pühapäev, 23. juuli 2023

Käisin Estconil. Tegelikult olen ikka veel siin

Te olite väga toredad ja üldse ei löönud, rääkimata näkku löömisest, aitäh!

Täna lähen Estconile ja ei kavatse avaldada postitust enne, kui sinna vähemalt jõudnud olen. Oodake "mis tegin, mis mõtlesin" sõnavoolu.
Ma eriti "mis tegin" asju tavaliselt ei kirjuta, sest ma ei tee midagi peale igapäevase karmi ürituse enam-vähem rahuldavas meeleolus olla. Või noh, teen neid asju, mida ikka. 
Mu päevad on väga sarnased sinnani välja, et hommikul esmalt võtan tableti ja joon sinna peale pooleks tavalist vett ja mineraalvett, annan kassile süüa, teen kohvi ja vett keetes söön kraanikausi kõrval seistes puuvilja. 
Kraanikausi kõrval seistes, sest enamik neist on mingid mahlased värgid ja siis ma saan kummarduda ja üleliigsel mahal lasta kraanikaussi tilkuda, selle asemel, et see üle mu lõua voolaks ja riietele plekke teeks. 
Mu rutiinitalumatus lööb välja ... äh, ta LÕI kunagi välja.
Praegu ... 

...

Ma ei taha isegi veebilehtedel käia, kus enne käinud pole. 

***

Nüüd ma olen Estconil ja phmt 

Head asjad

* Totoro on väga hästi käitunud.
* Mu pea ei valuta.
* Ka need inimesed, kellega mu arust on meil vastastikkune sallimatus üdini, on mu vastu kenad olnud. Teistest rääkimata.
* Kuna olin arukas ja võtsin kaasa oma kohvipuru, olen ka kohvi saanud.
* Vaatasin eile ära ilmatupika ettekande, mis oli päris huvitav.
* Kas ma juba mainisin, et mu pea ei valuta? Eile neli korda ähvardas hakata, aga sain kogu aeg jaole.  Kuna ma magan saunamajas, kuulsin lisaks inimeste lämisemist kella viieni hommikul ja seni eriti magada ei saanud, aga PEA EI HAKANUD VALUTAMA. 
Oivaline.
* Tunnen end üldisel taustal rafineeritu ja erudeerituna.
* "Devolutsiooni" ilmumise kohta küsiti.
* Öeldi: "Mulle Triinu Meres õudsalt meeldib. Eeskätt kirjanikuna. Kui ta midagi kirjutab, on see hea."

Halvad asjad

* Vähemalt üks inimene siin kardab paaniliselt koeri, nii et mul on tema ees kogu aeg süümekad, kui Totorol vabalt joosta lasen, aga samas on mul koera ees kogu aeg süümekad, kui ma ta tuppa kinni panen või rihma otsas õue viin. No ei ole hea lahendust. 
Õnneks ütles too isik mulle, et Totoro on nii sõbralik, et ta ei ole temast häiritud. Kuni koer ei haugu, on okei.
Koer haukus peamiselt kahel juhul: kui ma ta tuppa üksi jätsin ja kui ma läksin ujuma paadisillalt, kus ta järgi ei saanud ja pidi tegema ringi kaldalt. 
* Purjus või lihtsalt vähe tobedad inimesed ajavad rumalat juttu.
* Totoro on nii erutatud, et ei ole praktiliselt söönud viimased 36 tundi. Ühe suurema kondi. 
Ja joonud kaks potti vett. 
*Mu silmaaluste aukude peitmise pliiats sai tühjaks JUST EILE.
* Arusaamatul põhjusel on pea must.

On, nagu on asjad

* Ma ei käinud hommikul Saltartriculi esinemist ja tantsuõpet vaatamas-kogemas.
* Ma ei käinud ka hommikust ettekannet vaatamas.
* Ega ujumas.
* Ega osalenud larbil.
* Hommikusööki oli ainult väga natuke alles, kui ma jaole jõudsin.
* Internet on üpris väga aeglane.

