neljapäev, 26. november 2020

Lühike deidiaruanne

Nojah.

Millega ta mu õnge võttis: "Tibulane! Sul on kudzu ja lapsed ja ma saan aru, et su pea töötab kogu aeg. Aga mina hoolitsen SINU eest, poputan SIND, minu eest ei ole vaja midagi teha!"
Ja siis on meil ESIMENE deit, mille käigus mina ostan talle pileti Keilasse sularaha eest, mida tal pole ("mis mõttes bussis ei saagi kaardiga maksta?"), annan sularaha, et ta siit minema saaks ja tagatipuks pakun ka öömaja, sest bussid Tartusse oleksid juba läinud, kui ta Tallinnasse jõudnuks ja no inimest ööseks õue jätta ei luba minu südametunnistus. 

Õnneks on meil kolmas voodi.

Ütleme: ma ei ole väga õnnelik.
See on minu needus - I came prepared
Mulle lihtsalt ei mahu pähe, et teised inimesed võivad olla nii unprepared ja lisaks süütult arvata, et nii ongi ok.


Aga ma siiski veel kõhklen natu, enne kui ta täiesti kõrvale heidan - kui keegi on innukalt valmis mulle last tegema (rääkisime sellest juba) ja pole päriselt vastik, ma vähemalt mõtlen asja üle. 

... kuigi olen ikkagi nördinud. Mis mõttes inimesed on inimesed ja EI MÕTLE?!

+ ma ei salli üldse valetamist ja isegi kui vale on TÄIESTI süütu (rääkida anekdoot võtmes "Minu tuttavaga juhtus"), mind meeletult häirib. 

ViuviuviuVIU.

Aga äkki läheb hästi ka?
Kunagi pole läinud.
Alati ainult töö ja töö
ja siis vahel ka resultaat.

Aga ikka ma, lollakas, loodan,
ikka ma, lollakas, proovin,
ja alati selgub: nii on veel raskem -
elu on okastraat. 

33 kommentaari:

  1. Käisin ekstra vaatamas - mul on rahakotis 1.50. Elus ei oleks selle peale tulnud, et Keila bussis ei saa kaardiga maksta, sest see tundub lihtsalt nii ebaloogiline. Selles mõttes, et kui rongis saab ja Tallinna ühistranspordis saab ja Tallinn-Tartu bussis saab, siis mis imeasi see Keila buss on, et seal järsku ei saa? Nii et see osa on minu meelest linnainimese puhul üsna loogiline.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle ütleb see aint, et ka sina oled unprepared =)
      Ehk siis minu jaoks on elementaarne, et kui ei ole Tallinn või Tartu, oota kõiki vanaaegseid asju. + kui EI ole Tallinn või Tartu ja sa oled olnud unprepared, seda tajunud ja näed rahaautomaati, TORMA.
      (Me käisime koos poes, tee peale jäi 3 sularahaautomaati kõigile levinumatele pankadele k.a. LHV.)

      Kustuta
    2. Sama hästi võiks ju mina öelda, et minu meelest oled sa unprepared, sest sul pole kogu aeg igaks juhuks kolme normaalse inimese kuupalka tagavaraks arvel. Inimeste prepareness level sõltub ikkagi sellest, mida nad väärtustavad, minusugune inimene lihtsalt ei roni kuskile Keilasse, ma olen prepared oma keskkonnas toimima. Kui ta on samasugune, siis tähendab see, et ta oli valmis oma mugavustsoonist välja ronima, et sinu pärast maale sõita.

      Aga sellega olen nõus, et pärast esimest "oih, me liikusime sada aastat ajas tagasi" kogemust võiks aru saada, mis seis on, ja pangaautomaadi juurde siirduda.

      Kustuta
    3. Noh, ta on ka inimene, kes mõnuga vestab oma seiklustest Mõisakülas, Püssis, Kohtla-Järvel jm sellistes kohtades =(

      Kustuta
    4. Rentsile +1. Ma olen tase edasi, mul pole viimased paarkümmend aastat rahakottigi (eelmine varastati Roosa Pantri poes ära ja ma vean kihla, et te ei mäleta isegi selle poe olemasolu). Sularaha kaasas kandmine on üheksakümnendad.

