kolmapäev, 6. september 2023

Urrima haigused

One Piece'i Netflixi adaptsioon on üllatavalt hea. Mitte täiuslik, aga promopiltide ja treileri järgi ma ootasin täielist rämpsu ja see tuli hoopis hea. Olen üllatunud, aga soovitan soojalt. 
Loodetavasti tuleb veel hooaegu. Seni on täiesti vaatamist väärt.

Minult kui Eesti suurimalt One Piece'i-fännilt kaalukas soovitus, onjo? 

Muidu: mõtlesin, et nüüd, kus enam halb ei ole ja enamjaolt lausa hea (peavaluajad välja arvatud, aga isegi need pole sellist lootusetust täis nagu varem), olen sama hea kui terve.
Ja siis mõtlesin larpisarja peale, mis on mu tohutu lemmik ja kus oktoobri keskel uus mäng tuleb - ja mõte sellest mängust osa võtta on otseselt hirmus. "Ei taha plaane." "Mul hakkab isegi mõttest pea valutama." "Ma ikka ootan veel regamisega, ma tõesti ei jaksa praegu sellele mõelda!"

Vist päris terve ei ole.
Tähendab. niii terveks, et AD-d ära võib jätta, ma ei loodagi saada, aga ka nendega elades - ikka terve inimese moodi ei jaksa. 
Oot, kas ma KUNAGI olen terve olnud?
No ma raudselt olen larpidel käinud ja rõõmuga, dohh. Nii et vähemalt olen ma olnud märgatavalt terveM. 
Ootan veel, enne kui ennast kirja panen. Saan terveMAks. Kui mäng tuleb enne peale, kui ma suudan, no sitt lugu. Ma ei jaksa ette valmistada - kõiki neid, kes teevad innuga rekvisiite ja kostüümi, vaatan täielises arusaamatuses. 
Mul pole isegi jalanõusid, millega märga metsa minna oktoobrikuus. Ega üleliigset raha, millega neid osta. 

Pea valutab. Vahelduva eduga on ta valutanul viiel viimasel päeval. Vihkan. Sumatriptaan aitab umbes viieks tunniks, siis hakkab jälle valutama. Peavalust on kopp väga ees - aga no depressioonivalust oli kopp täiesti ees juba märtsis ja vaadake, kaua see kestis! 
Peavalu kestab vähem. Ma juhtumisi tean, sest hetkel olen viie tunni sees viimase sumatriptaani võtmisest ja üpris rahuldav on olla. Mitte päris hea, ent peaaegu. 

Varsti ibukas. Sest tegelt on neli tundi juba möödas ja ma loodan ikka, et valuvaigisti viimaks toimib, ma ei pea oma migreenitablettide karpi aina tühjemaks sööma ja juba varsti uut retsepti tellima. 
Ega nad seal perearstikeskuses ei rõõmusta. Nad hakkavad kahtlema, on mul ikka migreen, äkki on midagi muud. Korra juba helistasid. Aga mina ei taha neis kahtlusi tekitada, sest migreenitabletid toimivad. Vähemalt veidi aega. Võtavad valu maha.
Ja ma tõesti ei salli valu. 
TÕESTI.

***

Järgmine hommik, uus peavalu. 
Uus sumatriptaan.
Nagu ... millal see nüüd lõppeb???

8 kommentaari:

  1. Kuna oleme sotsiaalsed loomakesed, siis vahel pai aitab grammike valu puhul. Pai!

    VastaKustuta
  2. Kohe, kui nägin, et Netflixis "One Piece", tahtsin küsida, et mis sa sellest arvad. Ka mina arvasin treilieri põhjal, et oi, mis värk, aga siis hakkasin vaatama ja meeldis :) Ma enne teadsin sellest ainult sinu blogi kaudu. Sanji, jaa!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. https://scontent.ftll3-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/373706018_1248074252697416_4894159776726277321_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=4c1e7d&_nc_ohc=w1tnYGi5VG4AX_DgSV2&_nc_ht=scontent.ftll3-2.fna&oh=00_AfCuYgkTH4O-6kOuRTUg4s1sQylXIpoU2Ooabod8z9Y8YQ&oe=64FE0D3B
      Ehk rohkem kui tuhat sõna

      Kustuta
  3. See ei ole minu tavaline migreen. Ma ei tea, MIS see on, aga 8 päeva järjest pead valutada ei tundu enam normaalse migreeni normaalne käik.
    Panin perearsti juurde aja kinni. Kahjuks on see alles kuu aja pärast.

    VastaKustuta
  4. mine EMO-sse, ära kannata. nad teevad seal kohe kompuutri, pereast alles kuu aja pärast saadab sind sinna jne. see pole häbiasi sinna hädaga minna.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ma lissalt arvan, et see on napakaks läinud migreen (ega, neid inimesi on kõvasti, kelle migreen täiesti jaburaks läheb), sest migreenitabletid toimivad - võtan sisse ja on kas parem või lausa rahu majas. Lihtsalt tagasi tuleb.
      Aga no kuna ma panin aja perearstile, et mis toimub, kas saab alternatiivseid ravivõimalusi migreenile, ei olnud neil ka vastuväiteid, et mulle uus patsakas tablette välja kirjutada.

      Kustuta
  5. Madalrõhkkond tuli ja rabas mind jalust, tõmbas rauast mytsi pähe ja kallas peale tonni betooni. See ei ole minu jaoks igapäevane asi. Vaesed inimesed, kes sellega põmst iga päev peavad elama.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.