esmaspäev, 25. november 2019

Niuviu

Vahepeal oli jube hea olla. Mõtlesin, et ooo! Nii hea! Imeline! Terveks on nii lahe saada!
Eile oli natuke veider, aga mitte paha. Panin selle hilise ööni mängitud civi süüks.
Ja siis on täna.
Mingi hommik on alles, aga ma vihkan niivõrd kõike, et hakkasin mõttes Rentsi posti kommenteerinud Liisile juba vastust koostama ja alles kui taipasin, KUI kuri see oli, aborteerisin kogu idee.
Kui ma hakkaksin teile rääkima, kui viltu mul veab ja kui paha elu on ja poeg oli ärkvel, aga ei läinud koeraga õue ja mina ei saanud niutsumise tõttu magada ja K. võttis mu "ole vähemalt vait" üleskutset tõsiselt ja nüüd suhtleb mu pojaga ja no selle raames käib siiski vahepeal ka külas (nt oli vaja poeg Hypertownile viia), kuid ikka minuga ei Räägi, te imestaksite end pooleks, KUI kerge mu elu peab olema, et need asjad probleemidena näivad.

Lihtsalt mina imestuksin ka pooleks, kui mul parajasti nii rõve enesetunne ei oleks, et väike müks nihutab murtud kondi natuke paigast ja mingepekki kui paha.
Õige, unenäod olid ka pingsad (mitte halvad, ent PINGSAD) ja ma ei tea, kas ma magasin selle peal või mis, aga parema käe väike sõrm valutab tugevalt, kui tolle parema käega midagi teha üritan. Nt tassi hoida.
Õnneks hoiangi enamasti vasemas käes. See on palju parem tassihoidmiskäsi.
Aga näiteks mantlit selga pannes teeb ka haiget.  (Mantli panin selga mitte koeraga õues käimiseks, Poeglaps ikka viimaks läks, kui mina lisaks Totorole peale käisin, vaid mul on toas külm ja kampsun ei ajanud külma minema.)

Täiega on tunne, et keegi ei armasta mind (vaid vähesed armastavad mind nii, nagu ma tahan) ja mida ma üldse ja miks ma üldse jne.
Keegi teeb alati paremini kui mina, eks ole. Et ta ei tee nii, nagu teeksin mina? AGA TA TEEB JU PAREMINI!
Oh, niu ja viu ja hädin.

Hambad ka valutavad. Kui hambaarst tahab teie hammastelt kattu või "biokilet" eemaldada, ärge lubage. Ta kavatseb te hambaid keerleva traatharjaga pesta ja kui need enne olid pisut tundlikud, ei saa te pärast isegi õuna süüa, ilma et tunda annaks.
Või mis krdi "õuna süüa". Ma pole täna ühtegi õuna söönud, nad tuikavad LIHTSALT NIISAMA.
Miks seda üldse tehakse?! Aia!
Oma pingsates unenägudes nägin muuhulgas, et mu üks tarkusehammas oli lagunenud ja teises (selles, mille hambaarst kinni plommis tegelikkuses) oli auk taas lahti läinud, aga tänu puurimisele kaks korda suurem ja sinna sai keeleotsa pista, kui tahtmist.

Kusjuures eile käis üks mu lemmiksõpradest perega mu juures katri jooksmas ja neil on nii nunnu eeskava, mu tütar sai (seekord oma klassi teatritrupiga) grand prix ja selle hilisesse öösse viinud civilizationi ma ka võitsin kogemata. S.t. teadsin küll, et läheb hästi, aga ma lõpetasin oma käigu ja läksin AI tehtavate käikude ajal kööki kohvi tooma ja tagasi jõudes avastasin, et aa. Vahepeal on saabunud kultuuriline võit. Nojah.
Ehk siis objektiiivselt ei ole halvasti. On lausa hästi või midagi. Good Omens on ka tore sari. Olen kolmanda episoodi lõpuosas.
Ja NII RÕVE on olla. NIUVIU!
Ja külm. Jah, ka mantlis.
Oot, kraadin. See rõve sisemine külmus koos jubeda meeleoluga peab viitama vähemalt 37.2 palavikule, peab ju?!
Jaaaaaaaaaaaaaaaa ma olin täiesti täpne. 37.2 ongi.

Põhimõtteliselt see olekski kõik. Öelge, et ma olen tore inimene ja te olete mõnda mu raamatut lugenud (boonuspunktid, kui see on "kuigi sa proovid olla hea") ja teile isegi meeldis.
Sest niiiiiii rõve on olla ja tahaksin väga mingit lohutust.

21 kommentaari:

  1. Ma lugesin eile uuesti üle "Sulavesi ja vereside", sest oli selline habras tunne. Ah, see on ikka niiii ilus!

    VastaKustuta
  2. Sa oled tore inimene ja kirjutad vägevalt.

    VastaKustuta
  3. Tahaks seda heaolemise raamatut küll lugeda, aga praegu pole kahjuks rahaliselt hea moment seda endale osta. Aga kuulub tulevikuplaanide hulka kindlasti. Kiidan siis hoopis eelmisi juturaamatuid ja sinu luuletuste raamatut. Eriti see viimane on mu meelest tõeline pärl. Ja lisan, et sina inspireerisid mind julgema saata mu enda fantaasiakäsikiri Varrakusse!

    VastaKustuta
  4. Ma ei ole "Kuigi sa proovid olla hea" paraku veel lugenud, aga "Lihtsaid valikuid" olen juba mitu korda teistelegi soovitanud.

    VastaKustuta
  5. Olen „Kuigi sa proovid olla hea“ lugenud. Boonuspunktid, yehaa! Üliväga meeldis.

