reede, 2. oktoober 2020

Kuni ei valuta, seni veel võib

Või noh, kuni väga ei valuta.
Vasak jalg, jah annab tunda, ja pea tuikab kergelt paremalt poolt, aga pole migreenivalu, lihtsalt tuige.
Ja siis võibki täna titat hoidma minna, eks ole.
Mis siis, et eile tuli kükki-püsti-kükki jne sahtlitekokkupanemisel peale väga intensiivne minestamistunne, mis kestis enam-vähem neli tundi (ehk kuni magama läksin) ning kui olin korra nende nelja tunni sees naiivne ja kummardasin, et koni vastu maad kustutada, hingeldasin istudes, silmad kinni, pärast vähemalt viis minutit,
Aga mul on nüüd kummut.
K pani kokku kõik muu peale sahtlite, seeaeg kui mina vererõhuapsu sees surin. Kõik papinaelad olid ka olemas, absoluutselt kõik osad!
Täh, Susanna! Täh, Lauri, et kohale tõid!
Aga noh, jah.
Surin. Ja nüüd suren jälle. Pidin end kell pool kuus hommikul voodist üles ajama, sest nälg ei last magada, aga ega mul hea olla ei ole. Minestamistunne ja pea ka tuikab. 
Aga kuni ei valuta, võib ju natuke veel?
Või vähemalt, kuni väga ei valuta.

Nojah. 

Eile, suremise vahepeal, kui uuest korterist taas vanasse olime tulnud, tegin ühe kiire quiche'i. Taigna tegin varem ja singi-sibulasegu praadisin ka, ainult natukene oligi veel teha.
Selle pealt ütlen, et hapukoore-muretainas on väga tore asi ja läheb ka õunakoogi tegemisel käiku. 
See-eest olen hämmingus searaguu üle. 
Kuna olen seda Totorole järjepidevalt ostnud, olen asju tähele pannud. Ja võin nüüd täie kindlusega väita, et kondid hakkavad raipehaisu levitama (algul külmkapis ja paljudel kordadel, täna samuti, ahjus, sest viis, kuidas toore liha raipehaisust vabaneda, on kondid ära küpsetada. Kuigi küpsedes haisevad nad esialgu samuti) kaks päeva pärast kilekoti avamist ja täiesti sõltumatult aegumistähtajast, mis võib olla täna või nelja päeva pärast - tulem on sama.
Ilmselt läheks nad haisema ka kinnises kilekotis, kui tähtaeg väga üle, ent lahtises lähevad alati. 
ALATI! 
Õnneks ma ei ole raipehaisu suhtes väga tundlik. Ei meeldi küll, aga sellist "maisaa, maivõi, võtke see ära, mul ei ole rahulikku hetke ka enne!" nagu nt sitahaisu osas, ei ole. 

Kirjutamisega olen suht-koht järje peal. Arvasin, et oktoobriks on 42 000 sõna, aga on 41 000. Arvestades, et muid, khm, kohustusi, khm, on täidetud ja täidetud ja täidetud, on see päris hea.
Kuigi, khm, ma ei ole üldse kolinud veel.
Ent kogu aeg on rohkem asju tehtud selleks!

Lisaks kummuti kokkupanekule eile pani K ka asju seina, et nende otsa saaks kappe riputada, ning teeb seda veel. Kuna ma ise surin (ehk lamasin köögipõrandal, mille igatöönaine mulle tegi, jakk pea all, ning ei mõelnud millelegi), polnud must pärast sahtlite kokkupanemist mingit abi. Või ei, must oli abi ka puurimise assisteerimisel: seisin tolmuimejaga kõrval, nii et puurimistolm otse imejasse lendas. Ja hoidsin vahepeal riiulit üleval, kuna K kirus ja vandus ja oli lõpuks ikkagi sunnitud kruvi seinast natuke väljaspoole laskma.
Tegelikult olin natu solvunud, et mina teen otseseid kangelastegusid oma jubeda minestamisenesetundega ja K on: "Kas sa seda ka veel teeksid? Jaksad?" 
Oleksin lootnud, et ta paneb mu autosse ja toob koju ja patsutab pealegi. Aga noh - selle asemel on mul nüüd tüüblid ja kruvid seinas ja varsti vast kapid ka - ja see on ju samuti hea.
Last hoidma lähen täna omal tahtel. Pole K-d vaja süüdistada, ise kurnan end täpselt sama palju üle. 

