neljapäev, 8. september 2022

Mitte nii raske

Tobe on, et niipea, kui mul on parem olla, tundub, et ma ikka niimoodi ei oleks (siia, teile) pidanud kirjutama nagu päris paha sees kirjutatud sai. 
Kusjuures endise ja praeguse enesetunde vahe ei ole isegi väga suur, eks ole. Aga kui kõrgiks, tigedaks ja hoolimatuks ma muutun, kui ennast kogu maailma eest kaitsen, on nüüdsegi vaimuseisundi seest lugedes päris jube.

Saan aru, kust see hoiak tuleb, aga ikka on veidi hirmus. 
Nii et lisatunnustus neile, kes suutsivad end mu meeleheites püsti pandud okstraadist üle ja läbi heita =) Ega ma seda teile lihtsaks ei teinud. 

Muidu: eks ma hakkan harjuma. Mitte päriselt - täna LHV müügimehe: "Ainult üks küsimus!" pehmelt esitatud soovile vastasin: "Ei ole mõtet (see tuli veel üsna rahulikult), ma lähen lihtsalt närvi!" (Teine pool lausest öeldud häälega, mis väljendas selgelt, et ma juba läksin närvi.)
Ent siiski. On parem. 
Saab elada.
Ainult öelda ei ole midagi. Kui mingit mõttega juttu üritada tekitada, kisuks kohe süngeks, sest mingeid meeldivaid mõtteid ikka kuskilt võtta pole. Lihtsalt "ära mõtle, nii õnnestub praegust seisundit hoida" ja ma siis ei mõtlegi. 
Loen Backmanit ja näen, kuidas tema tegelased on ikka hirmus kartmatud. Ajavad oma joru ja muu neid väga ei huvita, isegi kui see on eluohtlik.
Ilmselt see on ka põhjus, miks mulle meeldib.
Normaalsed päris inimesed on vait ja ignoreerivad, kuulavad käsku, mitte ei hakka õiendama jne.

Mõtlen, et vbla - VÕIBOLLA - sõidan homme pealinna ja loen lugemisürituse raames tund aega Backmani Harju tänaval, kirjanike maja ees. Seal on mingi lugemisüritus, Soome Instituut vist korraldab. Muud ei toimu, kui inimesed loevad omaette raamatuid. Kell 13 kuni kell 14.
Põhiline argument, miks mitte minna, on rongipileti hind. Aga mulle meeldib selle ürituse introvertsus. Vbla kannatab selle eest 3.60 maksta. (Edasi ja tagasi.)
Kui vihma sajab, ei lähe. 
Mugavus maksab kah.

Oi. See oli TÄNA. Tähendab, ma ei käinud seal.

Ah, õige, homme on  hoopis Tartus kirjandusüritus, kuhu natuke mõtlesin minna. 
Aga see on TARTUS. Jeebus. Teises ilma otsas ja kui palju veel sinna ja tagasi piletid maksavad ... 
Ei, kõva 2 % on siiski võimalust, et lähen. 

Kuigi praegu on küll tunne, et magaks lihtsalt terve homse päeva maha. 
Ma ka ei jaksa kogu aeg hea olla!

1 kommentaar:

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.