neljapäev, 17. september 2020

Vastupidi

Kui ma olin laps, oli mul siuke klassiõde-sõber, kes elas oma emaga kahekesi.
Ja elas. Ja elas. Kogu aeg kahekesi. Vahepeal oli tal rott. Siis suri rott ära. Ema ja tütar - ja oligi kõik. 

Ma mõtlesin sellest palju ja õudusega. Et ma neverever ei tahaks siukest elu. Mitte et parasjagu meest ei ole. Häh, minu ema ja isa hakkasid ka lahus elama, kui ma 8 olin. Ja Ema Mees tuli pildile mõnevõrra hiljem (kuigi ema pildis oli ta ammu olnud, khm, ja oli ka põhjus, miks mu ema ja isa enam kuidagi koos ei saanud elatud).
Aga õudne oli, et kui elu ühe mehega ei klapi, laps valmis tehtud, aga lähete lahku - siis mitte kunagi uut meest ei tule su ellu ja oletegi lapsega kahekesi. 

See tundus mulle nii absurdne ja halb. Põhimõtteliselt elu lõppenuks kuulutamine, sest ühe mehega ei tulnud välja. Palun MITTE sellist elu, mida iganes, aga mitte sellist!

Noh, ja kes nüüd on täpselt sellise elu peal?! 

Oleks naljakas, aga veidi liiga kurb siiski.

Jah, ikka mõtlen sellest perioodiliselt. 

Ma nii üldse ei osanud sellist tulevikku ette näha, et lihtsalt EI SAA ühtegi meest aastaid ja aastaid ja aaaaaaaaaastaid.
Ei ole nii, et mind ei taha keegi. Aga mul hakkavad mahlad jooksma alles siis, kui mu ümber on ainult need mehed alles jäänud, kes tõesti minuga asju ajada ei taha. 

On nii veider, et pole mingit "vastu ootusi juhtus"- asja mul pärast KEAd olnud. 
Tema oli läbi aegade esimene ja viimane kutt, keda ma vahtisin, kes vahtis vastu ja mõne kuu pärast tuli rääkima. 
Ma mõtlesin, et nii käibki. Et see ongi mudel, mis töötab. Aga kas tulid mehed kohe (ja ma alguses isegi magasin mõnega, sest no keegi tahab mind? Ok, proovime! Alati viga, ALATI) või ei tulnud iial. Või olime tuttavad, mis minu arust on täiega jee, aga JUBE raske oli mõnda tuttvat meest pikkade pilkude vahetamisesse meelitada. 

Ja nüüd - päriselt, nüüd olen tulnud mõttele, et äkki see suhetesõlmimisevärk ei käi üldse sedasi pilkudega?
Ja minu jaoks on kaks AINSAT võimalust, mis klappinud on, pilkudemäng (ja see toimis ÜHEL KORRAL, nagu pidi ehk pikk periood pilke ja siis jutt) ning tuttav mees. 

Ja ma olen üksik nagu tolle klassiõe ema. Kes muide oligi üksik surmani. Ta uskus ka horoskoope ja et suhkur on valge surm ja oli samas igati kena välimusega. 
Ma täpselt ei tea, mis sellest järeldub v.a. et kui ma midagi tungivalt ei taha, see juhtub, ja kui ma midagi väga tahan, see ei juhtu. 
Laps nt, eks ole. 

Vat see pilt on minu jaoks arulagedalt naljakas.
Huumorimeel ...


19 kommentaari:

  1. jah, see on armas.
    aga mitte nii hüsteeriliselt naljakas kui visigoodid.
    Vbla see pärast, et visigoote ma tean lapsest saati, Reese Lusikaga on ... uus nähee. Heal juhul 18 aastat vana mälestus =P

    VastaKustuta
  2. Sellest Reese'i meemist on ka kodumaine variant, Valdur Mikiga ja Valdur Mikita.

    VastaKustuta
  3. a kuidas sulle meeldib see exceli ja inceli nali? (mis mingil hetkel sai eri variantides täiendust ka viigimarjasööjate näol ("me eating a fig").

    VastaKustuta
  4. Valdur Mikiga teenis mult väga rahuloleva naeratuse omal ajal.

    Aga see excel-incel asi mul ei tööta. Ma väga hämuselt saan aru, mis on excel - keskkooli arvutitunnis sai seal tabeleid tehtud vist. Ja ma mõistusega tean, mis on incel, kuigi ma ei suuda aduda, mis paneb inimese mõtlema, et ta mitte ei saa vastassugupoolega asju aetud, sest see on tema isiklik traagika, vaid sest see on mingi ülemaailmne vandenõu enam-vähem.
    Aga mu side nendega ei ole nii sügav, et ma sellest naljast kasvõi aru saaksin.

    VastaKustuta
  5. Ma arvan, see, mis on invisigootide juures tapvalt naljakas, on "inimene vaatab täiesti teismoodi kui tavaline oleks, ja näeb ootamatuid asju".

    Mhmh.
    Witherspoon on ka sinnapoole, aga see ei ole nii hull (tähenduses "nii jabur, nii märtsijänes") - selleks, et visigootides invisigoote näha, peab mõtlema kaugemale, kui lihtsalt nime tähenduslikuna lugedes. Peab nägema enamat kui lihtsalt nime tähendust.

    VastaKustuta
  6. Aa, et ecxel arvab, et on kuupäev, aga tegelt ei ole, ja siis kohtleb seda vääralt.
    Ja incel arvab, et läheb deidile, aga tegelt lihtsalt lõunale kellegagi koos.
    Ok, sain aru =)

    VastaKustuta
  7. (Hea nali, muide, kui ma viimaks pihta sain =P)

    VastaKustuta
  8. no ja "eating a fig" tegelane mõtleb, et viigimari on dattel.

