kolmapäev, 26. juuni 2024

Kergem argipäev

Sain eile kell pool seitse hommikul aru, miks ma kunagi allavõtmisega kuhugi ei jõudnud. 
Jaa, ma ei pidanudki modellimõõtu olema, pole siuke kehatüüp jne - aga et ma ei suutnud, et mu ema ütles: "Sa oled lihtsalt liiga terve, et anorektikuks muutuda," et kõik ponnistused viisid ainult järgmiste söömissööstudeni, oli ju selgelt ATH. 
Mul hakkab halb, kui ma piisavalt ei söö. Ma ei saa magada, mu pea hakkab valutama, ma ei saa oldud. Kui veresuhkur pole piisavalt kõrge, ma hädisen vaevaliselt ja seda ei saa pikalt ignoreerida. Nii halb hakkab!

Ma ärkasin kell kuus, kuigi magama sain 2 paiku öösel, ja enam uuesti ei uinunud enne, kui sõin eilset karrit ja kausitäie keefiriga müslit veel otsa. 
Ja võtsin sumatriptaani. Ibukast ei piisanud.

Aa, jaa veel: ma jälle joon ja eritan vedelikku kogu aeg. Selgelt pole asi veresuhkrus, vaid selles, et kui ma vähe söön, mul ongi kogu aeg janu.

***

Muidu on hästi. Antidepressandid hakkasid toimima. See muutus oli jälle kohene ja paugust, nii et ma pesin puhtaks poole kööki (pliit, köögikapp, köögikapiuksed, kraanikauss, muidugi nõud, uksepiit ja sisemine pool ust) ning samas olen ikkagi ohtralt civi mänginud. See on nii tore - lähed mängu sisse ära ja mitte miski ei häiri. Kuidagi selle mitteteadliku opereerimise sees tundub isegi, et süüa tahaks, tundub isegi, et midagi peale vee juua tahaks, ja tarbin neid asju sujuvalt. Vahele teen käteringe ja viibutusi, et selg valusaks ei jääks.
Ja vahel on vaja ka pissil käia. Kempsus ikka ja jälle üllatun, KUI palju mu põide tegelikult mahub.

Kuna ranne on jätkuval pekkis, kuigi palju parem kui enne ja magan ortoosiga, ei tee ma kätekõverdusi. Ent hakkasin jälle plankima. Asi seegi halval ajal.
Võibolla lähen täna isegi ujuma. 
Ei luba. Aga see võimalus on. 

Kui pea ka ei valutaks oleks PÄRIS hea, aga mida edasi päev kerib, seda rohkem valutab. Ibukast hoolimata. Varsti kisub jälle sumatriptaaniks vist. Aga enne proovin veel millegi tõhusama söömisega kui keefir ja virsik. 
Hallitusjuustuga võileib kohvi kõrvale on hea, jap.
Ma kollase juustuga teen enamasti aint süüa, mu arust on see hea söögiasi aint sulanud peast, ent pehmed hallitusjuustud mulle meeldivad. Sini- ja valgehallituse segud on lemmikud. Aga vaesemal ajal on valgehallitus täiesti hea samuti.
Ja Pikantne, kui seda vahel harva kuskilt saab. Pikantne on hea =) 

Muide, tundub, et söömine aitabki. Võibolla koos vietnami salviga (tupsutan seda laubale ja ninajuurele ja see külmus aitab peavalu vastu samuti), ent valu muutub väiksemaks. 

K näitas mulle raamatukogude laenutustabelit me raamatu kohta. OMG, see on nii paljudes raamatukogudes sees! Ja rohkem kui pooltes neist välja laenatud! 
Rõõmustav olukord.
Rõõmustan veidike niisiis. Aga jubedalt tahaks ikka mingit korralikku tagasisidet veel saada. Juuni lõpus iluvad Algernon ja Reaktor mõlemad ja vähemalt hiires on mingi arvustus - aga kui positiivne või negatiivne, ma ju ette ei tea. 

1 kommentaar:

  1. kindlasti söömine aitab, näljapeavalu on päriselt olemas ja isegi kui sul on lisaks veel muud peavalud, siis midagi elimineerib söömine ikka.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.