kolmapäev, 20. märts 2024

ATH-avastused

Mul on tunne, et Affenid on samast toimeainest hoolimata märgatavalt ebatõhusam kui Medikinet. 
Esiteks olen jälle väsinum ja õnnetum. 
Mitte päris õnnetu, ent märgatavalt õnnetum kui vahepeal. K on jälle saanud hulganisti sõnumeid, kuidas ma ei taha, olen nii väsinud, ma ei jaksa elada jms. 
Tahaks, et elu oleks nauditav, mitte võib ju kah
Teiseks igasugused lapse- ja noorpõlvest tuttavad seisundid jooksevad kogu aeg sisse, kuigi ma olin nad juba ... mitte unustanud, aga tundetasandil unustanud. Kuidas hommikuti lihtsalt vedelen voodis, silmad kinni ning liikumatult, sest tõustes oleks vaja igasuguseid Asju hakata tegema ning parem on teeselda, et magan, näiteks.
Ja ühtegi teist põhjust sel ei ole kui ravimi vahetamine. 
Miks vahetasin? Alguses psühhiaater tegelt soovitas Affenidi, olevat "pehmema toimega, Medikinet võib liiga järsk ja intensiivne olla" ja no Tütarlaps (kes sai ka diagnoosi ja ravimid peale) otsis apteekidest Affenidi ning meenutas mulle, et õige jah, võiks proovida. 
Pealegi oli ta umbes kuus korda odavam.
Aga jah. 
Ma arvan, et järgmise retseptiga kolin jälle Medikineti peale tagasi. Tahta päevad läbi voodis lebada, fantaseerida ja näpukat teha ei tundu väga ... pikalt lahe eluviis olema. 
Kuigi vahelduseks on huvitav.
Väga väsitav on, et ma pean fantaasia väga täpselt õigeks saama, et orgasmini jõuda, ja ma kunagi ei tea, mis see "õige" on. 

Ohjah. 
Liiga palju informatsiooni?
Olge nüüd, vaadake, mida te loete. Minu võrgupäevikut.
Niigi tagasihoidlik olen.

AH! 
Oota, äkki see annab mulle võtme, miks ma kogu aeg arvan, et kõik on nagu mina?

See.
Pean natuke lahti seletama, muidu ei saa keegi kurat aru =) 
Vaata, mina ei varja. Ma küll tõlgendan vahel asju täiesti teisiti kui tavaks on, keskendun teemadele, millest enamik inimesi üle vaatab, ja olen oma hinnangutes väga hetkepõhine - jaa, ma räägin tõtt, aga see on minu selle hetke tõde, päev või paar tundi hiljem järele mõeldes tuvastan nii mõnigi kord, et ajasin otsest jama - kuid põhimõtteliselt ma ei varja. What you see is what you get. 
Kui nüüd inglise keelde langeda. 
Ja just seksi asjus olen end aja jooksul jälgides tuvastanud, et ma ARVANGI, et kõik on nagu mina, lihtsalt viisakad inimesed osadest asjadest ei räägi.
Kui ma seksisin iga päev ja vahel ka mitu korda päevas, arvasin, et kõik seksivad kogu aeg, lihtsalt ei maini seda.
Kui elasin üldse igasuguste paaritumishuvi-tunneteta, arvasin, et see on normaalsus ja enamasti inimesed ei seksi, ka paariselulised isikud vahel harva, kui tuju peale tuleb, vast. 
Kui elasin mastrubatsioonihuvi laineil, ei olnud mu meelest kuidagi eriti veider rongis peale võetud mantli all silmad kinni magamist teeseldes näpukat teha. Sest noh. Kõik tahavad, mina lihtsalt teen ka. 
See, mis on praegu, on alati. Ja kõigil. Minu praegune hetk on kõigi teiste normaalsus.
ATH äärmuslikul kujul? 
Ma arvan küll. Sest oma praeguse hetke igaveseks pidamine oma elus on ATH omadusena sõnastatud. Ma sain isegi ATH-grupis kiita väljendi "igavene praegu" eest, olevat väga tabav.
Lissalt mida EI ole palju kirjeldatud, on oma praeguse hetke üleüldiseks pidamine ka kõigi teiste jaoks.