      Keilas käisin... eee... nädalat kaks tagasi.

      Esimesel kohtumisel naisterahva kulul sõita - oleks aga nii piinlik, et ma teeks kõik mis saaks, et see a) ei kordaks b) saaks suurejooneliselt heastatud.

      Kustuta
    5. mulle tuleb muide samuti üllatusena, et Keila bussis on sularaha vaja, sest kõigis maakonnaliinides, kus ma olen sõitnud, on saanud kasutada Tallinna ühiskaarti. Nii Tartumaal kui ka Lääne-Virumaal.

      Kustuta
    6. Ühiskaardiga saab ka, aga seal peal peab selleks raha olema =P

      Kustuta
    7. aga sinna on raha väga kerge laadida. Ühe telefonikõnega.

      Kustuta
    8. mina ei oskaks - s.t. kui ma tuleks selle peale, saaksin ilmselt hakkama, aga seni pole tulnud ja olen alati R-kioskit otsinud, et seal 5 eurot peale panna.

      Kustuta
    9. Ma panin A. ärgitamisel oma telefoniraamatusse numbri nime alla "Bussipilet 10 eur", siis piisab paarist nupuvajutusest, et 10 eurot juurde laadida (veidi teistsuguse koodiga saab muu summa laadida). Sinnamaani pidin kah alati R-kioskit otsima ja A.-d ajas see hulluks, et mul võis mingi ühise sõidu peal ootamatult kaart ilma rahata olla, siis ta nügis mind natuke selles suunas.

      Kustuta
    10. teisisõnu: teda šokeeris samuti minu ettevalmistamatus.

      Kustuta
    11. No see, et sa ei tuleks selle peale, näitab ainult seda, et sa oled unprepared.

      Kustuta
    12. Proua, kas te solvusite? =)
      Ma arvan, mulle on "unprepared" see, et inimene sattub hätta. Nt nagu mina korteriga. Aga kui hätta ei sattu, saab omade asjadega hakkama (sõiduraha pole, sõidab häälega nt), ei ole eluks mittevalmis.

      Kustuta
    13. Ära muretse, ma ei solvu internetis, see ei ole minu jaoks päris elu. Nii kiitus kui ka laitus tuleb inimestelt, kes üldiselt minuga mitte kordagi päriselt kohtunud pole. :D

      Kustuta
    14. Mul on kusjuures pigem vastupidi: mida saab teada paari kohtumisega? Hah. Mind tundma õppida küll ei saa, võimatu.
      Aga internetis on mu loomus päris hästi näha neile, kes süveneda viitsivad.

      Kustuta
  2. Inimesed elavad erinevates maailmades. Ma ei tule selle pealegi, et väiksemasse kohta ühistranspordiga sõites sularaha kaasa ei võtaks. A see selleks, ma ei taha siit järjekordset koeraasja teemat välja meelitada.

    Mind paneb aga mõtlema hoopis see, et hea küll, mehel polnud tulles raha. Kuid ta sai raha ka minema saamiseks. Minemise ajal ta ju juba teadis, et kaardiga maksta ei saa ja oleks saanud Keilast sularaha võtta. Pole õrna aimugi, kui kaugel sa rongijaamast elad. Rongis saab kaardiga maksta.
    Miks üldse kirjutan? Mul on olnud kokkupuudet meestega, kes üritavad naisterahva kulul kohata või ka elada, kas või natuke aega. Unustasin rahakoti maha, pole sularaha, pangakaart läks katki, raamatupidaja läks puhkusele ja ei teinud ülekannet jne. Esimesel kohtumisel/kohtamisel valmistab inimene hulga pisiasju ette, kaasaarvatud selle, et kui kokkusaamine ei toimu tema kodukohas, siis vaatab et kõik alates rahast kuni ilusa pesuni oleks olemas. Sul tekkisid ju endalgi kahtlused.
    Loodetavasti ei ole see nii, nagu kirjutasin ja saad parima.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ta lubas mulle sõiduraha tagasi kanda, nii et ma ses osas ärritunud ei ole.
      Ma lihtsalt olen "babygirl, I'm the man you were dreaming of" ja siis SEDASI- teemal pettunud.

