laupäev, 8. juuni 2019

võtke see kuum ära!

Läks aega, kuni majaseinad üles soojenesid, ma eelmise suve kogemusele toetudes hoidsin ka ruloosid ainult all, ent nüüd on see siiski juhtunud.
Nii palav on.
NIIIIIIIIIIIIIIII palav on.
Ninaalune ja rindadealune jooksevad higi, kaenlaalustest rääkimata, ja ma olen täna juba korra jões käinud.
(Sellest jõeskäigust võiks veits pikemalt rääkida, ent paari päeva pärast saab alles häid pilte, praegu on sinikad veel kahvatud - ja teil on vaja pilte, et uskuda: päris valus oli.)

Aga kuna nüüd on rõve palavuse pärast, olen turtsakas, peavalune ja higist läbimärg, mis siis, et seljas pole muud kui väga napp ja õhuke siid.

Minu meelest higistab isegi juustealune peanahk (kus on ka sinikad, aga neid pole nagunii näha). Mu meelest kümme sellise ilmaga päeva suve jooksul on jumalikud ja oivalised. Ei ole ka midagi umbes kahekümne sellise kuuma päeva vastu suve jooksul, kui nad just järjest pole. Kolmkümmend on juba veits palju, ent kannatab välja. Soe suvi, no olgu, oli selline soe suvi.
Aga kui kaheksandaks juuniks on juba kaks nädalat leitsakut olnud (paari hingetõmbepausiga), tekivad mus sünged ootused.
ERITI kuna möödunud suvi andis teada, et nii saabki. Nagu NII SAABKI, et surmkuum on kuude kaupa ja jäkkkkkkkkkk.

Kusjuures isegi sel teemal mossitamiseks pole jaksu. Suren siin palavusse, aga ei jaksa õieti kaevata ka, et kohutavalt halb olema. Te saate palju vähem kaebusi, kui õiglane oleks, sest ma lihtsalt EI JAKSA rohkem.

Siuke lühike postitus ongi. Nutt, hala ja midagi poollubaduse laadis, et lähitulevikus saab sinikapilte.

8 kommentaari:

  1. Mul on õnnestunud sellega, et hoian öösel pikemalt aknaid lahti, toatemperatuur vähemalt hommikuks jälle madalamaks lüüa. A vbla see, mis minu jaoks "madal" on sinu jaoks juba taluvuse piiril (töötoas hetkel 26, õues isegi vähem, mingi 24, aga kui tuli põleb, ei saa uksi-aknaid lahti hoida, putukad tulevad - see jahutusprotseduur tuleb jätta sellele ajale, kui ma tuled kustu panen).

    VastaKustuta
  2. Siin oli äike! Nagu SUUR äike, pimedaks läks ja vihm kallas ja igal pool tormasid korraga laiad ojad ja Totoro niheles ja ei osanud kuhugi astuda ega olla ja oli isegi nagu hirmul. Aga ma arvan, selle hirmu ma hajutasin omaenda vaimustusega.
    Sest muidugi ma läksin kohe õue, sain aluspüksteni läbimärjaks, soe vihm! ja naersin omaette häälega. FAKKJEE, SEE ON ELU!

    VastaKustuta
  3. jaa, kui saab sooja vihma käes olla, pole ujuda nagu vajagi.

    Siin on jätkuvalt põud, loodan, et jõuab siiagi. Kui ta tuleks kohe praegu öösel, saaks aias paljalt vihma käes ringi joosta. Kui ta otsustab tulla hommikul, siis paluks oodata, kuni ma olen ujumas ära käinud - pärast ujumist märgade riiete selgaajamine oleks nagu jama.

    VastaKustuta
  4. Hmm, täna juba teine kord, kus ma küsimata nõu annan, Ritsiku juures andsin kah. Aga noh, laupäev. Esmaspäevast hakkan taas korralikuks =) Ühesõnaga, see nõu. Suurepärane, et sa Totoro hirmu vaimustusega hajutasid. Kui koer näitab äikese (või ilutulestiku) ajal kartuse märke, ei tohi teda mingil juhul rahustama või lohutama hakata. Sellega annad märku, et olukord_ongi_ ohtlik. Looma täielik ignoreerimine on parim rohi sel puhul.

    Issand, kas sust sõitis paat üle? Et isegi peas sinikad? OK, rohkem ei päri, ootan kannatlikult sündmuse kirjeldust.

    VastaKustuta
  5. Mina jällegi rõõmustan Torontos, et ilmad palju jahedamad kui muidu. Muidugi ma tean, et pääsu pole, ning vähemalt juuliks on kuumus kohal. Ja muidugi mitte nii leebe nagu praegu Eestis. Ikka 30+, mis öösel vaid mõni kraad langeb. Nii et ei mingit lõõgastust isegi siis. Aknad on kindlalt kinni, õnneks on majas konditsioneer ehk õhujajutaja nagu siinpool ookeani räägime ;-) Lisaks muidugi on õhus niiskus, mis olemise veelgi sandimaks teeb. Ei saa minust ka kuidagi suveinimest :-)

    VastaKustuta
  6. Killuke, siin Lõuna-Eestis oligi vahepeal - vähemalt minu mäe otsas - 31-32, ja öösel vaid mõni kraad vähem. Eelmisel suvel samuti. Konditsioneeri asemel on mul majaseinte soojustus (toimib nii suvel kui ka talvel) ja kask maja ees, mis võtab osa päikest kinni.

    VastaKustuta
  7. Võin vaid "Killukesest" kaasale sekundeerida Toronto ja Tallinna võrdlust. Vanasti kodumaal sai ärbelda, et te sõbrad ei tea mis palav ilm on. Viimasel ajal olen selle koha pealt suumulku vähem pruukinud, ehkki üle 30'st palavust 100% niiskusega pole kodumaal vist mujal kui kasvuhoones või saunas täheldatud.
    Hirmuga kohvrit pakkides ja ilmaennustusi piideldes :P

    VastaKustuta
  8. (praegu läks kuum ära, panin õnnelikult kampsuni selga ja tunnen naudingut, et jälle omandab tähenduse väljend "natuke jahe")

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.