esmaspäev, 8. juuli 2019

Oi, mingi pealkiri ka vaja panna

Hakkasin kaneelirulle tegema.
Kui tainas oli laiali laotatud, vaja veel kiirest täidis valmis visata, avastasin, et mul on kodus täpselt pool teelusikatäit kaneeli. Seal tetrapakis, kus arvasin teda kõriauguni olevat, oli hoopis sidrunhape.
Tegin siis kookoserulle.
Söögiasjad, aga kaneeliga oleksid ilmselt paremad olnud.

Kaalusin ka võimalusi teha kreekapähklirulle või šokolaadirulle, aga kookoshelbed kui kõige kergemini käsitsetavad võitsid.
Tainas kerkis maru hästi. Mida krdit ma nüüd teen selle pannitäie kookoserullidega?! Me Poeglapsega sööme vast pooled ära.
Sul ei ole huvi nt 4 suure saiakese vastu? Keilas, 08.07 kell 17.29 on veel soojad ka?

See olekski minu poolt suht kõik praegu - nagunii kirjutavad-loevad kõik laulupeo teemadel. Aga kuna mina otsustasin nt 8 aastat tagasi (täpselt ei mäleta, ent umbes nii), et see on lauljate, mitte publiku pidu, mul ei ole midagi öelda.
Et on publikuna käies ka eredaid ja kauneid momente, vahel lausa palju, aga neid ei anna, LIHTSALT ei anna võrrelda sellega, mis laulajana on. Mõtlesin veel üsna vahetult ER, et sebiks enda kuskile koori, mitte väga heasse, aga sellisesse, millega laulupeole pääseks - aga enam ei üritagi.
Las olla. Minu laulupeod on käidud ka - ja ega ma ei LUBA, et rohkem ei lähe.
Aga ei kisu.
Seda enam, et paistab olema hulk inimesi, kes siiski tahavad millegipärast publikuks käia ning nad ummistavad lauluväljaku niigi ära.

Mis, muidugi mu tütar laulis ja lisaks mängis ka orkestris, aga ta on 17. Pole enam eas, kus emme peaks publikus olema, et kindlam tunne oleks.
Poeglaps tantsupeole ei pääsenud, tantsjatel on oluliselt hullem rebimine sinna, aga ta ei ilmutanud mingit kahetsust ka.
Õpetaja kiidab teda, sest tal on hea rütmitunne ja ta on reeglite järgimises hea ehk teeb, mis peab. Olevat üks kahest kõige lahedamast tantsupoisist oma tantsuklassi poiste seas ja no ma ka näen, et ta oskab - aga tal ei ole tantsimise osas vaimustust. See on lihtsalt asi, mida peab tegema, vastik enamasti ei ole ja eks ta siis teeb.

Aga noh - kui tema on suht oma klassi staartantsija poiste arvestuses, saan täitsa aru, miks tantsupeole läksid ikka teised rühmad. Sest tast ei nõrgu armastust tantsimise vastu just üleliia.

Krt, tahtsin kookoserullidest kirjutada, aga laulu- ja tantsupidu tulid sisse, ilma et ma neid isegi natukene kutsunud oleksin.
Muidu arvustasin Loteriis Maarja Kangro "Minu auhindu" ja olen selle arvustuse üle uhke. Et miks? Suht suva arvustus sinu meelest?
No kõigile ei saa meeldida, dohh.
Sulle jälle meeldis, onjo?
Ja ma ei teagi, miks uhke - sest pühendusin, kulutasin mitu päeva ja panin lingid lõppu isegi?

Ütleme, kui oleksin selle eest raha saanud, ma ei oleks rohkem vaeva näinud, ainult vähem isiklikult kirjutanud vast.

9 kommentaari:

  1. Rohkem kui pooled saiad söödud!
    Tulevik on lootusrikas =)

    VastaKustuta
  2. Auhinnad, tjah, ma eriti ei orienteeru nende järgi, lõpeks on ikka nii, et raamat on raamat. Päris ma tean, kes 10 aastat tagasi sai romaanivõistlusel esikoha, ei tea. Aidaku mind googel-moogel. Kõrvalseisjale on see auhindamine pigem nagu reklaam. Kui palju ilmub raamatuid, millest kuskil ei kirjutata, no neid ikka on. Et sind on vähe tunnustatud, kahju muidugi, aga ulme paraku on nišiteema. Kirjutada sa oskad.

    VastaKustuta
  3. (ma tegelt ei tunne end vähe auhinnatuna - lihtsalt et Eestis on 76 kirjandusauhinda, pani mõtlema.)

    VastaKustuta
  4. Aga suur osa neist on hästi kitsa kategooria kohta.

    VastaKustuta
  5. Ja mõni on selline, mida iga aasta välja ei antagi.

    VastaKustuta
  6. Mulle meeldis see arvustus. Esimene, mis nimet teose vastu huvi äratas. Mul on "Klaaslaps" ka lugemata. Loomingus või kusagil olin katkendit lugenud. Seletada ei oska, kõik ju loevad ja kiidavad. Mul on mingi... liiga palju arvustusi?
    Sinu valikute raamatu lugesin läbi ja mõtlesin niiiii palju armastusest :)

    VastaKustuta
  7. Ma arvan, see on rohkem armumistest =) Aga ma ei saanud tükk aega aru, mis armastusest inimesed üldse räägivad, mis see on, mäh?!
    Armumist ma vähemalt sain aru.
    Viimasel ajal hakkan armastusest kah saama.

    VastaKustuta
  8. (ja noh. ma loodan, et sa vähemalt hinde paned.
    Aga mul sinuga ei ole seda õudust, et ta arvab halvasti, oikuihalb, õudus.
    Minu jaoks ei ole halvasti arvamine tegelt jube, jube on vaid see, kui minust aru ei saada. Mulle meeldib oluliselt rohkem "ta üritas seda ja seda teha, mis on kiiduväärt, aga ei tuled välja" arvustus kui "ta tegi väga hästi seda (mida mina omateada ei ole üldse teinud ega tahtnudki teha, iu, väkk).")

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Panen ikka hinde, mulle raamat meeldis. Lugesin kuidagi pikalt, mõne lehe kaupa viimase raamatuna enne und ja oli nii hea.

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.