laupäev, 6. märts 2021

Arvatakse

Oh, nad panevad mu "Südameloo" järjekordsesse "Eesti novell" kogumikku. 
Lahe. 
Läheb aega, mis läheb, aga (ka?) väljaspool suletud ulmeringkonda saadakse vaikselt aru, et ma oskan kirjutada.
Küsimärgiga "ka" on sellepärast, et olgu. Osadele ulmesõpradele see või teine asjaolu mu loomingus ei meeldi ning see on täiesti kombes ja aktsepteeritav. Ent päris mitu ulmikut on ka otseselt solvunud, et ma nagu ... pean end paremaks ja pürin "etableerunud kirjandusse". Ulmekirjanik tahab kirjanik olla?? No selge, ulmesse ta tegelikult ei kõlbagi, vilets ennastimetlev sõnavaht ja mis kõik veel, eks ta siis ronib sinna, kus vbla võetakse!
Mina ei ole enda meelest kunagi "ulmekirjanik" olnud. Kui ma juba julgesin endast mõelda kui kirjanikust, mitte lihtsalt kirjutajast, olin "kirjanik, kes kirjutab ulmet".
Ja see näitab minu erilist ülbust ja enda-paremaks-pidamist.

Samuti asusin üle paljude aastate üle lugema "Joosta oma varju eest"-lugu ja see on päris pagana hea ikka veel =) Lõpetasin loo, õndsus veresoontes tormamas ja olen endaga rahul. 
Võibolla naaaatuke palju detaile, aga üldiselt nauding. Ma saan oma toonase pea sisse ja fantaasia joonistub ikka veel selgelt ja puhtalt vaimusilmade ette. 
Huvitav, äkki mu nüüdne kirjutamisstiil on ... veidi laisk? Sest ma ei näe enam nii hirmsasti vaeva, et täpset pilti maalida, muljest piisab. 
Noh, aga inimesed muutuvad, eks ole. Ju ma olen siis muutunud. 
Olen kes olen, kui ei meeldi, mindagu ära =P

Millega seoses: ei, igas aspektis ma ikkagi pole adekvaatne taipama, KES ma siis õieti olen, mismoodi oleks parim ja kelle kirju lehm.
Olen juba niiiiiiiiiii ammu märganud, et kui ma vähe söön, võtan alla, ent samas on mul seejuures kogu aeg külm ja ei saa ma ka magada.
Praegu ka. 4-5 tundi öö jooksul + paar tundi päeval. Rohkem ei tule uni.
Vaid veidi ülekaalulisena ei valuta mu jalad Peale Rongi. Olen seda mitu-mitu korda tuvastatud - muuhulgas meetodil: "Hm, mu jalad ei valuta. Olen vist juurde võtnud. Kontrollime ... jup, nii on."
Ja siis on maailmatäis inimesi (enamikus naised, aga muidugi mitte kõik), kes panevad võrdusmärgi või vähemalt lainelise "umbes"-võrdusmärgi toidu, mis on vähekaloriline ja üsna looduslik, ja sõnakeste "tervislik toit" vahele. 
Ehk siis: "tervislik" on süüa vähekalorilisi toite ja olla kõhn.

No ja siis olen mina.

Kusjuures minu jaoks on ikka raske "lihtsalt rohkem süüa, dohh", kui isu parajasti ei tapa, sest mus on NIIIIIIIIIIIIIII sügaval sees "kõhn olemine on hea!"-argument.
Ega mu enesetunne 72-miinus kilosena hea ole, igast probleemid ... aga ma olen nii ilus!
Läheb.
Ja oleks mul siis ilust mingit kasu olnud! Oleks see KUIDAGI aidanud mul õnnelikku elu sisse seada! 
Ei, mulle lihtsalt meeldib. No nt vaadake neid kaht fotot.

Eks ole, selge, kumb see kaunim on - aga mu enesetunne EI OLE kõhnemana parem.
Ei, mul ei ole "nii palju rohkem energiat", mul on magamatusest segane olek.
Mul ei ole "enne ei jaksanud, nüüd jaksan". Jõudu on üsna sama palju, ent kõhnemat keha pole isegi eriti kergem liigutada.
Või õieti, ma tunnen tegelikult, et otse füüsilise jõu pealt vbla jaksakski kõhnemana ennast rohkem tõsta-hoida-misiganes, aga samas olen kuidagi energiapuuduses, jõuetu. Phmt paha (tähenduses "iiveldus") hakkab nii palju kergemini. Pingutusest ka.

