neljapäev, 10. oktoober 2019

Vässssssss-s-s-s s s

Väsimusepäevik.

Samas, kui piirduda ainult sellega, et väsinud, võiks päevikupidamise katki jätta.
Märkida ära päevad aastas, mil pole väsinud (neid mõned on) ja valmis.
Sedasi tegema ma üldsegi hakkamas pole. Mulle meeldib kirjutada!

Eile lõpetasin (no hetkel lõpetasin vähemalt. Muidu ikka vaatan oma raha eest ilmumata, aga kuskil võrgus aastate eest ilmutatud jutte ja näen sadat parandamiskohta, mille üle käin, kui kunagi paberavaldamine jutuks peaks tulema) me Ühisjutu, saatsin Loomingule (ha- ha, nii täpselt ennustasin!), nüüd siis on eneseabi-eluloo-võrgupäeviku-raamat järgmine.
Ma arvan, ei võta eesmärgiks siit poste kasutada - kirjutan, nagu tuleb, aga kui on: "Oot, SELLEST ma olen ju juba kirjutanud?", võin üles otsida ja tarvitada.

Üks asi korraga, aga üks asi peab samas kogu aeg töös olema.
Sinna kõrvale teen Kõiki Muid Igapäevaseid Asju, ja kui vahepeal on mõni tallitöö, lihtsalt suren.

Muudkui õpin enda kohta, ah?

Aga mõte, et kõigega, mis on mäng, tuleb lihtsa loogika pealt kaasa mõni päris, on väga lahe.
Ma juba ammu arvan, et keel eksitab mõtlemist, suunab nii väga oma radadele, et hirmus - aga polnud samas juba aastaid meenutust saanud, et nõnda onnNNNgi ju.
Nüüd jälle sain ja intellektuaalne osa minust rõõmustab.
Kõik on mäng SISALDABKI juba ka ideed kõik on päris ning see intuitiivsel tasandil tundub nii õige, nii õige.
Yosh. Täpselt nii ongi.
MUIDUGI on binaarsed opositsioonid ka tegelikult keelelõks me ajule. Kui miski on "suur", peab miski kasvõi kontekstis, võrdlusalusena, olema "väike", eks? Aga kui miski on "koer", siis EI pea olemas olema "kassi", piisab sellest, et on "mittekoer".
Ent antud juhul tundub see mäng-päris tabav, täpne ja tõene.

Lisaks sain pahandada.
Kirjutasin Liisi Ojamaast fb-s. Täpselt sellest ja nii palju, kui mul isiklikku kogemust ja kokkupuudet ja mõtteid. Pretendeerimata absoluutsele tõele, vaid täpselt ainult sellest, mida mina nägin ja lugesin.
Esmalt tuli seepeale üks teda isiklikult tundnu ja avas "kauaaegse haiguse ja alkoholismi seoste" tausta. See oli kena.
Siis tuli teine ja phmt sõimas mu läbi. Et "jäle on, et Hips nii haledaks tehakse" ja "kui sa kirjutad, on sul ka vastutus".
Ma nüüd olen natsa hämmingus. Aga mitte väga.
Inimesed ... AEH.

Ütleks veel midagi, aga liiga väsinud. Nii et jääb sellega =)

10 kommentaari:

  1. Minu arust oli sul väga kena, väga aus järelehüüe või järele-mõtisklus.

    Kaur

    VastaKustuta
  2. (minu arust ka. Ikka veel on. Hoolimata sellest, et mõnele ei meeldinud.)

    VastaKustuta
  3. ma ei tea, kas see teeb tema käekäigu üle rõõmsamaks, aga niipalju, kui mina tean, oli tal elu viimastel aastatel armastav ja hoolitsev abikaasa, ja mitte mingil ühel-kahel aastal, vaid ikka päris mitu aastat jutti. pakuks omaenda kronoloogia andmetel, et alates 2013 (sest see võis olla aasta, mil ma nägin oma varasemat põgusat tuttavat, kes siis teataski, et on Liisiga hiljuti abiellunud).

    VastaKustuta
  4. aga see keelelõksu teema, millest sa räägid, võib olla üks põhjus, miks ma tunnen vajadust eri liiki reduktsionismidega võitlusse söösta. Maailma saab kirjeldada mitmel moel: kui vaja, siis puhtalt mänguna; kui vaja, võitlusena; kui vaja, algoritmina. Jne. Ja kõik need moodused on kasulikud, igaüks avab uue aspekti. Kasulikud metafooridena, igaüks neist kasulik võimalusena maailma niiviisi kaardistada, nagu seda teiste kujunditega teha ei saa, avastada uusi omadusi.
    Häda tuleb kätte siis, kui unustada, et see on ikkagi ainult kaardistamisvahend, kui hakata kaarti võtma territooriumina.

    VastaKustuta
  5. Ikkka teeb =)
    Ma ei arva, et tewma elu olnuks kuidagi eriliselt sitt.
    Ma lihtsalt arvan, et tema suutlikkus seda elu taluda oli ... "võta mis hea, unusta muu" - ja siis ajuti kerkib see Muu nagu tsunami.

    VastaKustuta
  6. Mhmh, mul on häda juristidega, kes selle kaardi ja territooriumi erinevuse ära unustavad. Või siis ei unusta, vaid hakkavad teadlikult territooriumi kaardi järgi ümber tegema.

    Kaur

    VastaKustuta
  7. "see"?
    Liisi Ojamaast rääkisime küll notsuga siin.

    VastaKustuta
  8. Ma arvan, et Rents mõtles Houellebecqi, aga ei ole. Õigemini, ma sain küll kirjutades aru, et "kaart ja territoorium" langeb tema raamatu pealkirjaga kokku, ja mõtlesin, et äkki peaks muutma, sest ma ei tahtnud talle viidata. Aga ei viitsinud hakata muud sama hästi sobivat metafoori taga ajama.

    VastaKustuta
  9. Mina ei tea H.st üldse midagi peale selle, et "misogüün, ei hakka lugemist proovima, maailmas on niigi palju raamatuid, mida lugeda ei jaksa, kuigi neid vbla isegi tahaksin".
    Aga et ideaalne kaart, kus kõik peal, on identene territooriumiga, sama suur ka, sest KÕIK peab peale mahtuma, ja seega absoluutselt kasutu, tean. Ja et mitteideaalsed kaardid on palju kasulikumad, aga selgelt mitteideaalsed, seal ei ole "kõik" peal, tean ka.
    H, kui need ideed on tema raamatus kirjas (ma ei tea ju, pole isegi lehitsenud ühtegi), ei ole nende mõtete esmaautor.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.