pühapäev, 14. märts 2021

Keha nõrgaks võttev

Viitsisin viimaks välja otsida, mida Mudlum/Made Luiga oma lühiproosaülevaates 2020 "kuigi sa proovid olla hea" kohta ütles.
Nii ilusti ja õigesti ütles, et pean linkima, kuigi formaat pole lugemiseks mugav ja minust tuleb juttu üldse kuskil üsna enne ülevaate lõppu alles. 
Aga siiski. 
"Meeste nii ihuline kujutamine on kaunis tähelepanuväärne. See võtab ka kangemad naislugejad kehast nõrgaks ja ühtlasi objektistab mehi päris korralikult." Kehast nõrgaks ... awwww!
Ja "kirjaniku sisemine romantik"! Ja usutav, viimse detailini läbi mõeldud maailm! 
Emakeelepäev on mu jagamise õigustuseks, aga tegelikult on see muidugi juhus. Lihtsalt sattusin midagi "Loomingust" lingitut lugema ja siis tuli meelde, et ach, siin kuskil peaks ju minust ka nats juttu olema. 
Hmm, vaatame ...

Nõrgaksvõttev ... mul on ikka halb olla sellest, et tegin ühe käsitööna hülssi topitud tubakaga sigareti kaks tundi tagasi. Maitsev oli küll, aga mul on ikka veel paha sellest ja täna ma küll rohkem suitsu ei taha, brr.
Piip polnud pooltki nii hull.
Püsin selle juures. 
Kui suudan jälle suitsetamisele iivelduseta mõelda. 
Peaks mahajätjatele soovitama - tee arulagedalt kanget suitsu, "never again" tuleb ise peale. Ma ei taha isegi kohvi praegu - tundub liiga kange ja tubakasarnane.
Tee. Tee näib parem valik.
Isegi soolaseid röstmandleid (ise tegin) ei taha. Liige kange, liiga tugev, liiga intensiivne. Ma nõrk hetkel. Isegi kohuke näib liiga kange. Vbla vahukoor mascarponega tee kõrvale ..?

Tütarlapsel lõigatakse homme mandlid ära. Miks nüüd, koroona kõrgajal? Noh, ta on ligi kolm aastat pea pidevhaige olnud, muudkui palavikud, muudkui nõrkused, vereanalüüsid ei öelnud midagi (peale kerge D-vitamiini ja rauapuuduse, aga kui ta neid juurde võtma hakkas, ei paranenud miski), ei olnud borellioosi, ei olnud midagi ... kuni mu ema viis ta tasulise arsti juurde, kes phmt vaatas ta kurku, kuulas lugu ja kirjutas kohe opile saatekirja. 
Homme on aeg käes. 
Ma ju ette ei tea, kas operatsioon aitab, aga no - vähemalt keegi ütles midagi peale õlakehituste ja "stress ja väsimus"-jutu. Sest "läheb üle" kuidagi ei saabunud, ükskõik kui vähe ta koolis käis ja palju puhkas. Ikka nõrk ja hädaline. 
Loodetavasti lõigatakse mandlid ära. Juttu küll oli ka, et aktiivse palavikuga ei lõigata, aga mingi palavik on tal pea kogu aeg ju. Selles ongi probleem, dohh! 
Vast ikka lõigatakse. 

Kolm tundi. Ikka kohvi ei taha, aga Earl Grey on hea. 
Homme on mul loodetavasti parem olla ja neiu minu tütar saab opereeritud ja tal on ... eeee ... esialgu kõvasti halvem. 
Aga peab ju kuidagi paremaks saama!

7 kommentaari:

  1. Huvitav, ma soovitaks maha jätta soovijale pigem lahjasid sigarette, need on nii mõttetud, et kaob igasugune motivatsioon ära. Vähemalt mulle mõjus nii. Milleks see põhk üldse? Samas kui ükskord keegi sai kusagilt Bellamorkanali ja selle peale ma mõtlesin, et on üks sigaret, mis ka sigaret on :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on IKKA VEEL halb olla.
      Kohv läheb (ja kohvipuudus võib nüüdses parema-poole-peavalus tegelt rolli mängida, ma pole kruusis rohkem kui kaks lonksu võtnud veel), söök ka, aga mõte piibutäiest on oluliselt ebameeldiv.

      Kustuta
  2. Aga miks mulle Mudlumi tagasiside nii väga meeldib: NII TORE on, kui must aru saadakse.
    Ta luges täpselt seda, mida ma oma teada kirjutasin. Päike+vikerkaared. Veel täpsemalt öeldes: ma kirjutasin phmt maturbatsioonifantaasiaid, aint ilma seksita. Selleks, et mul kõvaks läheks, peab olema Situatsioon ja Tegelased ja Kõik Õige (ebaloogilisus võtab kohe erutuse maha, sest NII EI SAA JU!")
    Ja siis ilus, noh.
    =)

    VastaKustuta
  3. Minu ühel lapsel võttis mandliopp korraga kõik muud hädad, korraliku allergia, katkised hambad, pidevad haigused ja üüber kõrged palavikud. Ausalt, ei usuks, kui poleks kogenud/näinud. Arst kommenteeris hiljem, et mandlid olid olnud väga koledad, miskitest mürgitavatest seeneniidistikest läbi põimunud. Ma sajaga usun, et see võib vabalt olla su tütre nõrga olemise põhjus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on nüüd mandlivaba tütar =) Edasiste arengute osas: jääge ootele!

      Kustuta
  4. Ma, vastupidi, solvusin hirmsasti Mudlumi peale selle lühiproosaülevaate pärast, täpsemini, mõistagi ses asjus, mis ta mu jutu kohta kirjutas. "paras soust, kus ulbib alternatiivajalugu, krimielemente, maagiat, homovärki ja peeglisse vangistatud kuradilaadne kuri." Hea küll, kui soust, siis soust, eks seal ole mitmeid asju koos tõesti, aga mis pinda käib, on see, et tee ainult peategelane juhtumisi biseksuaalseks, ja juba on homovärk (mis ilmselt siis eriti fookust hajutab, ehk siis miinuspunkt). Krt, tekkis jõle kiusatus iga jumala Mudlumi teksti kohta, kus keegi vastassoolemb tegutseb, ütelda, et heterovärki on palju, ja ei tea, miks sisse pandud, võiks teemas püsida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :D Haa, mhmh.
      Nõus.
      Kunagi (see võis olla nt aasta 2003?) kirjutas krafinna, et "Ameerika jumalad on raamat millestki, millestki ja homoseksualismist."
      Ja siis ma hakkasin lugema ja ootasin ja ootasin, et tuleks kuskilt raamat homoseksualismist nüüd, aga tutkit.
      Paar homoseksuaalset kõrvaltegelast aint.
      Nii et väga mõistan. ja see ülevaade pärines 2020 aastast, mitte 2002 või nii!

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.