reede, 1. märts 2019

Sobivus ruulib

Oi, märts on!
Täiesti ootamatult.
See tähendab, et hakkan iga päev kleiti kandma, selle ühiskirjutamisasjaga hakkab nüüd tegelema ja lisaks on kevade saabumine nüüd „kunagist” juba „võibolla hommeks”-saanud. Mäletate, mulle ei meeldi kevad?
Jap.
Raske.
Õnneks on täna õues külm ja "märts" selles mõttes siiski jätkuvalt tore ja talvekuu, mitte igavene löga ja uputus.
Kuigi libe on, ei hakka salgama.
Käisime tütrega mantleid ostmas ja saime ka - Humanas oli 1 euro päev, nii et kuigi minu mantel ei ole päris ideaalne (ta on MUST, värv, mida ma tolereerin, aga ei armasta, ning kannan üldiselt vaid lisandina) ja tema oma ei ole päris ideaalne (sest ta on hall) ja tema uus jakk on sama hall, maksid need kokku 3 eurot ja no kurat.
Igatahes paremad kui katkisi (minu oma) ja liiga väikeseid (tema oma) mantleid kanda. Ja noh - me muudkui proovisime ja proovisime ja ostsin päriselt ainult need asjad, mis hästi sobisid. Pole ju kasu, kui asi puu peal kuum välja näeb, kui seljas on "meh". Ja vastupidi - asi võib puul täiesti "meh" olla, aga seljas kallistab keha just õigesti.
Riie peab kandjaga sobima, kõik muu on pisiasjad, pisiasjad. Näiteks et keegi oli üritanud jakile "oi, naistel pole ju taskuid vaja, nii et teeme petutaskud" tasku teha, lõigates riide tasku kohalt lihtsalt voodrini lahti.
Selle haava saab kinni õmmelda, aga sitta istuvust niisama lihtsalt ei paranda.


Kuna Tütarlapsel on ka nutitelefon ja mul oli Kanname Märtsis Iga Päev Kleiti algus tehtud, tegi ta minust ning mu kleidist ka pilti.
Kõige lahedama panin fb-sse, aga siia jätkub ka =P

Pilt on ka Humanas tehtud. Kõige industriaalsem ja hüljatum nurk, mille leidsin.
Ei, mantlist ta ei teinud. Sest ma ei küsinud ka.

Pärast käisime Kohalikus söömas.
Sest mulle meeldis see koht ja ta oli lähedal ja ... ja see kartuli-ürditamp, mida nad grillitud seafilee juurde andsid oli JUMALIK. Üldiselt selle pärast ma tellisingi, sest seafilee - üldse ei kõla põnevalt. Aga kui lugesin, mis lisanditeks on, võtsin.
Ja esiteks oli toiduainete kokkusobimine oivaline - ei juhtu just sageli, et kui paned suhu liha, kartulipudru, kastme ja salati koos, on tulem parem kui oleks liha omaette, kaste omaette või salat (mis oli phmt hiina kapsa südamik kastmega) omaette.
Aga see pudertamp oli omaette VEEL PAREM. See oli nii hea, et ma ei osanud midagi muud teha kui nautida.
Ja siis valge leib maitsevõiga (mu tütar oletas, et maitsestamiseks oli kasutatud sidrunit, avokaadot ja mina arvasin, et soola ikka ka) oli nii hea ja lõpuks kook ... oot, sellest on ka pilt!
Koogi nimi oli "karamelli-põldmarjakook" ja ausalt -võtsin ta seepärast, et kuna olen suht äss koogitegija, üritasin valida midagi, mida ma ise ei oskaks teha. Aga lisaks sellele, et ma ei oskaks ega viitsiks seda teha, oli kook imehea.
Phmt väliskiht nägi välja nagu tarretatud karamellipuding Digestive-küpsisel, aga esiteks ei olnud see alus mingi suvaline poeküpsis, teiseks oli seal karamellikihi sees lisaks karamellipudingitaolisele asjale tihe moosjas põldmarjatarretis ja kolmandaks sobis jälle kõik imeliselt kokku ja oli üheskoos koogikahvlitäiena parem, kui ükski kiht eraldi või kahekesi.

Lisaks olid seal kaks last, umbes viieaastased, kes mängisid hästi nunnult.
"Oi, mis sul viga on? Sa ju värised!"
"Ta väriseb üle kere!"
"Lepatriinu suri ära!"
"Oi, part suri ka ära!"

Jap, sellised lood.

1 kommentaar:

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.