Olgu, pea käib praegu ilmselt antidepressantidega lõpetamisest ringi, ent iiveldus on iga kord kõhn olemisega seotult minu sees platsis.
Jah, Peale Rongi mõned aastad elasingi nii ja ei adunud ka, et teisiti saaks ja peaks. Nüüd adun ... aga samas ei sunni end.
Teen mis tahan ja noh - ilu meeldib mulle =P 
Ennast peeglist vaadata on sellisena nii palju parem ning kui selle hinnaks on kehv enesetunne, noh --- mõnd aega kannatan välja.
Lihtsalt ei pane endale vaimus kätt ette, kui isu tagasi tuleb ja jälle rohkem süüa tahan.

Muidu: kodanik on teinud laulu sellest, kuidas ja miks ma (no tema ka, muidugi) nõuandeid jälestan. 
Minul on mõned lisakriteeriumid samuti (kui nõuanne on spetsiifiliselt mulle, mitte "üldiselt on nii kombeks", ma võin isegi rahul olla vahel), ent laias laastus on ta ära öelnud, mis mul öelda oleks. 

8 kommentaari:

  1. Täpselt samal põhjusel - et tühja kõhuga ei saa magada - olen ma hakanud endale voodimineku eel unevõileiba vms ampsu tegema. Tavaliselt juustusepik, ei juust ega sepik ei ole ka nii raske söök, et ise ei laseks magada (jah, unetutel on ka see variant olemas - liiga näljaselt ei saa magada, liiga täissöönult ka mitte, tuleb tabada kesktee).

    VastaKustuta
  2. a kahest pildist rääkides - need on tehtud ka eri valgusega, eri poosis, ühel on väljakasvanud, teisel lõigatud-värvitud juuksed ja vist on riietelgi mingid erinevused. Selliste erinevuste juures ei saa modelli... tuumsema väljanägemise kohta midagi põhjapanevat arvata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi ei saa =) Riided on täiesti erinevad; teisel on särk ekstra liibuv valitud jalas olnud pidžaamapükste juurde, esimesel "sattusid need riided parajasti seljas olema", esimene pilt suvalt tehtud, kui istusin ja soolapulka närisin, teine spetsiaalselt poseeritud (peegli ees).
      Lihtsalt vaatasin neid ja olin "oot, kuidagi sarnased vist nagu? Krt, kas ma olin nii paks vahepeal? Krt, kas ma olen nii kõhn nüüd?"
      Kõhna pildi peal on mul nt ka meik ja nägu ei läigi hüsteeriliselt ja üldse räägivad minu poolt kõik detailid, mis paksul pildil minu vastu =P.

      Kustuta
    2. esimeste pildi pükstel on ka selline tegumood, mis jätab (vähemalt laia vaagnaga inimesest) paratamatult volüümikama mulje. Ma mäletan, kuidas ma olin teismelisena pilbaskõhn (170 cm pikkuse juures kaalusin mingi 55 kilo) ega saanud ega saanud aru, miks ma panen kõige trendikamad püksid jalga ja ei näe nendega välja mitte trendikas, vaid nagu tünn.

      Kustuta
    3. või noh, ideaalne tegumood, kui on vaja jätta mulje, et on "rohkest munaannist kõnelevad puusad" (lõppeks on ka puusade jaoks silikoonimplantaadid olemas).

      Kustuta
    4. loodan, et see ei mõjunud taktituna - ma olen ise laiapuusaline ja pealekauba veel masajalgne, kusjuures see ei takista mind vahel ikkagi seda lõiget kandmast, sest vahel on kohe isu kõik oma iseärasused üle võimendada, "it's not a bug, it's a feature".

      Kustuta
    5. Eiei, kõik hea =)
      Ja mina kannan neid pükse seepärast, et nii tore on puusasidpidi pükstesse ära mahtuda ja miski pole kitsas ega midagi.
      Aa, et püksisääred miks sellised siis on?
      Sest ostsin need püksid netist haaremipükste pähe ja mulle tundus idee haaremipükstest, mille sääreosa tihe ja nööridega, lahe.

      Kustuta
  3. Põnev. Mul on tunne et AD mõjutab lausestust. Ladusam oli lugeda. Postita veel.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.