      Kustuta
    2. Kipun nõustuma, et see mees üritab ära kasutada. muarust kuulub sinna tüpaaži sisse ka see lahke lubadus, et ma hoolitsen su eest. teise eest kas hoolitsetakse või mitte, sellest eraldi rääkimine on kahtlane. ma oleks selle mehe keilasse jõudes rahaautomaadi juurde viinud ja palunud tal tagasisõiduks raha välja võtta, et rohkem probleeme ei tekiks.

      Kustuta
    3. Manjanaga nõus. Kui inimene ütleb ekstra, et "mul alkoholiga probleeme ei ole", siis on teada, et ilmselt on joodik. :D

      Kustuta
    4. Sarnane kasutatud auto müügikuulutuses oleva fraasiga "õli ei võta" :)

      Kustuta
    5. Mulgi oli siis, kui sa kirjutasid mehest, kes lubab hoolitseda jne, teatav ohureaktsioon. Ma panin reaktsiooni selle arvele, et mu elu halvim suhe tuli mehega, kes samuti kirjutas mulle imekirju ja tegi imekomplimente ja oli ühesõnaga alguses pööraselt võluv - sealjuures hästi sihitult võluv, just minu pihta (ja tõenäoliselt ka teiste pihta, kui tal oli vaja neile võluv olla). Ja niipea, kui ta vaatas, et suhe on garanteeritud, muutus ta kohutavalt kurnavaks, nõudlikuks ja närvesöövaks.

      Mõtlesin selle reaktsiooni hetkel, et ehk üldistan seda üht kogemust liiga palju. Aga praegu... mnjah.

      igatahes selle infoga saan panustada, et on inimesi, kes oskavad küll vajadusel (st kui neil on võlumisvajadus) öelda täpselt õigeid asju, aga sellega nende head küljed piirduvadki.

      Kustuta
    6. teemal "Kui inimene ütleb ekstra, et "mul alkoholiga probleeme ei ole", siis on teada, et ilmselt on joodik" - mul on vähemalt kaks korda olnud hääletades juhus, kus mees (kaks eri meest!) alustab juttu "Minuga pole sul midagi karta, mul on kodus sinuvanune tütar," ja kuskil veerand tunni pärast hakkab ligi ajama.

      Põhiline just, et täiesti sõltumatult arvasid nad mõlemad, et tütreargument on õudselt hea asi, mida öelda. Ma ei tea, kas nad mõtlesid ka sellele, mis varjundi see jutt nende edasise käitumise peale omandab.

      Kustuta
  3. Kummaline, et keegi ei märganud ühte momenti, mis paadunud ameeriklasel ohusireeni lärmama lööks. Miks peaks küpses eas mees (vaesele üliõpilasele või põhimõttelisele boheemile andeksantav) Tartust tulema Keilasse ühistransaga, või sain ma väga valesti millestki aru. Hoolitsemise lubadus tundub õige kahtlane, nagu ka igasugu imalad komplimendid, aga see on juba minu personaalne kiiks. Igaks juhuks võiks muidugi teise võimaluse anda, äkki esimene lihtsalt ei peegeldanud tegelikkust, samas ei tee paha evida kõrgendatud tähelepanu. "On valmis innukalt last tegema" ... eee ... no see nüüd väga usaldustäratav repliik pole. Ma ei tea, kas minus kergitab pead tohletanud saurus või tõepoolest on tegu täiesti tavalise esimese kohtumise teemaga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ota ... kust sa võtad, et küpses eas mees? Muidugi on ta tudeng.
      Lihtsalt et ta on tudeng, ei ole päris kõike lubav, onjo.

      Kustuta
    2. Soo... no siis tiba teine lugu, "I rest my case" ;)

      Kustuta
    3. Meil siin Eestis on täitsa okei ühistransport. Paadunud eestlane ei tule selle peale, et igal pool peab autoga käima.