Selle pärast ma arvangi, et kõik teavad asju, mida mina tean.
Olin näiteks maapõhja jahmunud, kui üks toonane sõber sai psühholoogilt temale täiesti ootamatu idee, et võibolla on tema eksi ja praeguse mehe jaoks natuke häiriv, et temal on juba ammu uus mees, aga ta ikka mõtleb selle eksi peale ja iga paari nädala tagant ütleb talle, et vbla tahaks teda tagasi - aga võibolla ikka mitte.
Tema oli jahmunud idee peale, et meest võib teine mees häirida, ja mina selle peale, et kuidas ta ise sellele mõelnud polnud? Kuidas nii saama? Sa käid kahe mehe vahel, teadmata, kumb võtta, kumb jätta, aga arvad, et nemad vaatavad sind kogu aeg nagu vallalist kaunitari ja neid see teine mees pildil üldse ei huvita? 
Kuidas see VÕIMALIK on üldse?!
Aga no see oli siuke äärmuslik juhtum.

Enamik juhtumeid ei ole äärmuslikud. Enamasti ma arvan, et kui inimesed just täiesti idioodid pole, nad kõik teavad asju, mida mina tean, ja suhtuvad asjadesse, nagu mina suhtun. Ja olin nt selle postituse avaldamise järel täiesti kurb ja ehmunud, et Lauri ei tahtnud üldsegi tüdrukutele mentruatsioonisidemeid koolis jagada. 
Üldse, koerakakadraama. Ja minu usk, et ma oleksin hea ema mõnele tulevasele lapsele - siinne kommentaatorite reaktsioon oli uskumatus, et ma üldse võin nii mõelda.
Ja minu usk, et Rongimees mind armastab.
Ja minu veendunud usk, et K tahab mind.
Mu kaheldamatu usk, et olen väga empaatiline (mingis suhtes olengi - aga need teised empaatia rakursid on samuti olemas).
Ma ka täiesti siiralt arvasin, et kui ma ise olen sellise otsuse teinud, on kõik teised samuti nõus, et mul on õigus rasestudes lapse isale mitte öelda, et ta lapse saab.
Ja ja ja ...
Kui mina midagi arvan, ma täiesti siiralt arvan, et kõik arvavad nii. 
Ja olen täiesti šokis, et ei. 
EI. 
MisMÕTTES?!
MisMÕTTES inimesed mõtlevad teisiti kui mina?!?! MisMÕTTES inimesed TUNNEVAD teisiti kui mina?
Muuseas ma solvun isiklikult, kui keegi kirjutab, kui palju abi tal on psühholoogidest olnud, või eeldab automaatselt, et ilusamana on ta õnnelikum, või ei naudi raamatut, mida ma soovitasin. Sest nad tõestavad mulle, et minu vaatekoht ja kogemus pole universaalsed ja isegi kui mina olen vastupidist avastanud, nad arvavad ikka teisiti. 
Wtf. 
MisMÕTTES????

Sa jutas. 
Ma oletan, et selline suhtumine pole vist üldine? Ma olen mingi imelik jälle. 
Pean järele mõtlema, kas ja kuidas avastus oma ellu integreerida. Kas ma peaksin midagi teistmoodi tegema? Kas ma SAAN midagi teistmoodi teha, tundmata, et olen võlts ja vägistan ennast?

Ma arvangi, et teised tunnevad samamoodi kui mina ... kuigi TEAN, et see on parimal juhul ebatõenäoline ... ma ei tea, mida selle avastusega nüüd teha ...
Peale ohjeldamatu punktiirikasutamise =P 

9 kommentaari:

  1. Muuseas selgitab ka, miks ma lähen vihaseks ja jälestan inimesi, kes tahavad mind, kui mina neid ei taha.

    VastaKustuta
  2. Tegelt muidugi kõlab see pigem nagu autismi ja ATH salajane kombe.
    Et lähtun väga iseendast, aga veidralt.

    Jaa, saan aru: TEIE taipasite seda juba ammu ja arvasite, et mina ise samuti, kuivõrd ma kirjutan ja mõtlen alailma, kuidas "ma arvan, et kõik on nagu mina". Aga ma ei taibanud, et mu mõte käib mööda hetki. Arvasin, et mul on mingi üldine endapilt ja siis kujutan ette, et inimesed on samasugused. Aga ei, ma ma arvan, et inimesed on samasugused kui mina just praegusel hetkel.