Tegelikult pärastlõunal ma lähen ujuma. Ja seejärel on plaan käia duši all ja pesta pea ära. Aga ma veel ei tea, kuidas sellega läheb 

***

Käisin ujumas ja pesemas, magasin natuke lõunaund ja voodi oli maru mõnus.
"Ma ei tõuse enam kunagi üles!" ütlesin pool tundi enne tõusmist.
Totoro sõi natuke veel, ma sain Depechi ja Rammsteini ja Billy Idoli järgi tantsida, pea ikka ei valuta. 
Võimalik, et see üritus ei olnudki halb mõte. 
Kuna ma ei ole midagi avaldanud, mis vähegi tähelepanu püüdnud, vaatasin seekord isegi Stalkerite jagamist pealt. 
Muidu oli nii, et väike lootus ikka alailma oli ja ei tahtnud hakata pettumisega riskima, nii et läksin oma tuppa ära, kui Stalkerite jagamise üritus programmis. Võimalik, et jätsin ülbe mulje sel ainsal korral, kui Salkeri sain, aga säästsin ennast ülejäänud juhtudel. Aga seekord vaatasin lihtsalt pealt ja tõdesin, et krt: enamasti on inimestel siiralt suva. Kui mul nii suva oleks, ma ilmselgelt võiksin ka lihtsalt üritusel osaleda - ent kuna ma hoolisin liiga palju, oli enda säästmine hea plaan. 
Keegi isegi ei märganud, et mind pole, raudpolt. Et ma seekord kohal olin, küll keegi ei märganud =P

Ja veel:
K on ATH. Palju selgemalt kui mina. 

17 kommentaari:

  1. Hüvastijätuks sain herilaselt nõelata.
    Asja hea külg: peavalu võttis see hoobilt ära.

    VastaKustuta
  2. Kas see huvitab kedagi?
    Aga mind ennast.
    Arvasin, et on iseenesestmõistetav, et peale sellist üritust on inimene paar päeva omadega läbi.
    Siis rääkisin Kauriga ja selgub, et kui alkoholiga tagasi hoida ja palju magada, pole normaalsetel inimestel probleemi.
    Ma jõin nii reede kui laupäeva õhtul ühe siidri ja läksin kesköö paiku voodisse. Magasin umbes kümneni.
    Olen nii omadega otsas, et ei jaksa toas kõndida. Värisen. Keefiripaki avamiseks võtsin kaks korda kääre halvasti, ei saanud kätte, ja pärast neid sõrmede ümbert lahti saada oli suur tegemine.
    Nii hirmus on olla Veel kontrollitavalt hirmus (ma ei tea, kas uued ad-d on toimima hakanud või ma saan lihtsalt tervemaks), aga üsna hirmus ikka.

    Aga Totoro käitus tõeliselt hästi!!!!
    Mul ei tule pähe, kuidas paremini saaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen kah omadega läbi, ainult et minu "omadega läbi" on kergem kui sul, tähendab lihtsalt seda, et loivan aeglaselt ringi, suhelda eriti ei viitsi ja tööd teen ainult õige natuke.

      Arvan hoopis, et Kaur on üle keskmise energiline, ja et normaalsus jääb kuhugi vahepeale.

      Kustuta
    2. Ilmselt on sul õigus.
      Muide, me ei käinud ühel ja samal üritusel, aga mõlemad toimusid Jõgeva külje all ja Kaur jõudis mõlemale.

      Kustuta
    3. Nõus, räägime nüüd siin kambakesi Kauri taga :) (Nali! Ma südamerahuga ütleksin Kaurile näost näkku sedasama. Pealegi, pean Kauri oma väga heaks netisõbraks.)
      Ühesõnaga, Kauri blogi paneb mind iga kord imestama, et KUIDAS tal jagub aega ja tahtmist ja energiat kõiki neid ägedaid asju ette võtta, millest kirjutab. Liiatigi, et osa ta ettevõtmisi on ju kindlapeale kaadri tagagi, blogisse ei jõua.
      Mina näiteks saabusin eile mitmepäevaselt metsa-mäe-jõe PUHKUSELT, seekord ei käinud isegi pikemalt matkamas ega midagi, istusin kaldal, leotasin varbaid, vaatlesin loodust, sõin-jõin-lugesin-magasin, suhtlesin ainult oma mehe ja koeraga – ja sellegipoolest olen täna omadega täitsa läbi, ja kogemuspõhiselt tean, et homme ja vast ülehommegi veel. OK ma olen teist kahest, sinust ja notsust, üksjagu vanem, samas pole mul neid tervisemuresid mis sul, eks. Idee poolest peaksin koju tulles ju energiast laetud olema? Mkmm, ei ole.
      Kokkuvõtteks: minugi meelest on iseendastmõistetav, et inimene on peale „üritusi“ omadega läbi. Iseäranis, kui üritus sisaldab intensiivset inimsuhtlust ja/või füüsilist pingutust.

      Kustuta
    4. Ooh, väga hea! Ma ei ole arusaamatult sant (puudega inimene ongi teistsuguse jaksamisega kui ilma, rahu, triinu, rahu!), vaid täiesti arusaadavalt väsinud nagu normaalsed inimesedki!

