kolmapäev, 6. märts 2019

No tere teine talv

Suht jahe ilm on paljasääri ja kevadsaabastes varahommikul koeraga õues käimiseks.
Eino - kleidikandmiskuu, mul ei olnud pükse voodi kõrvalt võtta! Ja mu soojad talvesaapad on paeltega, kevadsaapad aga käivad lukuga. Need talvesaapad, mis olid kõrged ja läksid lupsti! jalga, sõi Totoro ära ükskord, kui üksinda kodus ja veel märgatavalt noorem oli.
Täpsemalt sõi ta ära ühe saapa. Aga mul ei olnud ka huvi teist säilitada ja edaspidi ühel jalal hüpates käia, aitäh, ei aitäh.


Aga põhimõtteliselt mulle meeldib. What about second winter? Fakkjee!

Eile käisid siin K ja tema sõber E ja tegid mu elamise suht remonditegemisvalmiks. Ei, muidugi olin enne nt lahtisest riidekapist riideasjad minema vedanud ja jääb veel aknalaud, aga nad võtsid isegi varbseina seinast lahti ja liigutasid teise tuppa! Jai!
Eile olin nii väsinud, et ei jaksanud selle üle isegi õieti rõõmustada, aga täna jaksan.

Seda enam, et täna on juba mu armas remondinaine peal töödel, nii palju ... nii palju ASJU, mille ma märkamata jätsin, ära koristatud ja oeh, kohe on KÕIK TOLMUNE.
Aga seintest tuleb robinal tapeeti maha ning nagu uus elamine.

Randiel on tore kah ja selgelt on mul uusi seinavärve vaja, see teeb mu nii rõõmsaks. Peaaegu maailmarõõmsaks.
Kuni siia korterisse kolisin, tegin igal pool kohe remonti, kui sinna Ilma Emata elama asusin. Aga siia kolimine sisaldas nii palju koristamist, kapisisude sortimist ja tormavaid üpris väikeseid lapsi, et ei jaksanud.
Nüüd siis - viimaks.
Kui suureks saan, teen põranda(d) ka, aga sellega läheb aega veel.

Ainult ma ei suuda ära otsustada, millised osad seina tulevad roosad. Mingid detailid roheliste seinte juures PEAVAD roosad olema, a ma ei tea, millised.
No vaatab. Phmt ma võin ka ise pärast Randielipoolset tegevuse lõpetamist purgi roosat osta, maalriteibiga mingid kujundid teha seinale ja siis need üle värvida.
Pole teab-mis-raketiteadus, lihtsalt rohelise peal on need kujundid esmalt vaja kruntida heledaga, muidu jääb määrdunud.

Jah, ma ei mõtle eriti millestki muust peale ilma (sest ma käin koeraga väljas) ja remondi. Ja homme tuleb meeskond (eeldatavasti 1 mees, aga näis) mulle ka kahe toa vahele ust ja uut ukseümbrust ehitama. Elik VEEL ROHKEM REMONTI!
Mõtlen, et mõneks ajaks ei plaani rohkem, kui see ilmatu tolmu-, müra ja uute inimeste laam üle elada ja neandertaallasejuttu kirjutada.
Kui need asjad tehtud saan, mõtlen edasi.

3 kommentaari:

  1. Oot, sul on varbsein v? Nagu see spordioma v? Kuidas ma selle maha olen maganud.

    VastaKustuta
  2. Nagu spordi oma jah.
    No ma ei räägi tast kogu aeg ju =) Kui lõuga üritasin tõmbama õppida, siis paar korda mainisin vast. Jah, mul on see lõuatõmbamise asi ka, mille sinna külge saab panna :D

    VastaKustuta
  3. (ja vbla on asi ka selles, e ma ei hankinud varbseina, sest mu sportlikkus nõudis, vaid seepärast, et mul on lapsed ja minu arust nende sportlikkus nõudis. Ja see oli hea otsus, poeg ikka veetis kõvasti aega sealt üles ja alla ronides ja lõuatõmbamisagregaadi peal istudes. Tütar vähem, aga tema oli suurem ka juba selle tulemise ajaks.)

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.