pühapäev, 30. mai 2021

Tähtis ja mitte nii tähtis

Põhimõtteliselt on rääkida kaks hästi tähtsat asja.

* Ma sain eile oma lemmik-fännikirja.
On enne ka privades ja mailides ilusti mu kirjutiste kohta öeldud ja nii, aga tema kirjutas pikalt ja põnevalt. Kirjutas, kuidas mu raamatud tema depressiooni vähendasid ja koos nendega eluisu tagasi tuli, Jemisin ja Le Guin ja mina ja ... ma olen väga sillas.
Phmt seda ma ju taotlengi: et inimesel, kes mu raamatut loeb, oleks parem.
Vbla natuke - hästi veedetud tunnid raamatuga on täiega hästi juba! Aga mõnele vajutan õigetesse punktidesse ja siis on tulemus ka Just See. 
Jah, muidugi on need inimesed minuga sarnased, aga ma ei tahagi meeldida massile ja natuke, ma tahan, et mul oleks mõned Minu Lugejad, kellele väga meeldida, siis olen hästi teinud.
Ainult kirjastused millegipärast ei mõista mu eelistusi =P

* Totorol on sünnipäev.
Ta sai sünnipäevahommikusöögiks kõik mu supiks keenud kondid (seakoot) ning omajagu kamarat ka, ning vehkis seepeale innukalt sabaga, sest NII PALJU KONTI!

Olen pilditegemise tõsiselt ette võtnud, õppinud poja telefonikaamerat kasutama ja puha. (Kuigi kahel korral olen kogemata video teinud, kui pilti tahtsin, ja sageli läheb kaamera töölesaamiseks minut või isegi mitu.) 
Poeglaps haaras kaitsvalt telo, kui mina täis enesestmõistetavust käe sirutasin ja hakkasin tema telefoni võtma.

Mina: Ma tahan pilti teha!
Tema: Millest?
Mina: Totorost! Tal on täna sünnipäev!
Poeglaps: No hea küll ... aga ma tahan, et sa ütleksid! Iga kord! Ega ma mingite lolluste jaoks sul ei luba!

Paar tundi hiljem

Poeglaps: Sa suutsid midagi, mis mulle üldse ei meeldi, mulle vastuvõetavaks teha. Enne ma mõtlesin, et ei taha fotosid teha, aga sinu piltide vaatamine, halbade kustutamine ja siis kõlbulike sulle saatmine on nii tüütu, et ma juba mõtlen, et teen parem ise. Palju õnne. 

Minu parim paraadfoto

Ent kaks tähtsat asja kaheks tähtsaks asjaks, ühtlasi algasid mul päevad. Kapis on veel alles aint kaks ibukat ja ma pean apteeki minema. See teadmine võtab vähemalt poole mu ajust enda alla, sest isegi endometrioosita on kõhus ikka valu ja mulle ei meeldi valu.

No olgu, räägib veel millestki muust.
Ru on kodunema hakanud. 
Milles see väljendub? Seni flegmaatiline kass on hakanud iseendaga mängima, hüplema, oma saba püüdma ja kuskilt leidis ta üles ühe mu ammukadunud puhta soki, mis üsna väikese palli moodi rullis oli, ja mängis ka sellega. 
Lisaks sain kõvasti muiata, kui teleka ekraan (ma vaatasin järjekordset Miyazakit, aga ma ei jaksa ometi tervet filmi järjest vaadata, olge nüüd!) mustaks läks ning seal hakkas ringi liikuma valge kiri "Samsung". Ru jälgis seda tähelepanelikult eemalt, ei pidanud siis enam vastu ning hüppas kalpsti! kummutile teleka ette. Jälgis sealt, palju lähemalt, edasi. 

Ühtlasi on pildil raamat "Eesti novell 2021"
Mu semu, Rentsi ekspeika,
kes kirjutab täiesti häid jutte, 
sattus eile mu juttu sealt lugema
ja saatis samuti privas tunnustavad sõnad.

Mingi ... kass-kass v? Kes vbla huvitubki traditsioonilistest kassimängudest, mitte nagu Korpus, kes vaatas mind põlglikult ja tegi oma lõunauinakuid edasi? 
Oo, põnev värk.
Lisaks pissis ta vaibale, kuigi tegime JUST kindlaks, et liivakast on täiesti puhas, sealt pole midagi välja noppida. Aga noh. 

See ei ole nii suur asi, pesin nuustiku ja seebiga ja viisin vaiba välja. Kui ta nüüd rohkem väljaspool liivakasti häda ei tee, ei ole probleemi. Paneme kolimisstressi arvele. 

6 kommentaari:

  1. Liivakast oli vales kohas. Mis siis, et kaas ja seinad, ei tohi avalikus paigas olla!
    Kempsus on kassikempsu õige koht =P

    VastaKustuta
  2. lisaks vbl on mõtet jook ja söök hoida .. üksteisest viisakas kauguses. kassil on vastumeelne oma toidu (st värske raipe) kõrvalt juua

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda ma tean.
      Liivakasti kohta ei teadnud, sest Korpusel oli täiesti pohh, aga vee osas on ta veel pirtsakam kui tavaline kass. Kõige meelsamini jooks otse kraanist voolavat, aga no HÄDAGA kõlbab ka just-kaussi-voolanu.

      Kustuta
  3. Krt, juba neid pilte vaadates on selge, et koer hakkab kassi käest kolki saama.
    Täna Totsik kaks korda karjatas, kui ma teises toas oli. S.t. korra (seda ma suht ignoreerisin) ja poole tunni pärast teise. Koer oli nii hirmul ja kurva olemisega ... Läksin ja sõimasin Rud natuke. Põhimõtte pärast ja et Totoro tunneks, et tema eest seistakse.
    =P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. tglt on lootust, et kui Totoro teda otse ei tülita, siis kass ei tülita ka teda. Kassidel on tavaliselt kombeks pealetükkivatele loomadele vastu nina anda, sest nad tunnevad end ise siis ohustatuna. Neid, kes ise koera taga ajaks, on vähe (ja need on siis tavaliselt ka muidu närvilised - kusjuures meie hall kass-kadunuke oli kõige närvihaigem kass, keda ma kohanud olen, aga temagi ise koertele kallale ei läinud, ainult tülitamise peale).
      Aga eks need asjad selguvad teil nii või teisiti.

      Seda olen ka muudest majapidamistest kuulnud, et on suured koerad ja kass, ja kass on boss. Aga kui see on ilusti välja kujunenud, siis tavaliselt toimib see rahumeelselt.

      Kustuta
    2. variant on ka, et kass harjub Totoroga ära, ei pea teda enam ohuks, vaid võtab sõbraks, ja siis hakkavad koos hängima. Meil vanasti käis üks kass kaasas, kui koera jalutasime. Ja siin tänavas elas kah millalgi selline komplekt - taksikoer ja valge kass, kass käis kaasas taksi jalutamas (kass oli ilma rihmata, ise tahtis kaasas käia).

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.