laupäev, 19. november 2022

Rrrrraisk

Ma võiks teha nimekirja tavatarkustest, mis mind närvi ajavad. 
Ainult et see ilmselt ei oleks lõplik. 
Antud hetkel - olgu, neli minutit tagasi - see:


Nii palju valesid eeldusi näivalt lühikest ideed kandvas lauses. 
Ja noh, ma peaksin pime olema, et MITTE näha kokkukõla mu viimase postitusega. "Tee nii ja sul ei ole vaeva!"
Mhmh, leia rõõmu. Murtud jalaga on kehv käia, õpi terve olema, saab kohe palju toredam. 

Ma ju tean, et on hästi. Minu elus. Isegi pomelot ostsin, ei pea ainult riisirooga ja hernesuppi sööma. K on tore ja mu lapsed oivalised.
 Lihtsalt ma ei tunne sellest rõõmu.
"Õpi siis tundma!"
Äkki te õpiks kaasa tundma neile, kes ei saa lihtsalt otsustada õnnelikuks hakata?

Täna just oli vestlus Tütarlapsega.
Mina: Ma olen nii väsinud!
Tema: Maiusta siis ja maga!
Mina: Oot ... 😊 aaa, sa oled ka nende inimeste killast, kes arvavad, et magamine aitab väsimuse vastu 😊 Oh sa süütu suveaja lapsuke!
Tema: Ee ... ma projekteerin.
Mina: See on kuidagi levinud arusaam üldse, aga mul on väga nii, et unine ja väsinud pole üldse samad asjad.
Tema: Mm, mul enamjaolt on see, et "väsinud" tähendab tegelt, et ma tahan, et mul ei oleks tuleviku vastutusi ega asju, aga et ma poen tuppa ja magan ja väldin kõike, ärevusega töötab ka vahepeal.
Mina: Ma olen kogu aeg väsinud, lihtsalt vahel rohkem kui muidu, ja mu jaoks tähendab see eeskätt: "sitt on olla, aga midagi parata ka ei saa."

Ma ei tööta nii, nagu arvatakse inimest töötavat. Ja ma vihkanvihkanvihkan tunnet, kuidas antakse soovitusi ja kui ma jälle ei suuda neid täita või täidan, aga ikka on sitt, ning mu järelduseks on: "Ma olen valesti, ma olen vale, ma ei peaks olema."
VIHKAN. 
JÄLESTAN.
TÜLGASTUN.
Kõvemat sõna kui "tülgastus" pähe ei tule. Aga igatahes, kui selline sõna on, mhmh, kehtib antud teemas täielikult.
Et ma ei peaks nii tundma?
Oh, vennad ja õed, kuidas ma tahaksin seda mitte tunda! Vihkan! Jälestan! Tülgastun! Lihtsalt nii krdi keeruline on otsustada, et mis ei tööta, sest mina olen imelik, mis ei tööta, sest see ongi jobu arvamine ja ei saagi töötada, ja mis võiks töötada, kui ma ainult natuke rohkem vaeva näeksin. Pinguta! Näe vaeva, siis hakkab tööle! Kui ei hakka, sa pole piisavalt vaeva näinud!
Ma hakkan nutma juba ainult sellele mõeldes. 
Mitte metafoorselt, praegu on juba pisarad silmis. 

See on nii halb!!!!

5 kommentaari:

  1. Ja kõik need tarkused, mille iva on "ära vihasta, imesta", "kannatus on õppetund, luba endale kasvu!" - need ütlevad mulle: "Su elu on raske? NAUDI SEDA, SEE ON SULLE HEA!" ja kui ma ei suuda seda nautida, mitte natukenegi, on see minu viga. Õige ja Hea inimene suudaks.

    ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on "kes kannatab, see kaua kannatab" ja "mis ei tapa, teeb vigaseks". Need teised variandid on kustumatu s..õnnik. Õnn ja rõõm ei tule käsu peale ja midagi taolist yldse arvata "aga sa mõtle ennast rõõmsaks" on väga privileegipime suhtumine. Kahjuks on inimene silmaklappidega ja teistsuguseid eluvorme ei suudeta isegi ette kujutada.

      Kustuta
  2. Teist tüüpi inimestele on seda üsna raske selgeks teha, et ei ole võimalik lihtsalt otsustada olla õnnelik või mitteõnnelik. Nad leiavad, et miks ei ole, mina ju teen nii, enamasti mõistmata, et seda on võimalik teha siis, kui hormoone kogu aeg peale voolab.
    Kui ei voola, siis võid mõistusega mõelda ja otsustada, mida tahes, aga _tunne_ ei tule järele. Ja üldjuhul (on erandeid muidugi) need, kellele on antud see nö päikeseline loomus, ajavad põhjuse ja tagajärje segamini.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.