud teha...
    Ja siis meenuvad statistikad naiste suurest kodutööde koormusest.
    Kui kodutööd lahti võtta, siis kui palju on selles sokkide triikimisi?

    VastaKustuta
  10. aam, ma kaldun arvama, et mõnikord on inimesed enda või teiste orjad. Seal, emakesed triigivad pojakese sokke, et poeg ei võtaks mõnd "kehva" (et ta latt kõrgel oleks), ja siis pärast nutetakse, et miks naine sama ei taha teha või miks tal selle kõrvalt enam armastamiseks aega ei jää...

    või sunnib tagant mingi kuvand, mille, samamoodi keegi on isendile pähe kleepinud ja raske tals ealt vahelt reaalset elu tajuda.

    VastaKustuta
  11. ma ka ei tea, Rents, mis ma teinud olen, mul on kõik normaalne.
    Phmt ma võtsin maha pri.ee piketi nurgast ja sellega seoses kogemata ka klikilugeja, nii et olin sunnitud panema uue klikilugeja.

    Aga kuidas on sellega seoses muutunud muud asjad, nt teksti eristumine taustast, ma ei oska öelda.
    Võime muidugi testida nii, et ma teen midagi, ja siis sa iga postituse all ütled, et kas näed teksti või ei näe =)

    VastaKustuta
  12. Isver-susver, ma haistan võimalust saada selgust igipõlises küsimuses, miks peaks keegi sokke triikima! Ma saan aru triiksärgi triikimisest ja kleidi triikimisest ja erandjuhul isegi T-särgi triikimisest... aga sokid - need käivad ju kinga sisse, millepõrgupäralt neid küll triikida on vaja?

    VastaKustuta
  13. No nüüd jälle näen paremini.

    VastaKustuta
  14. mhmh.
    Selgus, et teatud tingimustel ei näe inimesed mitte teksti taustapildi peale seatud aprikoosikarva tekstitaustal vaid lihtsalt teksti otse taustapildi peal. Mis oli üsna - sigrimigriõudus.
    Nii et ma pidin panema taustapildiks mingi mõttetu oranzhi, paari valge täpiga läraka, et mingid puutüved vm rohelus ei segaks neid, kes miskipärast teksti eritausta ei näe.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.