laupäev, 24. juuni 2023

Sedasi võiks

Hea on olla.
Ilmselt jaanipäeva hommikul Venemaal toimunud mäss viskas hormoonidele märgukinda: "Hakake tööle!" ja nüüd on mul nii tore. 
Mäss, kahjuks, ei olnud vist tõsiseltvõetav, kuid mul oli korraks elevus ja sellest piisas. 
Kuigi koeral on vist kirbud ja raha on jälle otsas (mis mõttes ma pean JÄLLE loomaarsti jutule minema???) ja jaanilaupäeva õhtut pidasime me arvutite taga nagu iga teistki õhtut. Mõtlesin isegi kirjutada postitust, kuidas suved on mul eriti kahtlased ajad, kaks suve raudselt elu halvimad perioodid, millegipärast on mu kohutavad lahkuminekud leidnud aset mais ja juunis, käesolev suvi tundub samuti hirmsana ... ja nüüd üldse ei taha. 
Mul on hea. 
Jai!

Oreo küpsised pole midagi erilist, aga vat jäätist oskavad nad küll teha. Nii maitsev, nii mõnusa konsistentsiga. Mõnuoiged nagu seksi ajal phmt. 
Jah, selgelt mu hea ronib maitsenautimise valdkonda ka. Toit maitseb ja lõhnab nii hästi. Eile tegin jaanilaupäeva puhul ahjuliha. Tänaseks on see liha umbes poole parem kui eile. Mm. Olen superkokk-ülessoojendaja. Ja kohv sobib selle lihaga kohutavalt hästi!

Tahan isegi raamatut lugeda. Imeline. 

Jaaah, kui kogu aeg selline tunne oleks, võiks täitsa elusse kiinduda ja mõelda, et surm on ebameeldiv, seda tuleks vältida. Ei ole vaja midagi loota, ei ole vaja, et mingid toredad asjad juhtuksid, juba on hea. 
Izver. Ja sedasi inimesed tunnevadki kogu aeg? 
Apike. 
Te olete nii õnnelikud.
Aga ma peaksin ka tegelt risti seinale tegema, et meeles pidada: juhtub ka selliseid päevi, juhtub ka nii, elus on ka häid hetki! Jah, neid on vähe, aga leidub!

Postitus on väga lühike =( 
Aga ristina seinal toimib. 

29 kommentaari:

  1. vara veel öelda, kui tõsiseltvõetav, igatahes läheneb hetkeseisuga Moskvale. Voronež on poolel teel Rostovist Moskva.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ja Putin on läinud oma punkrisse, Lukašenka perega Türki, Medvedjev kah välismaale ning Moskva ja Piiteri kohal pidi flightradar pidevalt õhkutõusvaid lennukeid näitama, sihtkoht kas teadmata või Türgi.

      Kustuta
    2. Sul on loomulikult õigus.
      Lihtsalt kui mulle iga tunni tagant uusi uudiseid ei tule fb-sse, ma ise otsima ju ka ei lähe ja ei tea tegelt midagi =P

      Kustuta
    3. minu arust fb-sse ei tulegi viimasel ajal eriti uudiseid. Ma vaatan A. konto kaudu ja peamiselt tulevad mingid sponsitud lingid Rankerisse või Buzzfeedi vms kohtadesse.

      Kustuta
    4. No ma olen natuke osavust kogunud, tean, kelle kontode alla vaadata ja kust lihtsalt mööda kerida, aga loomulikult on sul jälle õigus.
      Mis aga selgitab veel paremini ära, miks ma midagi ei tea (kuigi nt sedaTürgi ja Lukashenka asja teadsin. sest Arni Alandi oma on üks konto, mida jälgin, ja tema rääkis sellest) ja vahetult uudiseid ei saa =D

      Kustuta
    5. viskan sulle siia ühe kaardi, mida saab ehk ka ilma twitteri kontota näha
      https://twitter.com/Segozavr/status/1672608999772921858

      Kustuta
  2. a muidu, kuna sind Ukrainat toetav tarbimine huvitab, siis mondelez ei tahtnud vähemalt viimase ajani (praegu on muidugi segased ajad) kuidagi Venemaalt äri ajamast ära tulla, nii et ses mõttes oleks Domino küpsised Oreo asemel mis iganes koosluses etemad, sest Fazer on ses mõttes tublim.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma nagunii ei ole neid iidammu ostnud, vanadest mälestustest räägin.
      Aga jäätis ... ok, võtan omaks, sellega tegin vea.