 Ostsin (esimest korda elus, tumeni reklaami põhjal) silmameigi primeri
Raisk, kui vinge asi. Mu silmapliiatsijoon on veel viis tundi hiljem ka silma peal selge, kuigi natuke hägusem kui algul. Täiega hästi kulutatud 11 eurot!
See-eest ei müüda (ilmselt ei toodeta) enam kusagil mu lemmikhuulepulka. Lumene Natural sarjast. Ükski teine proovitu ei andnud õiget tulemust (covid? testrid ohtlikud? A mind ei huvita!) ning nüüd olen välja kuulutanud heleda huulepulga jahi, kusjuures sama pulk peab toimima ka pehmendaja ja niisutajana.
Enne ju oli nii, järelt peab saama!
See on lapsehoidmise hea külg: lähen nagunii linna, nii et võin jälle ühes (rohkem ei jaksa) suures poes käia ja huulepulka otsida. 
Kristiine Keskuses igatahes ei olnud.

9 kommentaari:

  1. Ma olen pikaajaline madalvererõhkne minestustunde tundja (sinnamaani välja, et kõik meeled lülituvad välja, jääb ainult teadvus tühjuses) ja üks, mis on kükist püstitõusmise puhul aidanud, on nõks, mida soovitas Indias elanud naine (Indias kükitatakse väga palju) - alustada püstitõusmist tagumikust. St kõigepealt tagumik püsti ja siis lülihaaval selgroog püsti rullida. Siis saab pea tasapisi kohaneda.

    Vahe on suur, otse kükist üles tulles on mul minestustunne alati garanteeritud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. (nüüd äratantsitud jalgadega on lisandunud ka see boonus, et nii on põlvedel kergem, aga see ei pruugi teistel nii olla.)

      Kustuta
    2. Hetkel on mul küll tunne, et see on täiesti asjatu nipp, sest ma ei kavatse kunagi enam pead maadligi panna.
      Ja siis, kui jälle panen, olen nähtavasti "võin kõike, mul on ok olla"-tasemel ja mure unustanud.
      =P

      Kustuta
    3. njah, kui see pole alaline probleem, siis pole põhjustki meeles pidada.

      Kustuta
    4. (Mispeale "suht mõttetu nipp" läks eile kasutusse, sest kätekõverdusi on ometi vaja teha, ja tundub, et toimib!)

      Kustuta
    5. hävituslenduritel kellel tsentrifugaaljõud hakkab teadvust ära tõmbamba pidada olla komme pungestada junnilõikamislihast ja muid lihaseid selle vältimiseks. vbl peaks keegi üle googeldama enne kui sätendava peaga sfinkterit pitsitama hakkab, aga no ma igaks petteks mainin selle ka ära siia

      Kustuta
    6. tundub loogiline, arvestades, et ("Quilleri memorandumi" andmetel) saab tahtlikult minestada, kui kõigepealt tekitada hingamissulg (kopsud õhku täis ja nagu üritaks välja hingata, aga ei lase õhku välja) ja seejärel kiiresti õhk välja lasta. See esialgne hingamissulg on kah selline lihasepingutamise liigutus, nähtavasti tõstab vererõhku (ja siis laseb selle sossti välja ja pildi tasku).

      Kustuta
    7. See töötab!
      Teed aga vaagnapõhjaharjutusi ja pilt ees kohe selgem. Jama on,et kogu aeg ei saa pinget hoida ja siis tuleb jälle ärakukkumine.

      Kustuta
  2. Ma muide sain uue huulepulga. Veel parema, kui eelmise. Ja just Kristiine Keskusest, seal on mingi eraldi kosmetsipood (i.L.U.?) ja seal keskealine müüja vaatas, kuulas ja soovitas hoobilt. Esimene oligi ideaalne.
    Pupa.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.