neljapäev, 24. veebruar 2022

Teod

Kurat, ta tegi seda jälle.
Omal moel on see isegi hea - nüüd peab reageerima ka keegi muu, kui vabaühendused ja tavakodanikud jne. Keegi muu kui "Vaba Ukraina" ja mina.
(Mul on, muide, Ukraina vappi kujutav kaelakee IKKA kaelas. Ära olen võtnud ainult väga ajutiselt, pannud kohe jälle tagasi, kui olukord möödas - sest no Krimmi pole tagasi antud, eks ole.)

Aga ikkagi jube ka. Sest kurat, reageerige, kurat, ärge lubage, kurat, olge inimesed - aga samas ma kardan ikka, et ei tehta midagi peale "kategoorilise hukkamõistu". "Sanktsioonid Venemaale", aga gaasi tahaks ikka.
Kas mina isiklikult olen valmis panustama? Oojaa, aga no mida ma ikka teha saan, mida seni pole teinud? Ei osta Vene tooteid, mhmh, ostan Ukraina omi, mhmh, vahetan fb profiilipildil raami (tehtud 3 nädala eest), kirjutan võrgupäevikus ja kannan kaelakeed. Kõik samad asjad, mis tehtud, tehtud, tehtud. 
Ok, on üks mahlabränd, mida vahepeal ostsin, sest mu pojale maitseb ja no ega ma siis tavavenelase vastu ole jms vabandused, seda tõesti enam ei osta.

Samas VALMIS oleksin panustama nii mõndagi - kui sõda lõppeks sellepärast, palun, kohe sureksin selle nimel. Aga surrakse palju- ja paljuhaaval, kuid sõda ei lõppe. Kedagi ei huvita üks laip rohkem või vähem. Raha on mul ka naeruväärselt vähe, ei saavuta ka kõike ära andes muud, kui ise väga halvasti elamise. 

Nii et - mida ma teha saan?

3 kommentaari:

  1. Jah. Ma tahan ka teha midagi. FBs on üks kogukond, just liitusin, aga hetkel peale rahalise panuse andmise võimaluste midagi muud pole märganud. Täitsa selline tunne on, et andke mulle üks neist lastekodust evakueeritavatest imikutest.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Saatsin kommentaari juba ära ja sain siis aru, et "andke mulle imik" kõlab ülbelt valivana. Lihtsalt - imik mahuks meile ära. Samas - kui ikka vaja, mahuvad ka suuremad inimesed.

      Kustuta
    2. Ütleme, ma võtaks imiku hõisates =)
      Aga asja point vist pole mind õnnelikuks teha =P

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.