      Kustuta
    2. ega keegi jõua kõigega kursis olla. seepärast ma lehvitangi selle infoga, et siis on teistel, keda huvitab, lihtsam.

      Kustuta
    3. mondelez teeb ka nt Milka šokolaadi ja Marabou peaks ka nende kaubamärk olema, kindlasti on mõni veel.

      Kustuta
    4. Krt. Marabou on mu lemmišokolaad.
      Hea, et mu huvi šokolaadi vastu üldiselt madal on ja ostan mingit Maxima odavaimat enamasti ja teen sellest shokolaadikooke.

      Kustuta
  3. Tundub, et läks päris huvitavaks.
    Fb ka jälle ärkas =P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ma ütleks, et praegu on see moment, kus midagi ei saa aru, aga seda, et nüüd on tavaline jama jälle tagasi, kah nüüd ütlema ei ruttaks.

      Kustuta
    2. Sest sa ei vaata nagu mina.
      Mina vaatan alati hirmsaid asju lootusega, et muutub minu elu, et mina saan oma hormoonid voolama, surmaohus ma olen oma parim mina. Las ma suren, aga enne ma elan, jai!!!
      Aga ma ka ei söanda enam loota. See on elu jooksul sisse tambitud: kunagi ei juhtu midagi huvitavat ja põnevat, alati läheb nagu ikka. Päike tõuseb, minnakse tööle ja kooli, sama jama kestab edasi. Ehk siis: põnevaid asju ei juhtu, vähemalt mitte siin ja minuga.
      Mis tähendab, et kõik teie, kes te murelikult vaatate, kardate miljonit põgenikku või tuumaplahvatusi, võite rahulikult magada.
      Midagi ei juhtu =P

      Kustuta
    3. ma ei vaata praegu väga murelikult. ma ei näe, et Prigožin saaks olla hullem kui Putin (alustades sellest, et nad mõlemad pärinevad samast maffiast) ega jaga paanikat "mõtle, kui tema kaabakad saavad tuumarelvad" (justkui tuumarelvad ei oleks juba kaabakate käes), pigem oli kergendustunne vaadata, kuidas kaabakad lähevad vahelduse mõttes omavahel kiskuma, Ja ma usun, et praegune diil nõrgestab Putinit lihtsal põhjusel, et ta näitas end nõrgana ja et tema ähvardamine töötab ja toodab tulu. Ükskõik, kas ta paistab nii vene enda eliidi või lääne otsustajate silmis.

      Ja vene avalikkus rabas sündmuste tunnistajana oma apaatsusega. neid eriti ei huvita, kas üks mafoss vahetab teise välja. v.a eliit, kellel on hetkebossiga tihedamad sidemed. Ja eliit ei tule üle soise Eesti piiri jalgsi rüselema.

      Kustuta
    4. st ma avan küll ka homme uudised põnevusega. Kasvõi selleks, et järsku saab paremini aru, mis üldse toimus.

      Kustuta
    5. ja ukrainlased muide liikunuvat selle infolaama varjus vaikselt edasi, üle jõe (Hersoni lähedal Antonovski silla kandis). vähemalt venelaste telegramikanalites niiviisi väidetakse, ukrainlased ise muidugi oma rünnakutest ei kella. nii et vbla saame varsti teada, et sellel Venemaa tsirkusel oli ka sõjaline positiivne mõju olemas.

      Kustuta
    6. Ma sulle ei vihjanudki kui inimesele, kes kõike kardab - täpselt, ei ole Prigožin hullem kui Putin.
      Ma nii ... üldiselt.
      Aga jah, suhtumine infosse on ikka väga erinev. Mul pole vähematki huvi teada saada, mis ikkagi toimus. Mind ei puuduta, ma ei saa mõjutada - on täiesti suva, mis toimus.

      Kustuta
    7. kindlasti isiksuseti erinev, aga mul on lisaks see, et ma katsun Twitteris mingil määral väärinfoga võidelda (Vene trollid ning twitterirobotid levitavad seda uskumatus koguses ja halbuses), oma pisukesel moel on mul aeg-ajalt mingi mõju ja seega on ka suurem tunne, et mu kursisolek on tähtis.