      Kustuta
    4. Eriti veel linnainimene. Autotus võib mh häid harjumusi soodustada. Mu vend rääkis, kuidas tema käib Kassisabast Narva maanteele jala tööl; osa kolleege sõidab sama pikka maad autoga, kuigi täiesti käidav maa ja teoreetiliselt täiesti käivad kolleegid.

      Kustuta
    5. ja Tallinna-Tartu vahel on väga mugav ühendus, võin ma omast kogemusest öelda. Ekspressrong sõidab selle vahe rutem ära kui eeskirjade järgi sõitev auto, boonusena ei pea ise juhtima, vaid võib raamatut lugeda vms. Mina muidugi ei oskagi autot juhtida, aga ka autodega sõbrad eelistavad seda otsa bussi või rongiga teha, et vältida Tallinna liiklust.

      Kustuta
    6. Ühis või eratransa tegelt täitsa huvitav omaette teema. Endale meeldib ka jala käia (aasta lõikes mul keskeltläbi 16000 sammu päevas, kolmandik jooksusammud). Samas ajavõidu nimel käin tööl ja poes auto mitte ühistransaga. Linnade vahel bussi/rongiga Eestis mugav liikuda, aga linna sees aeganõudev ja ebamugav eriti veel kui miskit kolu vaja kaasas tassida. Nojah, peale Tallinna on vist kõik Eesti linnad läbi longitavad kui kole kiire pole.

      Kustuta
    7. Oleneb, kus on vaja Tallinnas liikuda. Keskele mahub paari kilomeetri raadiusse päris palju linnaosi. Nt bussiga Tallinna tulles ei hakka ma sageli bussijaamast mingi sõiduvahendiga kesklinna tulema, vaid jalutan. Ja kui mul on vaja nt Mustamäele minna, siis ma kahtlen natuke, kas ma jõuaks Tartust autoga kokkuvõttes kiiremini kui ekspressrongi+trolliga. Tõenäoliselt oleneb kellaajast, noh, et kui umbes Järvevana parajasti on, aga erinevus pole tõenäoliselt suurusjärkudes.

      Jalgratturid räägivad, et vähemalt tipptunnil on kõige kiirem liikumisviis Tallinnas jalgrattaga, muudkui viuh ja viuh autodest mööda.

      Tartu on äärmiselt jalutatav (kus mujal saaks ma elada 10 minuti jalutuskäigu kaugusel linna piirist ja 15 minutise jalutuskäigu kaugusel Raekoja platsist?), teistes väikelinnades - oleneb. Pärnu on näiteks jube pikk soolikas - pind on peaaegu sama suur kui Tartul ja seegi mitte ümmargune, vaid piki jõge välja venitatud, elanikke umbes kaks korda vähem.

      Kolu vedamine on iseasi, aga ega suurem osa inimesi iga päev mingit suurt kola ei vea ka.
      Mul on siin Tartus 10 minuti jalatee raadiuses 5 supermarketit, üks neist 4 minuti kaugusel, ei näe nagu, miks nii lähedal autoga peaks käima, tõenäoliselt läheks autosse ronimise ja pärast parkimise peale sama palju aega kui sõites võidaks. Ehituspoes vms suure kola poes niiviisi küll ei käi, aga sealt ongi suurem kraam mõistlik lasta lihtsalt koju vedada.

      Kustuta
    8. offtopicu peal jätkates: mu sõbrannal oli kunagi Räpinas õppides selline kursavend, kes tahtis nii kangesti ühikast kooli autoga sõita, et ärkas selleks talvel enne kõiki teisi üles, et hakata mootorit üles soojendama. Ühikast kooli oli jala nii 5 minutit.

      Kustuta
  4. Selles valguses tuleb sul pigem TEMA eest hooltkanda poutada ja et ta kuhugi ise jõuaks ja et tal natuke sularaha oleks. Ei mida ta lootis kas selle tibulsega seda lpsetegemist katsetada või tagasisõidu raha, et lasi endal ühistrantspordi teadlikult ära sõita.:)

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.