kolmapäev, 11. september 2013

Mida need unenäod inimese kohta õieti räägivadki?

Täna öösel nülgisin ühe mehe näolt nahka maha mingisuguse pool-keskaegse, pool-sci-fi spioonivärgi tarvis.
Ta oli ise asjaga täitsa nõus, istusime kuskil porisel Toompea mäeküljel mingite lobudike varjus ja sehkendasime. Mina tupsutasin vennikese nägu valu leevendamiseks vahepeal toore hakklihaga üle ja muudkui nülgisin. Ja siis pidin veel mingi vanamehe, kes oleks õigupoolest pidanud meid aitama teatud plankude teatud kraavist üle panemisega, aga selle asemel muudkui lõugas ja lällas joobnult, maha lööma, et ta meid oma laterdamise ja karjumisega välja ei annaks.
Seniks panin õnnetule spioonile paberkoti pähe, et linnud nägu nokkima ei trügiks.

Ja see oli üldiselt õnnelik ja tore unenägu.

Kui ma teaks, et minu tervise eest hoolitsev õde selliseid unesid näeb, ma oleks küll tema terava esemega enda lähedale lubamise osas mõnevõrra kõhklev =/

8 kommentaari:

  1. Jah, kust sul sellised unenäod tekivad? Alailma on just mingid lobudikud, lihakirved ja hüübinud veri. Sekka hallitav madrats ja tohletanud köögiviljad. Mis toimub, ah?

    Kas see pole see,et leebed inimesed näevad koledaid unesid ja reaalselt kurjad tüübid näevad und kullerkuppudest ja säravast heinamaast? Kurjad on endaga lihtsalt nii rahulolevad, et neile ei mahu isegi alateadvusse mõte, et midagi on valesti ja kole.

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Mees paraku oli jumalasta võõras.
    Ma ei oska isegi öelda, kas ta oli kena, sest nojah, mu meeles see nägu on seisus, kus sarnasus näoga on mõnevõrra väiksem kui sarnasus anatoomiaõpiku pildiga lihastest.

    Aga meeldis ta mulle küll, seda ma mäletan.

    VastaKustuta
  4. minu unenäod on ka üks tapmine ja taga-ajamine kogu aeg... pead lendavad ja verd voolab jms... Rollid vahelduvad, vahel vevin ise kirvega, vahel vaatan pealt, vahel jooksen eest...
    Päriselus ei teeks kärbselegi liiga või nii.. nii et uned on mingi müstika. Ja mul on teisigi leebeid sõpru, aga nemad ei näe sellist und.. vaid lilli ja liblikaid jms :)

    VastaKustuta
  5. enivei, targad pead räägivad täänpä, et unenägu oskab kõige paremini seletada see, kes und nägi. Kui ta natuke süveneb ja mõtleb, et mida see minu jaoks seal unes õieti tähendas. Sest samad asjad ei ole eri inimeste jaoks samad asjad.

    nt seesama anatoomiaõpikute (ja lahatud laipade? ma ei mäleta praegu, kui palju sa oled laipu tükeldada saanud) vahti,ine tekitab sul arvatavasti nülitud näoga teistsuguseid assotsiatsioone kui profaanil. Sa ise ju märkisid, et ei olnud mingi vägivaldne unenägu.

    VastaKustuta
  6. Mõnus unenägu oli, selline "ma teen head asja ja olen selles täiega osav" tundega.
    ***
    Muidugi ma teadsin seda, mida nodsu nüüd ütles, ja muidugi ma ei rakendanud seda, sest miks mõelda ise, kui saab hoopis avalikult viriseda.
    No vaatab.

    Vbla minu kui selle näost nõusolevalt nülitud mehe (sest igaüks mu unenäos olen ju mina!) vaatenurgast nähes oli asi selles, et no on küll raske ja valus ja moonutav, mida see kiire, väsitav ja kuute väga suurt eluvaldkonda ideaalselt täita-sooritada püüdev elu minuga teeb, aga tegelikult on see siiski suurema eesmärgi nimel vajalik. Ja seega ma aktsepteerin seda.

    Aga samas ma nii väga tahan sinna juurde kedagi, kes juhendaks ja aitaks. Kedagi, kes ei kardaks teravaid asju ja olukordi ja kes oleks tark ja usaldusväärne, nii et tema oleks veendunud, et ei lõhu mind ära, ja mina tunneks samas, et ma ei pea muretsema tema ja tema muretsemiste pärast, ta saab hakkama.
    Tahaks kedagi, kes tupsutaks valu vähemaks, isegi kui see valu vähenemine tegelikult aitab minimaalselt. Aga no et toimuks vähemalt selline õrna lohutamise protsess, et keegi elaks kaasa mu valule ja püüaks seda vähendada!

    + läheks ise tülikat joodikut minema peksma ja vajadusel maha lööma, mitte ei eeldaks, et seda peaks tegema mina oma näonülgimisprotseduuri keskel =P


    Vot, jah, ma arvan, et see ongi adekvaatne tõlgendus.

    Ühtlasi selgitab praegu ära ühe konkreetse inimese tohutu kasuteguri mu elus ja miks ma teda ja tema kerge pehmendusega telliseid, mida ta mu pihta viskab, nii väga hindan.

    VastaKustuta
  7. Inimene, kes on usaldusväärne mitte ainult ses osas, et ta tahab mulle head, vaid ka ses osas, et ta ei muutu hirmunult-eemalehoidvalt nõmedaks või lähe ise üleni õnnetuks, lödiks ja katki, kuna ma lasen oma haavatud olekut välja paista, selline on absoluutselt oma kaalus kulda väärt.

    VastaKustuta
  8. see oli nüüd küll üks väga hingekosutav tõlgendus.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.