reede, 30. juuni 2023

Miks on raske olla mina

See juhtus jälle. 
Majanaaber rääkis veerand tundi oma paatidest ja mina seisin viisaka näoga, kuigi mu suits oli ammu tehtud ja ma tahtsin tuppa ära minna. Siis küsis ta, kas võib mind paadisõidule kutsuda, kui juhtub nii (mida iganes peaks tähendama "juhtub nii"), ja mina vastasin tobedalt, et jah, ikka. Alles hiljem hakkasin mõtlema, et esiteks ma ei taha mingi võõra mehega paadisõidule minna, ma ei taha uusi kohti, uusi tegevusi, uusi inimesi, ja teiseks see vist on flirt. 
Fakk. 
No ok, kui ta kutsub, ma mõtlesin välja esiteks, et ma ütlen ei, ja teiseks, kuidas ma ütlen ei. 
Nüüd üritan sellest mitte enam mõelda, sest vbla ta ei kutsugi ja isegi kui kutsub, ei ole kasu sellest, et ma 45 korda oma peas mõtlesin, mida öelda. Ütlen ikkagi, mis sel hetkel õige tundub. 
Ja mu pea valutab. Loomulikult. Sellised asjad mõjuvad mulle alati. Valu tuleb, sest inimestega suhtlemine on jube ja kui ma teen nii, nagu nemad tahaksid, aga mina tegelikult ei taha, on väga raske.
Aga kui mind ootamatult tabatakse ja ma ei ole ette välja mõelnud, mida ma tahan ja mida ei, ma ikka teen nagu teised sooviksid. 

Eelmise postituse pealkiri ehk "fakk!!!"

Aga noh, sumatriptaan (ma ei saa ikka üle sellest "sa oled siin hoolega migreenitablette krõbistanud") ja - juhtus nii, siis juhtus. Ma ei ole halb inimene seepärast. 
Kui ma saan päeva rahulikult üle elatud, siis see majanaabri-asi ei paina mind enam eriti. Seilasime, teame - kui teha muid asju, nihkuvad hirmsad asjad ajus kõrvale ja enam ei paina. 
Ainult mu pea valutab liiga kõvasti, et ujuma minna. Ja ma ei taha midagi teha, poodiminekuks pole vajadust ja niisama minna kulutab ainult raha ja nutt ja hala. 

Ja kell on ligi kolm ja ma pole veel koeraga välja läinud. Aga pea valutab juba vähem ka, nii et panen riidesse ja lähen. 


Ehk lühidalt: olla mina on raske esiteks seepärast, et mind mõjutavad negatiivsed asjad jube palju - depressioon, noh - ja teiseks seepärast, et ma ei suuda inimestega kuri ja konkreetne olla, kui ma pole ette ära otsustanud, et vot sellisel ja sellisel juhul on ainsaks adekvaatseks reaktsiooniks: "EI!"
Mu automaatne reaktsioon on tahta inimestele rõõmu teha. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.