    VastaKustuta
  9. See Valdur Mikita ja Valdur Mikiga oli esimest korda nähes nii hüsteeriliselt naljakas, et see ajab mind siiamaani naerma, kui kuskil meelde tuleb.

    Excel ja incel on ka päris hea, seda ma polnudki varem näinud.

    VastaKustuta
  10. Kõik loevad, lahendusi ei paku keegi. Pead kokku, fotograafid kokku ja murukale Tinderikonto.

    VastaKustuta
  11. Ei päästa, Rents =) Ei päästa - ma okcupidis natuke aega olin ja sain aru, et no ei suuda nende kohtamissaitidega midagi teha ega saavutada. Täiega tore mees võib olla, saame kokku, ta on piltidevääriliselt kena ka - aga siis ta tahab mind musitada või midagi ja öähhhh.
    Ma ei saa sedasi sihipäraselt otsida. Mul on vastik =P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures jah, see on tõsine asi, et mõnele ei sobigi sellised paarilise leidmise meetodid. Ise olen mõelnud ka, et minu puhul aitaks (kui mul vedanud ei oleks see üks kord nooruse ulja peaga) vist vaid kui oleks mingi sunnitud koht kena mehega koos olema, näiteks töökoht või teadusprojekt, kus lihtsalt muuseas õpiks teineteist ka tundma. Aga kõik need tänapäevased tinderid ja muud kiired ja maniakaalsed (kas siis seksi või suhte eesmärgil) kohtumisasjad tunduvad ikka väga pealiskaudsed ja hirmsad. Aga muud olukorrad - kas tekib pinge või mitte, see polegi eesmärk ja just see loobki selle hea aluspinna inimese tundmaõppimiseks. Eks sellepärast ju ka näitlejatel just filmivõtetel tekib sageli suhteid (olete kokku pressitud mingiks x ajaks ja tegelete teie mõlema jaoks olulise projektiga). Nii et tuleb leida endale selliseid projekte hoopis - kui kaaslast ei leia, siis tutvub lihtsalt huvitavate inimestega ja saab ka ennast arendada. Selliste projektide puhul ei pea enda isiksust ka ühe tunniga letti lööma, nagu tinderikohtingul, vaid saabki rohkem ise olla, sest homme saadakse jälle kokku. Noh kuigi jah sinu puhul on su isiksus siit blogist loetav, seega see võib olla mõne inimese jaoks kas külmaksjättev (harv, kui sa talle huvi pakud), pluss või miinus. Aga kui on miinus jällegi, siis ei olegi õige inimene, sest talle ei sobi miski, mis on sina.

      Igatahes jah, sai nüüd pisut heietatud.

      Kustuta
  12. Perserevance

    (niimoodi eesti keeles seda häälitsetaksegi)

    Persistence in doing something
    despite difficulty or delay in
    achieving success

    Nui neljaks ehkki tulemust ei ole näha...

    VastaKustuta
  13. No ma olen ju pakkunud, aga Sa ei usu, arvad et teen nalja :)
    Sa pead oma käimisringe muutma, sest tänapäeva mehed on mujal. Metsas on neid alati ja palju, koer Sul on = kontakt.
    Ja tohutult on mehi praamidel. Täiesti tavalisel Kuivastu- Virtsu praamil ja Paldiski- Kapellskär praamil olid AINULT mehed.
    ja need pole ainult rekajuhid, kui see peaks probleem olema. Läpakad käes ja ülikonnad seljas, seega on ka ärimehi ja muusikuid jms. Laeva peal on kõikidel igav, seega samuti on kontakti loomine/saamine imelihtne.
    Rootsi on praegu kardetavasti ohtlik minna, aga koeraga metsa seenele või trett Saaremaale peaks ju hea eesmärgi nimel tehtav olema...:)

    VastaKustuta
  14. No aga ma ei taha mingeid mehi! See ongi point!
    Ma tahan mehi, keda ma juba hästi tunnen!

    See kuude kaupa pilguvahetamine - see ei ole kahjuks teema eriti. Sest kui ma meeldin ja juba vaatan, mehed lendavad peale ja kui ei meeldi, - noh, mis ma ikka üritan, eks ju =)
    Korra lihtsalt KEAga vedas, me käisime samades loengutes.

    VastaKustuta
  15. Oo, mõistetakse!
    Nii armas!
    Ja mhmh, ilmselt nii on mõttekas elada, jah =)

    VastaKustuta
  16. Mu meelest pilgu peale läheb kohale mees kes:
    a) arvab et nüüd on kohting
    b) on nartsissistlik
    c) kellel on siseinfo sõbrantside kaudu
    d) kes suudab situatsiooni adekvaatselt lugeda

    c ja d tunduvad väheõenäolisemad. Teisisõnu tahan öelda, et see on filter mingit tüüpi tüüpide väljasõelumiseks.

    Või no ütleme, et mina korra olen teind ennast suht lolliks täpselt sellise asja peale et tšikk meeldis ja pilk oli pädev... never again.

    VastaKustuta
  17. mhmh.
    Ma ka NÜÜD olen mõtlema hakanud, et see ei olnud mul adekvaatne hinnang, et "nii asjad käivadki".

    Ja hakkasin ka mõtlema, et "vedas" on nüüd küll väga valesti kirjutatud. Et meil oli mingi värk, on selgelt "mul ei vedanud!"

    Eh siis "b".

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.