laupäev, 1. veebruar 2020

Unemeeleolud

Krt, ikka veel pole ma kümme korda kuulsam (ega armastatum).
Kuigi tundus juba, et hakkab minema: mulle endale tõesti meeldib see kogu, mis Varrakule saadetud (ja nemad pole ikka vastanud), "Kuigi sa proovid olla hea" sai mõnede ilusate privaatkirjade põhjuseks mulle ja väga nunnu arvustuse Kittylt Goodreadsis. Mulle saadeti raha ja ma loobusin ära kõigist "teenustest" Vaimse tervise keskuses, nii et olen nendel käimisest kah prii.

Aga Varrak ei vasta (ja kui kaua aega ei vastata, ma järeldan, et midagi head ei ole öelda - isegi kui tegelikult mõistan ka, et 9 eri lugu on natuke aeganõudev läbi lugeda ja lugude vahele saab samas mitmepäevaseid pausegi jätta) ja ma näen unes asju, mis on ebameeldivalt peaaegu-realistlikud. Näiteks nõude võõrasse nõudepesumasinasse ladumist ootusega, et kohe tuleb pärisomanik köögist läbi ja ma saan pahandada, sest miski on ikkagi vales kohas. Ses samas unes ka teadmist, et kõrvalmajas pidutsesid kaks päeva mu head tuttavad, kes nägid mind aias meie peol ja tervitasid, aga enda juurde ei kutsunud.
Asi lõppes lauluvideo vaatamisega. Video oli jada karikatuure ja mul on meeles laulu üks salm: "Kes on rikas, sellel maksad kõrget palka. Kes on vaene, see saab talli taga malka ..."
Olen häiritud.
Lisaks oli unenäos teadmine, et mul on veel 21 seeriat selle nädala trenne teha, peaks tegema hakkama, aga kuskil esimese seeria seitsmenda korduse ajal sain aru, et olen tegelikult voodis pikali ja ei liiguta. Jätsin niisiis trennitegemise pettunult katki, sest milleks und selle peale raisata, kui midagi reaalselt tehtud ei saa, ja nägin teisi asju.
Aga no siiski.
Nõme!

Tegelt ärkvel peast ma ütleks endale, et hei, ma olen niigi jube tore, et õuest (aiapidu, aga mitte minu seltskonnale, mingi teine vanusegrupp) nõud kokku korjasin ja nüüd masinasse panen ja jee, mina! Kes viriseb, on ise nõme!
Ja mul ei ole ka tunnet, et kui ma ei tee oma nädalanormi treeningseeriaid ära, olen halb ja pean end veriseks rooskama.
Unes ikkagi kummitas.

Need tuttavad, keda unenäos nägin, oleks tegelikult mind raudselt ka endaga pidutsema kutsunud, ja need ühed-teised-tuttavad-üks-lausa-sõber olid isegi seal unes täitsa okeid.
Kuigi mõned olid kahtlased ja kuna mul päriselus on taustateave, et on, JAH, nõmedad, võtsin südamesse.
Ikka unenäos.
Oli selline südamessevõtu-öö.

Ilmselt tulenes viirusevestlusest chez ritsik ja rentsi juures kommenteerinud mulle ääretult vastumeelsest kommenteerijast, kelle jutt mul reaalselt tekitab iga kord kahtluse, kas ma sellist maailma tahtsingi v?
Mis on tegelt üllatav, sest suudan põhimõtteliselt leppida palju hullemate idiootide eksistentsiga. Ent erinevus on, et need veel hullemad idioodid ei hänga kohtades, kus ma neid näen, neil on teised tegevused ja ringkonnad.
Aga tema millegipärast liikleb minu blogiringis (ja ei ole kunagi rahul sellega, mis ta seal näeb) ja mul on lihtsalt paha tema juttu lugeda.
Ma (ega ka keegi teine ilmselt) ei hooli ka piisavalt, et teda leebelt õpetada, rahulikult selgitada ning kuna ta on ehitanud endale kindluse "need kivid on õiged ja kõik muu jama", oleks see pealgi tüütult aeganõudev. Iga kivi tuleks eraldi "vaata, see ei ole ju tugev kuidagimoodi!" lahti võtta ja ikka ta ju ei usuks.
Sest inimesed ei hooli sellest, mida SINA (mina) ütled või teed, nende vaatekohad tulenevad nende oma sisemusse korjunust ja seal sellel pinnal kasvanud sünnipärastest eeldustest.
Või oot. See on vastupidi. Esmalt on sünnipärased eeldused ja siis korjuvad kogemused ja kokku tuleb inimene oma veendumuste ja maailmavaatega.

Nojah.
Aga praegu on mu uned enamasti siiski toredad ja ülalkirjeldatu ongi juba nõme. Aga kui ma meenutan, kui jube oli näha õudusunesid ja siis üles ärganult tuvastada, et ei, pole kergendust, mu elu on VEEL rõvedam ärkvel olles, kui unes oligi, on ikka päris hirmus.
Halb aeg oli NII HALB.

10 kommentaari:

  1. Muide, Klari ka luges su "Kuigi sa proovid olla head" ja andis oma blogis lühida kiitva hinnangu.

    VastaKustuta
  2. Vist tundsin end ära😉 Kui blogiautor leiab et mu kommentaarid on kuidagi ebasobivad ja palub lõpetada võtan kindlasti kuulda.

    VastaKustuta
  3. Unistaja =) Mõtleb end nii palju halvemaks ...
    Ei, see ei ole sina ega isegi sinu POOLE.
    See on see, kes viiimati esines rentsi juures Wiskoška nime all.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen ta viimased kommentaarid juba lihtsalt spämmimootoriga kinni püüdnud, isegi mitte ise oma näpukesi selle peale raisanud, sest ta käis juba mulle endale ka närvidele. Kusjuures esimene kord ütlesin ma talle halvasti juba veidi pärast Annabelile rahakogumist, sest siis vihastasin ma esimest korda selle peale, et inimene ilgub absoluutselt iga asja peale, isegi eluohtliku haigusega lapsele rahakogumise peale. Tõmbas natukeseks tagasi, aga ilmselgelt ei õppinud, sest nüüd tahtis ta ju mu blogis innukalt Rolandit teha, st ta arvas, et kedagi võiks huvitada see, miks tal enda arvates on õigus oma paska laiali laotada just seal, kus tal parajasti tuju on.

      See, et TT arvab, et ta üldse suudaks selle tropiga võistelda on ... armas.

      Kustuta
  4. Ohkab kergendatult, punastab ja laseb pilgu maha. Naisterahvastega suheldes peab ikka kikivarvul ja ettevaatlik olema justkui elevant portselanipoes nagu elu õpetanud. Oot, kas jälle astusin ämbrisse ;)

    VastaKustuta
  5. =)
    I rock!
    noh, mõnikord ma tunnen seda ka, mitte aint ei tea =P

    VastaKustuta
  6. Do you understand there is a 12 word phrase you can say to your crush... that will trigger intense emotions of love and impulsive appeal to you deep within his heart?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, admire and guard you with all his heart...

    ===> 12 Words Who Fuel A Man's Desire Response

    This instinct is so built-in to a man's genetics that it will make him try harder than ever before to love and admire you.

    Matter of fact, fueling this all-powerful instinct is so binding to having the best possible relationship with your man that the second you send your man one of these "Secret Signals"...

    ...You will immediately find him open his soul and mind for you in a way he's never expressed before and he will perceive you as the one and only woman in the universe who has ever truly interested him.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.