    „Tore inimene“ ei saa ma sinu kohta öelda, kuna tunnen sind üksnes veebipõhiselt =)

    Ahjaa, ja läksin vaatasin Rentsi juure sisse, ning sinu poolt viidatud kommentaariga seoses (tublil inimesel on kahju, et vähemtublidel hästi läheb) tuli mulle kohe ette, kuidas mult tihti küsitakse, kas ma vihkan siinseid illegaalseid immigrante. Et noh, mina panin hulk raha ja aega ja energiat hakkama, et legaalseks residendiks saada, ja siis mingisugused laisad ja lohakad tulevad üle piiri ja elavad siin enam-vähem samamoodi kui mina. Aga vot mulle jääb see saagu-teistel-sitem mõtteviis absoluutselt arusaamatuks. Kõik on ju valikute küsimus. Mina valisin legaalse tee, nemad illegaalse – miks nende valik ja valiku tulem (Rentsi pujul hinne, immigrantide puhul näiteks deporteerimishirm) minusse peaks puutuma?

    VastaKustuta
  6. nagu ma Rentsi pool kommenteerisin (mis on esialgu küll linkide tõttu spämmifiltris kinni), see hoiak on tglt jube vana ja meenutas mulle enam-vähem kohe piibli-tähendamissõnu. Nt kadunud poja lugu, kus heale pojale ei mahtunud kuidagi hinge, et halb poeg lahkelt vastu võeti. Justkui tema vahepealne korralik ja ka suhteliselt hea äraolemisega elu oleks selle peale paugust väärtuse kaotanud.

    VastaKustuta
  7. no ja ega Jeesusel oma hoiakutega ühiskonnas ka hästi ei läinud.

    VastaKustuta
  8. postitusse vähepuutuv kommentaar, aga mul on miskipärast tunne, et see lugu võiks sulle meeldida.

    Kirjanik Stevensonil oli üks sõbranna, Annie Ide, kes kurtis talle vahel, et tema sünnipäev on jõululaupäeval, ja arvake ise, kui palju sünnipäeva-tähelepanu sellisel ajal sündinu saab.

    Kui Stevenson ära suri, avati tema testament ja selgus, et ta oli pärandanud oma sünnipäeva (13. novembri) "koos kõigi sellest tulenevate õiguste ja privileegidega" talle, et ta saaks seda nüüd ise pidada ja nautida.

    Ei ole teada, kas Annie seda õigust kasutas, aga ma mõtlesin, et sulle võiks meeldida, kui tähelepanelik kuulaja Stevenson oli.

    VastaKustuta
  9. Raamatukogud on natuke hirmsad. Nad tahavad raamatuid mingiks TÄHTAJAKS tagasi...

    VastaKustuta
  10. Mul tekkisid süümekad, et mul "vanaema saatis ..." tagasi viimata ja pikendamata käes on seepeale.
    Olgu. Ma täna vast suudan end enne kuut raamatukokku vedada ja pikendada (sest mul on pojale veel pool raamatut ette lugeda, aga kui tähtaeg on üle, nad tahavad vahepeal raamatut näha. Kui ei ole pikendavad arvuti teel ka.)

    VastaKustuta
  11. Vat siis, see on siis raamatukoguti erinev. Tartus Luts lubab pikendada ka üle tähtaja läinud raamatuid, lihtsalt üle aja läinud päevade eest läheb viivis kirja. Näha tahavad (õigemini uuesti sisse võtta ja kohe jälle välja anda) alles siis, kui pikendamiste arv on liiga suur (ja siis ei ole vahet, kas on üle viimase pikendamise tähtaja läinud või mitte).

    VastaKustuta
  12. Muidugi on erinev. Harjumaa rmtukogu nt üldse viivist ei võta =P

    VastaKustuta
  13. Mina lugesin ka "Hea" raamatu läbi ja emotsioon on selline, et kuna see on esimene Sinu teos, mille kätte võtsin, läks hammas verele ja võtaks järgmise....nii et järelikult töötas!
    Mulle meeldis see maailm, milles lugu toimus. Keegi kuskil mainis Rohanit ja midagi sinnakanti oli jah. Külmad kojad ja pealt külmad, seest soojad kojaisandad ja -emandad. Au ja uhkus, vahe mõõk ja pehme samet varjamas külmade tuulte eest. Esimene ja teine lugu mulle väga meeldisid. Esimene oli karge ja ilus, teine oli hea lahendusega, mis siis, et lühikene. Kolmandaga oli mul väike kala...vb seetõttu, et see puudutas natuke isiklikult (mis pole ka halb) ja mina lihtsalt ei näinud sellist väljapääsu oma olukorrast, nagu oli loo 2.lahendus (kuigi oma kõige hullemates fantaasiates püüdsin seda ette kujutada, tulutult). Aga olgu, ei peagi minu moodi minema asjad :D
    Aitäh, et sa kirjutad. Raamatuid ja oma blogi. Mulle annavad need miskist hingetäidet igal juhul.

    VastaKustuta
  14. Olen meelitatud! (Mitte et varasemad ei oleks armsad ja ilusti öelnud, aga seda ma umbes ju neist arvasin ka - sina üllatasid =) )

    VastaKustuta
  15. Vahva, kui emotsiooni tekitasin :) Ma olen siin juba pikka aega hoogu võtnud, et kommentaari kirjutada. Nüüd siis lõpuks sain hakkama.

    VastaKustuta
  16. Aga sa oled ju kommenteerinud?! Ma nagu mäletan?!

    VastaKustuta
  17. Jah? Jeerum. Siis ei mäleta mina! No igatahes ei saanud see olla nii teadlik ja teadvelolev kommentaar kui see nüüdne :P

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.