    VastaKustuta
  3. See ei ole ATHga seotud, vaid tähelepanemis- ja järeldamisvõime valikuline tulemus, ysna levinud, see on meil kõigil, muide. (Kõik on nagu mina, ja ma kuulun nende sekka, või vähemalt yritan. Ja ma saan häiritud, kui selgub midagi muud.) Höhö, ma olen 100% testitulemusega ATH-kodanik, aga väga teistsugune ise loom. Mu yks põhiteadmisi ongi, et teised inimesed on alati ja põmst kõiges ikka väga teistmoodi. Selle mulle õpetamiseks kulutas inimkond väga palju jõudu. Aga mul ei ole tarvis yritadagi nende moodi olla, samas leida minu moodi inimesi ka ei ole vaja, las nad siis on, nautigem. (Trolliirvel vasakule ära)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Päris minu tasemel vist ikka ei ole.
      Vähemalt see absoluutne shokk, uskumatus ja ahastus ei tundu enamasti inimestel samasugune olevat. Katariina tundub minuga samalaadne, ent üldiselt näivad inimesed seda olukorda "aa, tema mõtleb ja tunneb teistmoodi, no mina teen ikka omamoodi edasi" ehk rahulikult võtvat.

      Kustuta
    2. Väliselt ollakse kyll rahulikud, sest pek...kasvatus, aga seespool võib mõnelgi korralik torm toimuda. Ja see paneb pealtnäha rahulikke või toredaid inimesi kõrvaltvaatajate jaoks ootamatuid asju tegema. Kogu elu ja alati väga rahulik olemiseks peab ikka väga tuim inimene olema, eivabandage. Md, šokis tardumist peetaksegi ju "rahulik olemiseks".

      Kustuta
  4. ma kipun vastupidi eeldama, et ma olen unikaalne ehk ausamalt öeldes, ma tean juba ammu, et ma olen imelik.

    on üks asi, mida ma lapsena tegin nagu VVN, ja see on raamatutest õppimine, kuidas olla (mu tollases vanuses seega "kuidas laps olla"), aga selle alus oli just ettekujutus, et ma seda ei tea ja ise ei oska väljagi mõelda. Mis ühtlasti kätkeb ettekujutust, et teised on juba selle koha pealt teistmoodi, et on lapsed/inimesed täiesti möödaminnes.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ja see võib olla põhjus, miks ma loomuldasa tõlkimise poole veeresin - ma nagunii tegelesin kogu aeg info kellegi teise koodi ümberpanemisega (ehk üritasin rääkida teistega nende enda keeles, vahelduva eduga).

      Kustuta
    2. Vat ma ei arvanud, et olen eriline, ma arvasin, et olen maha jäänud. Et asjad, mis teistel tulevad kuidagi iseenesest, ei ole mul veel selged, pean neid õppima. Aga ma ei arvanud samas, et oleksin teistmoodi, et oleksin kudagi kvalitatiivselt teistsugune. Arvasin, et olen lihtsalt veits aeglane ja ei õpi sealt, kus enamik teisi. Aga ma õpin ju ikkagi lõpuks samad asjad selgeks ja laias laastus on kõik sama =P

      Kustuta
    3. Tuli meelde, kust see loogika: kõik (no ok, paljud, aga tollal tundus et kõik) oskasid asju, mida mina mitte. Oskasid ujuda, jalgrattaga sõita, vilistada, kakelda, lindudel, kes ei olnud vares, hääle järgi vahet teha, kogusid asju (ja neil olid igavesed suured kogud juba), nad tohtisid külas süüa (mind nt kodus veendi, et kui ma kellelegi ilma täiskasvanuteta külla lähen, ma süüa küll ei tohi seal) jne.
      Aga ma otsustavalt asusin kõiki neid asju hiljaksjäänuna õppima, mul lubati peale paari seletamist: "Kui Kristiina meile tuleb, alati te pakute süüa - no mulle tema juures samamoodi ju! Kuidas ma ütlen ei, kui nad nii innukalt pakuvad?!" ka külas süüa, ma kogusin linnupilte (sest midagi peab koguma), koolis õppisin ujuma, kui olin 11, rattaga sõitma ja no lindudel hääle järgi ma ikka veel eriti vahet ei tee, aga see ei ole mind elus ka takistanud eriti =)
      Ok, rasvatihase ja käo tunnen ka ära.
      Aga ma ei mõelnud kunagi, et olen teistsugune. Ma mõtlesin, et olen kerge mahajäämusega, aga muidu samasugune kui kõik.

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.