      Kustuta
  4. Ei, vähemalt mina ei tunne niimoodi kogu aeg, vaid aint osa ajast ja ma pean selle rahu ja armastuse hetke enda silmis välja teenima :)
    Venemaal käärib jah, ja väidetavalt ei pea meie piirirajatised paarisajast põgenikust suuremale massile vastu. Mõlgutlen relvastumisest ja suurte koledate koerte koju juurde võtmisest ning sellest, et lastele, eriti tütardele, peab õpetama, et iga hinna eest tuleb ryndajale viga teha, ja mida koledamalt, seda parem - sinu viisakas käitumine ei tee hullu olukorda mitte millegagi paremaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ega sa ka päris neurotüüpiline ole omaendagi kinnituste järgi =)
      Muide, mul see ise teenimine ei kipu töötama - ma olen ühe korra elus teinud seda, et teen end õnnelikuks ja see oli nii räme koormus, et ... noh, jah.
      See ikka oli. Mitte lihtsalt et koormus, aga seal oli kõik: uudsus, sära, imed ja ikaldused, häda, murtud jalaluu ning kaunid noored mehed, kellest ilusaim pööras mulle palju magusat tähelepanu, ja lõpuks tuli kaks tundi täielikku õnne ka, tõsi.
      Aga üldiselt ei saa ma ise end õnnelikuks teha. Juhtuvad mingid välised asjad ja siis tuleb õnn. Ja need välised asjad ei pruugi isegi head olla. Lihtsalt piisavalt intensiivsed. Siis töötab.

      Kustuta
  5. Tegelt, ei maksa sarkastiline olla piiritaradel tungleva rahvamassi või selle puudumise osas. Enne Ukraina sõda oli ju Leedu-Valgevene piiril väga huvitav olukord. Suuremate linnade inimesed ei tea ja meediat ei huvita, et vene inimkaubitsejad korraldavad eksootiliste maade inimesi kagupiiril metsades yle piiri hiilima ja vahest harva jääb mõni selline hiilija ka vahele. Mu ema elab sellele kaosele ysna lähedal, yksik maja metsa sees, ja tema ei ole sihuke kuri inimene, nagu mina, ja vend ei ole ka alati kodus. Ma olen õpetanud kyll, kuidas imelike võõraste ilmudes käituda, aga kõik inimesed ei suuda huvitavas olukorras enda eest seista.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma omast arust ei olnud sarkastiline. Pigem oli mu point, et hädaolukordades ma olen rõõmus, osav ja julge, muudes olukordades ei saa hakkama, fakk.
      Ja siis iroonitsesin sel teemal, et kuna maailm käib nii, et minul halb oleks, ei juhtu midagi erilist. Mis tegelt ei välista võimalust, et kuskil minuni mittejõudval kohal kellelgi jube on olukorras, kus mul hea oleks. Lihtsalt ... lihtsalt MINUL ju ometi hea ei tohi olla, noh, nii et suuremat kataklüsmi ei tule.

      Kustuta
    2. Tuleb-tuleb, see lihtsalt võtab aega. Korraliku kaose jaoks peab mitmekylgselt...asju juhtuma. Meie konnatiigis on mõned asjad veidi hapuks läinud ja on ainult aja kysimus, millal korraldatakse nt Juunipööre 2.0 või midagi.

      Kustuta
  6. Ma nii rõõmustan, et sul on parem! Isegi kui see ei peaks kaua kestma, siis meeldetuletuseks, et see tunne on olemas ja võimalik ja kuskil sind ootamas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mind, muide, rõõmustab ka meeldetuletus sellest, et sina oled olemas =)

      Aga ma kirjutan siia ka - fb-s juba olemas, aga inimesed on vahel täiesti uskumatult ilusad ja head ja seda teavet võiks ometi laialt jagada.
      Taustainfoks, et meil oli täna natuke vihma. Päris natuke, puude alused märjaks ei saanud. Mul oli pesu väljas ja ma ise poeteel parasjagu.
      Pärast poodi lasin natuke kuivada ja kui siis minu arust õige aeg oli, läksin pesu kokku korjama.

      Ja saate aru. Keegi oli selle juba kokku korjanud. Mul jäi ainult kuivi pesusid täis kauss posti kõrvalt üles võtta ja paar paari aluspükse teiselt nöörilt kah kaasa haarata.
      Olen siiamaani veits põrutatud sellest, kui lahke keegi majanaaber on =O

      Kustuta
    2. see pani mõtlema, et eetris olev ekrenautide ja teiste tuututamine juhib tähelepanu kõrvale sellelt, et argielus on Eesti inimesed juba päris toredad. "juba", sest minu mäletamist mööda nõuka ajal küll nii tihti nii toredad ei olnud.

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.