      Kustuta
    5. .... ja siinkohal tõuseb taas küsimus, kes/mis on "normaalne"... Igaks juhuks ära MIND normaalsuse mõõdupuuks võta :) Vaata asja pigem sedapidi, et teistelgi on samamoodi kui sul. Sest jumal teab, mismoodi NORMAALSED inimesed (juhul, kui neid üleüldse olemas on) end peale üritusi tunnevad.

      Kustuta
  3. Ma tänan (vist?). Aga ütlen, et kõik, mida me teeme, tuleb millegi või kellegi arvelt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja tore oli näha nii sind kui Totorot kui paljusid teisi.

      Spetsiifiliselt magamisest - ma võtsin endale telgi kaasa ja see oli hea otsus. Täielik autonoomia. Saunatajad saunatagu ja lamisejad lamisegu, mina saan / sain magada täiesti oma soovide järgi.

      Koertest ka. Üritusel oli tohutus koguses erinevat liha ja mina ei näinud kordagi mitte ühtegi manguvat koera. (Või ei tunne ma mangumist ära.) Ja need lihamäed olid pool aega täiesti üksi õues inimestest kaugel ja keegi ei söönud neid ära. Täielik ime!!! Mul ei ole koera, on alanäljane kass, tema oleks kõigile kohe selgeks teinud, et kahejalgsed närigu porgandit või teraviljasmuutit (õluks kutsutakse), lihakraam tuleb ikka lihasööjatele jätta :) Ühesõnaga mul tekkis mega respekt koerte ja koeraomanike pihta.

      Kustuta
    2. Totoro lihtsalt oli kogu üritusest nii erutatud, et ei söönud ka neid asju, mis ette pandi. Isegi konti (raguu-kamakad) mitte eriti - ühe sõi ära, teine jäi põrandale vedelema. Kausist välja tõsteti, aga mitte muud. Kui ta oleks ära harjunud, ilmselt ta oleks kurva näoga kellegi kõrvale istuma läinud küll.
      Kuigi! Mulle meenub, et Harglal jäi liha ja kartuleid üle, ta pani koerale ja koer sõi lihatükid ära! Nii et puhast liha oli ta valmis sööma, kui pakutakse.
      Kartulid jäid muidugi üle.
      Ja palun ja tänan ja muidugi tuleb kõik millegi või kellegi arvel =D Lihtsalt meil tuleb iseenda arvel esmajoones =P

      Kustuta
    3. Kaur, teatav vahe siiski on, kas üritusel käimine tähendab "samal päeval midagi muud ei saa teha ja mujal olla", "terve järgmine päev olen lääbakil ja üldse midaig ei tee" või "terve järgmine nädal olen lääbakil".

      Kustuta
    4. Täna, s.t. kolmapäeval, olen ma ikka veel lääbakil, aga vähem. Asi edeneb.

      Kustuta
  4. Mul on muide see asi kah veel, et üritustejärgne väsimus ei põhine üksnes intensiivsel füüsilisel või emotsionaalsel tegevusel, vaid ka olukorra/asukohamuutusel - no umbes nagu jet lag. Mu aju ja kere nõuavad aega, et ühest olukorrast/asukohast välja lülituda, ja teise sisse.
    Üsna suur osa minust on rutiini-inimene. Lõhkuge näiteks mu igahommikune aeglane, turvaline tegevusahel, ja te saate kuulda, mis ma teist arvan :)

    VastaKustuta
  5. Ebatavaliste asjade nt yrituste protsessimine kulutab palju ajuenergiat ja ma kahtlustan, et vähemalt minu aju kasutab selleks ka lihaste ja vereringe ressursse. Väsinud ja lapik olek pärast inimeste hulgas viibimist on normaalne, sest seda on maininud põmst kõik mu tuttavad. Ja nemad on krooniliselt terved inimesed.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jess, laiema kandepinna leidmine!
      Ajast, kui ma mäletan inimesi ja käisin ka larpidel, meenub tegelikult lausa käibel olnud termin "larbipohmakas". Tunde jaoks, mis tekib pärast mängu kodus.

      Kustuta
    2. see võib olla ka pingelangus, kere on suurte emotsiooninde ja vastavate hormoonidega ära harjunud ja kui uut laksu peale ei tule, on ärajäämanähud.

      kõik näitlejad räägivad nähtusest "esikajärgne deprekas".

      Kustuta
    3. st ma ei ütle, et väsimus mängu ei tuleks, aga ärajäämanähud on veel pealekauba.

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.